Play off ΕΠΣΠ: Η μάχη του Πειραιά!

Τα πλέι οφ ανόδου της ΕΠΣΠ κάνουν πρεμιέρα και το «ΦΩΣ» σάς παρουσιάζει τις έξι ομάδες που θα διεκδικήσουν τα δύο εισιτήρια για τα μπαράζ της Γ’ Εθνικής. Διαβάστε επίσης τι λένε οι προπονητές, δύο ημέρες πριν από τη σέντρα

Play off ΕΠΣΠ: Η μάχη του Πειραιά!

Οι νέες συνθήκες που δημιούργησε ο κορονοϊός ανάγκασαν την ΕΠΣ Πειραιά να αλλάξει τον σχεδιασμό των πρωταθλημάτων της και να φτιάξει τρεις κατηγορίες στην Α’ κατηγορία. Από αυτές, έξι σωματεία θα παίξουν μεταξύ τους σε ουδέτερα γήπεδα με φόντο τα δύο εισιτήρια για τα τελευταία μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική. Διαδικασία η οποία γίνεται για πρώτη φορά στα χρονικά της Ένωσης.

Εκτός από το νεανικό συγκρότημα του ΑΣ Ποντίων που έκανε την έκπληξη και συμπλήρωσε τελευταίο το παζλ, οι υπόλοιπες ομάδες ήταν αναμενόμενες. Η εξαιρετική Ελλάς Ποντίων με αριθμούς που ζαλίζουν. Η αήττητη Αμφιάλη με τη στιβαρότητα που τη διακρίνει, η Χαραυγή που αναδείχθηκε για πρώτη φορά στην Ιστορία της πρωταθλήτρια, έχοντας δίψα για διάκριση, το Μοσχάτο που έχει πείρα και θέλει να επιστρέψει στις εθνικές κατηγορίες, αλλά και ο Περαμαϊκός που έχει αφήσει πίσω του τις δύσκολες εποχές και θα επιδιώξει να ανατρέψει τα προγνωστικά.

Το ΦΩΣ σάς βάζει στο κλίμα των πλέι οφ, πριν από την έναρξή τους, και αναλύει τους διεκδικητές των δύο εισιτηρίων. Επίσης, οι προπονητές σχολιάζουν τα δεδομένα και μας δίνουν μια… γεύση από την ατμόσφαιρα των αποδυτηρίων. Θυμίζουμε πως εκείνες που ολοκλήρωσαν το πρωτάθλημα πρώτες θα έχουν αβαντάζ ενός βαθμού στο ξεκίνημα των μπαράζ.

Αήττητη και με άμυνα-μπετόν η Αμφιάλη
Η Αμφιάλη είχε δείξει τις δυνάμεις της πριν από έναν χρόνο, όταν η διακοπή λόγω πανδημίας τη βρήκε στην 1η θέση. Την τρέχουσα σεζόν ξεκίνησε δυναμικά, σκαρφάλωσε νωρίς στην κορυφή και δεν κουνήθηκε. Η μοναδική αήττητη ομάδα που θα λάβει μέρος στα πλέι οφ (2 ισοπαλίες και 20 νίκες) αλλά και εκείνη με την καλύτερη ανασταλτική λειτουργία. Δεν το λέμε εμείς, αλλά οι αριθμοί, καθώς έχει δεχθεί μόλις 7 γκολ σε 22 αναμετρήσεις. Για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια έχει την ευκαιρία να διακριθεί και να κάνει το βήμα παραπάνω.

Ο Λευτέρης Στρατής στηρίχθηκε από τη διοίκηση το καλοκαίρι και έχει δημιουργήσει ένα σύνολο συμπαγές, που ξέρει τι θέλει στο γήπεδο και που σίγουρα ελάχιστες ομάδες μπορούν να νικήσουν. Δεν διαθέτει το μεγάλο όνομα, όμως παίζει ως ομάδα και αυτό είναι το μεγάλο ατού του συλλόγου.

