Ελλάς Ποντίων – Προοδευτική: Μοναδικό το βυσσινί κοινό

Ελλάς Ποντίων και Προοδευτική θα τεθούν αντιμέτωπες την Τετάρτη (13) στο «Γ. Καραϊσκάκης» με φόντο το Κύπελλο του Πειραιά και δεν είναι μόνο η διαφορά της κατηγορίας που τους χωρίζει! 

Ελλάς Ποντίων – Προοδευτική: Μοναδικό το βυσσινί κοινό

Λίγες ημέρες έμειναν μέχρι τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣ Πειραιά ανάμεσα στην Ελλάδα Ποντίων και την Προοδευτική. Το σπουδαίο ματς – ύστερα από δύο χρόνια – θα φιλοξενηθεί και πάλι στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Εκτός από το βυσσινί χρώμα, οι δύο ομάδες δεν έχουν κάτι κοινό. Οι τυπικά γηπεδούχοι πανηγύρισαν, με μόλις μια ήττα, το πρωτάθλημα στον Πειραιά και ετοιμάζονται για τα μπαράζ ανόδου.

Οι Πόντιοι φιλοδοξούν να επιστρέψουν στις εθνικές κατηγορίες, ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία τους θα παίξουν στον τελικό. Το άξιζαν με βάση την απόδοση τους όλη τη σεζόν. Η κατάκτηση του δεύτερου τροπαίου στον Πειραιά είναι πρόκληση για το συγκρότημα του Σταύρου Τζαναβάρα, ωστόσο η αντίπαλος τους δεν είναι καθόλου εύκολη.

Η Προοδευτική ετοιμάζεται να επιστρέψει στις επαγγελματικές κατηγορίες και βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Σε αντίθεση με τους Πόντιους, οι Κορυδαλλιώτες έχουν δύο συμμετοχές σε τελικό της Ένωσης και μάλιστα με απόλυτη επιτυχία. Το ’11 επικράτησαν 4-1 του Εθνικού, ενώ το ’15 2-0 της ΑΕ Μοσχάτου.

Εν κατακλείδι, δεν είναι μόνο η διαφορά κατηγορίας ανάμεσα στους δύο συλλόγους αλλά και η πείρα από τελικούς. Η Ελλάς έχει την όρεξη για διάκριση αλλά και για να σπάσει τα προγνωστικά και η Προοδευτική του Δημήτρη Αρναούτη θέλει να φωνάξει – ξανά – δυνατά πως έχει επιστρέψει για τα… καλά!