Όταν ο Ολυμπιακός ξαναπήγε σύντομα από Λεωφόρο σε Τούμπα...

Ο Ολυμπιακός θα παίξει μέσα σε λίγες μέρες στις έδρες του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, κάτι που έγινε και τον περασμένο Γενάρη. Με ισοπαλίες τότε...

Όταν ο Ολυμπιακός ξαναπήγε σύντομα από Λεωφόρο σε Τούμπα...

Τα έφερε, λοιπόν, έτσι το πρόγραμμα της Super League αλλά και το Κύπελλο με την κλήρωση στα ημιτελικά του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ και την απόφαση να γίνουν τα πρώτα ματς τη Μ. Εβδομάδα, ώστε οι Πειραιώτες θα πρέπει να παίξουν μέσα σε λίγες μέρες δύο εκτός έδρας ντέρμπι. Στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό για τα play off και στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ, στον πρώτο από τους δύο αγώνες για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο Ολυμπιακός και πριν από λίγο καιρό είχε ακριβώς το ίδιο να αντιμετωπίσει. Με τη μία διαφορά ότι και τα δύο παιχνίδια με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ ήταν για το πρωτάθλημα, αλλά και με το ότι η χρονική απόσταση δεν ήταν τόσο μικρή όσο τώρα.

Στις 16 Ιανουαρίου του 2022 ο Ολυμπιακός είχε παίξει στη Λεωφόρο και έφερε 0-0 με τον Παναθηναϊκό, ενώ στις 30 του ίδιου μήνα πήγε στην Τούμπα για το 1-1 με τον ΠΑΟΚ, με την ισοφάριση του Τικίνιο. Δύο εκτός έδρας ντέρμπι μαζί, στις ίδιες έδρες, με το ίδιο αποτέλεσμα.

Ένα ερώτημα είναι εάν θα... κακοπέσει στον Ολυμπιακό να έχει τα ίδια αποτελέσματα και τώρα. Ισοπαλία στη Λεωφόρο για το πρωτάθλημα (εκεί που έχασε πριν από μερικές μέρες ο ΠΑΟΚ) και ισοπαλία στον πρώτο ημιτελικό. Θα έχει κάνει ακόμη ένα βήμα προς τον τίτλο (με τον ΠΑΟΚ να παίζει την ίδια μέρα κόντρα στον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης», αμέσως μετά τη ρεβάνς με την Μαρσέιγ), αλλά και θα είναι το φαβορί για τον τελικό του Κυπέλλου με τον επαναληπτικό στο «Καραϊσκάκη».

Θεωρητικά η απάντηση είναι θετική. Μόνο που, όπως είδαμε και με την ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός (ασχέτως εάν τα καταφέρει ή όχι) θα παίξει και στα δύο ματς για τη νίκη. Ειδικά σε αυτό της Λεωφόρου...