Στρατής: Να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο
Ο τεχνικός ηγέτης της Αμφιάλης, Λευτέρης Στρατής, στάθηκε στη δυσκολία που έχει η διαδικασία, ενώ τόνισε πως η ομάδα του οφείλει να δείξει το καλό της πρόσωπο έτσι ώστε να κυνηγήσει μέχρι τέλους την άνοδο στη Γ’ Εθνική: «Ξεκινάμε με έναν βαθμό, αν θεωρηθεί αυτό αβαντάζ. Σε αυτήν τη διαδικασία, που είναι πρωτόγνωρη στον Πειραιά, δεν επιτρέπονται λάθη.

Οι αγώνες έχουν έναν βαθμό αυξημένης δυσκολίας και πιστεύω να δείξουμε το καλό πρόσωπο που είχαμε στο πρωτάθλημα. Στον πρώτο αγώνα παίζουμε με το Μοσχάτο που έχει καλή ομάδα και αυτό αποδείχθηκε με την πρόσφατη νίκη που πέτυχε επί της Ελλάδος Ποντίων. Η συγκεκριμένη διαδικασία είναι ένας μικρός μαραθώνιος και δεν υπάρχει χρόνος για να καλύψεις απώλεια. Ελπίζω να είμαστε στους δύο πρώτους και να συνεχίσουμε στα επόμενα μπαράζ για την άνοδο στη Γ’ Εθνική».

«Βυσσινί» θύελλα με νούμερα που ζαλίζουν

Εξαρχής η Ελλάς Ποντίων ήταν το νούμερο ένα φαβορί για την είσοδο στα μπαράζ. Με πολύ βαθύ ρόστερ και ποδοσφαιριστές που έχουν εμπειρίες από ανώτερες κατηγορίες. Η διοίκηση έκανε τα πάντα έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα σύνολο που θα μπορέσει να αντεπεξέλθει ακόμη και στη Γ’ Εθνική. Αν και η σεζόν βρήκε τον Χρήστο Τάσση στο τιμόνι, οι άνθρωποι του σωματείου αποφάσισαν να αλλάξουν… καπετάνιο και ανέλαβε ο Σταύρος Τζαναβάρας.

Οι «βυσσινί» διαθέτουν την καλύτερη επίθεση σε όλο τον Πειραιά με 88 τέρματα, ενώ και ανασταλτικά είναι καλοί, καθώς η εστία τους έχει παραβιαστεί μόλις 10 φορές. Επίσης, σε 22 αγώνες πρωταθλήματος και έξι του Κυπέλλου έχουν ηττηθεί μόνο μία φορά, ενώ έχουν «κλείσει» εισιτήριο και για τον μεγάλο τελικό. Η επιθετική τριπλέτα είναι σε εξαιρετική κατάσταση, αφού οι Ηλιάδης, Σαπαλίδης και Σταφσουλάι σκοράρουν κάθε Κυριακή. Και εκείνη, όπως και η Αμφιάλη, θα ξεκινήσει τα μπαράζ με έναν βαθμό και όλοι στις γειτονιές της 19 Μάη αισιοδοξούν πως θα είναι η μία από τις δύο που θα διεκδικήσουν την άνοδο στη Γ’ Εθνική.

Τζαναβάρας: Να είμαστε έτοιμοι σωματικά και ψυχικά
Για τα πλέι οφ αλλά και την πρεμιέρα που βρίσκει την Ελλάδα Ποντίων αντίπαλη με τον ΑΣ Ποντίων μίλησε ο τεχνικός ηγέτης των «βυσσινί», Σταύρος Τζαναβάρας: «Η διαδικασία των μπαράζ θα είναι ένα μίνι πρωτάθλημα, καθώς θα παίξουν οι έξι πιο καλές ομάδες. Αυτό που περιμένουμε εμείς είναι πέντε απαιτητικά παιχνίδια που θα πρέπει να μας βρουν σε υψηλά επίπεδα σωματικής και ψυχικής ετοιμότητας.

