ΕΠΣ Πειραιά: Τι ισχύει με υποβιβασμούς και ανόδους

Διαβάστε τι ισχύει με τις ανόδους και τους υποβιβασμούς στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Πειραιά 

ΕΠΣ Πειραιά: Τι ισχύει με υποβιβασμούς και ανόδους

Η ΕΠΣ Πειραιά θέλησε να ενημερώσει το φίλαθλοι κοινό αναφορικά με τον συνολικό αριθμό ομάδων που θα υποβιβασθούν από την Α' στη Β' κατηγορία αλλά και τι ισχύει με βάσει την προκήρυξη του πρωταθλήματος.

Πιο αναλυτικά: Από κάθε όμιλο (τρεις) της Α' ΕΠΣΠ, υποβιβάζονται οι 3 τελευταίες ομάδες (σύνολο 9 ομάδες). Επιπρόσθετα αν από τη Γ' Εθνική υποβιβασθούν στην Α' κατηγορία δύο πειραϊκές ομάδες, τότε από τον 1ο και τον 2ο όμιλο θα υποβιβασθεί ακόμη μία (συνολικά 11 ομάδες)

Στην περίπτωση που οι δύο πρωταθλήτριες ομάδες του Πειραιά ανέλθουν στη Γ' Εθνική τότε θα υποβιβασθεί μια λιγότερη από την Α' ΕΠΣΠ (οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 6η θέση σε 1ο-2ο όμιλο θα δώσουν αγώνα μπαράζ)

Στην περίπτωση που ανέλθει μόνο ένα πειραϊκό σωματείο στη Γ' Εθνική, τότε βάσει της προκήρυξης ευνοείται η Β' κατηγορία, καθώς θα ανεβάσει τρείς ομάδες. Σε κάθε περίπτωση και σύμφωνα με την προκήρυξη στο νέο πρωτάθλημα της Α' Κατηγορίας δεν μπορεί να είναι με περισσότερες ομάδες από 28 (2 όμιλοι με 14 ομάδες έκαστος).