Βοηθός Σάντος για ΑΕΚ: «Αγαπάει την Ελλάδα, μετά το Μουντιάλ θα δείξει»

Ο επί χρόνια βοηθός του Φερνάντο Σάντος και συνεργάτης του και στην εθνική Πορτογαλίας, Ζορζ Ροζάριο, μίλησε για την ΑΕΚ και τα σενάρια της επόμενης μέρας. 

Βοηθός Σάντος για ΑΕΚ: «Αγαπάει την Ελλάδα, μετά το Μουντιάλ θα δείξει»

Ο Ροζάριο φιλοξενήθηκε στο Metropolis 95,5 και μίλησε:

Για το πως ήρθε ο Βιεϊρίνια στον ΠΑΟΚ:

«Ο Βιεϊρίνια άνηκε στην Πόρτο αλλά επειδή δεν έπαιζε, έπρεπε να πάει σε μια ομάδα για να παίζει. Ήξεραν όλοι στην Πορτογαλία πως ήταν ένας πολύ ταλαντούχος παίκτης και φυσικά ο Φερνάντο Σάντος το ήξερε και τον έφερε σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ. Ξέραμε πως θα προσφέρει στην ομάδα και έτσι και έγινε».

Το πιο δύσκολο για έναν παίκτη είναι να πας κάπου και να προσαρμοστείς. Οι νεαροί παίκτες ξέρουν πως με τον Σάντος θα βελτιωθούν. Ήξεραν πως θα γίνουν καλοί παίκτες. Ο Βιεϊρίνια είχε μιλήσει με τον Άλβες, τον Ασουνσάο, πήρε τις πληροφορίες που ήθελε, ήρθε και βελτιώθηκε με τον Φερνάντο Σάντος. Για τους νέους βέβαια, που έρχονται στην Ελλάδα, ήταν πιο δύσκολα τα πράγματα, λόγω της νυχτερινής ζωής που έχει η χώρα. Ο Βιεϊρίνια ωστόσο ήταν προσεκτικός, καλός επαγγελματίας και για αυτό έκανε καριέρα. Η Ελλάδα πιστεύω πλέον είναι η... πρώτη του πατρίδα».

Για το ότι ο Βιεϊρίνια όταν επέστρεψε έγινε αρχηγός:

«Είναι φυσιολογική η εξέλιξη αυτή. Ωρίμασε, δούλεψε σε τρεις μεγάλες ομάδες σε διαφορετικές χώρες, αποκτώντας πολλές εμπειρίες. Πλέον αποτελεί παράδειγμα για όλους τους νέους ποδοσφαιριστές. Σε τρεις διαφορετικές χώρες με διαφορετική νοοτροπία, κατάφερε να διακριθεί».

Για το γεγονός ότι ο Βιεϊρίνια αγωνίστηκε, με αυτοθυσία, τραυματίας στο παιχνίδι με την Γάνδη:

«Ο Βιεϊρίνια κάνει πάντα αυτό που θεωρεί καλό για τον ΠΑΟΚ. Τον αγαπάει πολύ. Ο ΠΑΟΚ είναι η ζωή του, μετά την οικογένειά του».

Για το ζευγάρι ΠΑΟΚ-Μαρσέιγ:

«Οι πιθανότητες είναι 50-50. Και για τις δύο ομάδες είναι δύσκολα τα αυτά τα δύο παιχνίδια. Αλλά προσωπικά θέλω να πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ θα κερδίσει, μπορεί να τα καταφέρει. Θέλω πάντα να κερδίζει, γιατί είμαι συναισθηματικά δεμένος με την ομάδα».

Για τον Φιλίπε Σοάρες:

«Χρειάζεται χρόνο προσαρμογής. Δεν είναι εύκολο για ένα παιδί, να φύγει απ' την χώρα του σε τόσο μικρή ηλικία. Ο ΠΑΟΚ είναι... δύσκολη ομάδα με πίεση. Οι οπαδοί είναι πολύ δεμένοι με την ομάδα, ζουν για τον ΠΑΟΚ, σκέφτονται μόνο τον ΠΑΟΚ, τρώνε και σκέφτονται τον ΠΑΟΚ, είναι οι πρώτοι στον κόσμο σε αυτό. Όμως δεν είναι εύκολο για έναν νεαρό παίκτη να ακούει ιαχές από την κερκίδα. Εμένα μ' αρέσει πολύ ο κόσμος, γιατί αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Όμως, μερικές φορές, για τα νέα παιδιά είναι πολύ δύσκολα».

Για τα σενάρια ΑΕΚ-Σάντος είπε:

«Ο Σάντος αγαπάει την Ελλάδα, θεωρεί τους Έλληνες φανταστικούς ανθρώπους, όπως και εγώ και σίγουρα πάντα θα έχουμε θετική διάθεση για την χώρα σας. Μέχρι το Μουντιάλ ο Σάντος θα βρίσκεται σίγουρα στην εθνική Πορτογαλίας. Μετά, θα δείξει. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να απαντήσει μόνο ο ίδιος».