Το όραμα του οργανισμού είναι του χρόνου να παίζουμε στη Γ’ Εθνική και στόχος δικός μας είναι σε κάθε πρόβλημα να βρίσκουμε λύσεις και παιχνίδι με παιχνίδι να κάνουμε ένα βήμα προς τη Γ’ Εθνική. Όσον αφορά την αυλαία, θα μπούμε με σεβασμό προς τον αντίπαλο. Έναν αντίπαλο που παίξαμε στις γιορτές και είχαμε εκπλαγεί με τον τρόπο που προσπαθούσαν να ξεκινήσουν τις επιθέσεις. Μια ομάδα με νεαρούς και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές. Εμείς θα πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας και να καταφέρουμε το καλύτερο για την ομάδα μας»

Για το όνειρο η Χαραυγή

Η Χαραυγή για πρώτη φορά στην Ιστορία της κατέκτησε την 1η θέση στην Α’ κατηγορία και πανηγύρισε πρωτάθλημα. Στο τελευταίο παιχνίδι στήθηκε φιέστα από τον κόσμο της και πλέον θα πάει στα μπαράζ να κυνηγήσει το όνειρό της, που δεν είναι άλλο από το να αγωνιστεί -επίσης για πρώτη φορά- σε εθνική κατηγορία. Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν σταθερότητα όλη τη σεζόν, αφήνοντας πίσω τους ΑΣ Ποντίων και Αμπελακιακό και μέτρησαν 14 νίκες, 5 ισοπαλίες και μόλις μία ήττα σε 20 ματς.

Η σεζόν ξεκίνησε με τον Γιάννη Κούση στον πάγκο, όμως κατά τη διάρκεια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου το ΔΣ αποφάσισε να λύσει τη συνεργασία του μαζί του και τα ηνία ανέλαβε ο Νίκος Μαρωνίτης. Με νεανικό υλικό και τέσσερις πέντε παίκτες που έχουν τις απαραίτητες εμπειρίες, η Χαραυγή είναι έτοιμη για το βήμα παραπάνω, έχοντας την αύρα του κόσμου της που πάντα γεμίζει το γήπεδο.

Μαρωνίτης: Πάμε με καλή ψυχολογία
Σύμφωνα με τον προπονητή της Χαραυγής, Νίκο Μαρωνίτη, ο υπερπρωταθλητής Πειραιά θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Όσον αφορά την ομάδα του, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει άγχος και πίεση αλλά και πως οι παίκτες του θα προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό: «Υπάρχει ικανοποίηση στην ομάδα που κατάφερε να πάρει τον τίτλο και να διεκδικήσει τουλάχιστον μια είσοδο στα μπαράζ που οδηγούν στη Γ’ Εθνική.

Είναι κάτι πρωτόγνωρο για τη Χαραυγή. Έχουμε καλή ψυχολογία και πάμε αισιόδοξοι στη διαδικασία αυτή. Όλες οι ομάδες που μετέχουν είναι καλές και πιστεύω πως όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Πάμε χωρίς άγχος και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό. Πιστεύω πως θα έχουμε και τον Βουτσιώτη που ήταν τραυματίας, αλλά είναι στο στάδιο της αποθεραπείας. Όλοι οι υπόλοιποι είναι ετοιμοπόλεμοι».

Με πίστη, ενθουσιασμό και μια πόλη στο πλευρό του

Ο Περαμαϊκός έδωσε μια πραγματική μάχη με την Αμφιάλη για την 1η θέση στον 1ο όμιλο. Την έχασε προς το τέλος του πρωταθλήματος, αλλά είχε «κλειδώσει» την είσοδό του στα πλέι οφ. Μια μεγάλη επιτυχία για το σωματείο, αν υπολογίσουμε πως μέχρι πριν από λίγα χρόνια είχε παραδώσει σφραγίδα και δεν αγωνιζόταν.

Με τεχνικό τον Αχιλλέα Ανδριαννάκη, μια διοίκηση που αγαπά «τυφλά» την ομάδα και τον κόσμο της πόλης δίπλα του, ο Περαμαϊκός είναι έτοιμος να πρωταγωνιστήσει στα μπαράζ. Άλλωστε, είναι συνηθισμένος να ανεβαίνει κατηγορίες, αφού από τη Γ’ που ξεκίνησε το ’19 έφτασε τώρα να διεκδικήσει την επιστροφή του στη Γ’ Εθνική. Όσον αφορά τους αριθμούς του, κατάφερε να μαζέψει 55 βαθμούς με τέρματα 55-11 αλλά και να τραβήξει πάνω του τα βλέμματα με το επιθετικό ποδόσφαιρο. Οι «πράσινοι» είναι έτοιμοι για τη μεγάλη στιγμή και θα παλέψουν μέχρι το τέλος.

Ανδριαννάκης: Θα παίξουμε χωρίς άγχος
Χαμηλά κρατά την… μπάλα ο κόουτς του Περαμαϊκού, Αχιλλέας Ανδριαννάκης. Ο νεαρός τεχνικός τόνισε πως η ομάδα του βλέπει το κάθε ματς ξεχωριστά, ενώ ξεκαθάρισε πως υπάρχει πίστη στις δυνατότητες των ποδοσφαιριστών του: «Είμαστε έτοιμοι από κάθε πλευρά. Οπωσδήποτε θα έχουμε μια σημαντική απώλεια, αφού ο Δεληβασίλης υπέστη χιαστούς.

Θα παίξουμε χωρίς άγχος και με συγκρατημένη αισιοδοξία. Έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας και πάμε για το καλύτερο δυνατό. Ξεκινάμε με τη Χαραυγή, μια ομάδα που έχει δυναμική. Σεβόμαστε τον αντίπαλό μας και αισιοδοξούμε να κάνουμε ένα καλό ξεκίνημα. Βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο».

Ξέρει τον τρόπο η ΑΕ Μοσχάτου

Μια μεγάλη δύναμη του πειραϊκού ποδοσφαίρου, η ΑΕ Μοσχάτου, θα λάβει μέρος στα πλέι οφ ανόδου και φιλοδοξεί να επιστρέψει στις εθνικές κατηγορίες. Ξέρει τον τρόπο και έχει την πείρα από τα μεγάλα παιχνίδια. Με ισχυρή διοίκηση και ρόστερ ικανό για μεγάλα πράγματα, δεν θα αφήσει τίποτα στην τύχη. Το έδειξε και μέσα στη σεζόν που ηττήθηκε μόλις μία φορά και αρίθμησε 79 γκολ (δεύτερη καλύτερη επίδοση στον Πειραιά), έχοντας δεχθεί 17.

Και αυτή άλλαξε προπονητή μέσα στη σεζόν, αφού ο Άκης Τζουμερκιώτης αντικατέστησε τον Άρη Κακογιάνη. Είναι περιττό να πούμε πως είναι από τα φαβορί για ένα από τα δύο εισιτήρια. Η Ιστορία της αλλά κυρίως οι εμφανίσεις φέτος μιλούν από μόνες τους. Το ρόστερ της συνδυάζει ένα πακέτο νεαρών παικτών με ταλέντο αλλά και έμπειρους ποδοσφαιριστές που γνωρίζουν από μεγάλα ματς. Ξεκάθαρος ο στόχος της ανόδου, με τη συμμετοχή να μην είναι αρκετή για τα «θέλω» του συλλόγου.

Τζουμερκιώτης: Θέλουμε τον 12ο παίκτη δίπλα μας
Ο τεχνικός της ΑΕΜ, Άκης Τζουμερκιώτης, που όσο βρίσκεται στον πάγκο οι «πράσινοι» είναι αήττητοι, στάθηκε στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων και έστειλε μήνυμα στον φίλαθλο κόσμο του Μοσχάτου: «Αυτό που καταφέραμε είναι η ομάδα να έχει ταυτότητα και συγκεκριμένη φιλοσοφία παιχνιδιού, με στόχο αφενός τη νίκη και αφετέρου να παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο.

Οι παίκτες μου με μεγάλη θέληση και αγωνιστική πειθαρχία κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο της εισόδου στα μπαράζ. Έχοντας γνώμονα το “εμείς” και όχι το “εγώ”. Μέσα από τα αποτελέσματα να δημιουργηθεί ένα κλίμα οικογένειας, που είναι το πιο σημαντικό για να λειτουργήσει σωστά η ομάδα. Όσον αφορά τα ματς των μπαράζ, έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα, αντιμετωπίζουμε όλα τα παιχνίδια δίχως άγχος, σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους και εύχομαι να αντιμετωπιστούν οι αγώνες ως γιορτή και οι δύο καλύτερες ομάδες να συνεχίσουν στην επόμενη φάση. Πάντως να σημειώσουμε πως το μότο του Μοσχάτου είναι διοίκηση, τεχνικό επιτελείο – παίκτες και ο φίλαθλος κόσμος που είναι κυριολεκτικά ο 12ος παίκτης μας και τον θέλουμε κοντά μας».

Η ευχάριστη έκπληξη του Πειραιά

Αν τα παραπάνω σωματεία τα είχαμε υπολογίσει, ο ΑΣ Ποντίων σίγουρα δεν βρισκόταν ανάμεσά τους. Η ομάδα της Δραπετσώνας ξεκίνησε με στόχο τη γρήγορη παραμονή, αλλά το εκπληκτικό σερί στον β’ γύρο σε συνδυασμό με τις γκέλες του Αμπελακιακού την έφεραν στη 2η θέση του 3ου ομίλου και της δίνουν τη δυνατότητα να διεκδικήσει ένα εισιτήριο.

Ο τεχνικός Αλέξανδρος Γκρέκος πρέπει να είναι περήφανος για τα παιδιά του, αφού ο μέσος όρος ηλικίας του ρόστερ είναι μικρός και μάλιστα χωρίς τον σούπερ παίκτη. Θα λέγαμε πως το φίλαθλο κοινό συμπαθεί πολύ τους Πόντιους και θα τους στηρίξει για να κάνουν και δεύτερο… θαύμα. Όσον αφορά τα νούμερά τους, σε 20 αγώνες είχαν 12 νίκες, 3 ήττες και 5 ισοπαλίες, με τέρματα 46-21.

Γκρέκος: Να το διασκεδάσουμε…
Ο τεχνικός του ΑΣ Ποντίων, Αλέξανδρος Γκρέκος, ξεκαθάρισε πως στόχος της ομάδας είναι να διασκεδάσει τις αναμετρήσεις με ιστορικά σωματεία αλλά και να πάρει ό,τι καλύτερο μπορεί από αυτά τα πέντε ματς. Επίσης, χαρακτήρισε κέρδος την πρόκριση στα μπαράζ αλλά και το γεγονός πως όλοι μιλούν για τον σύλλογο: «Ο στόχος μας ήταν η παραμονή. Ξεκινήσαμε με μια νέα ομάδα και με οκτώ μικρούς στην εντεκάδα.

Η αρχή του β’ γύρου μάς βρήκε 10 βαθμούς πίσω από τη 2η θέση, αλλά κάναμε εξαιρετικές εμφανίσεις με 8 νίκες σε 10 ματς και βρεθήκαμε στα μπαράζ. Σίγουρα είμαστε το αουτσάιντερ και η ομάδα με το μικρότερο μπάτζετ. Θα παίξουμε όμως το παιχνίδι μας, θα το διασκεδάσουμε και με τη φρεσκάδα αλλά και με το ταλέντο μας θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το καλύτερο. Η επιτυχία μας είναι ήδη δεδομένη. Κέρδος η είσοδός μας αλλά και το γεγονός πως όλοι ασχολούνται με τον ΑΣ Ποντίων».

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας
Θυμίζουμε πως τα πλέι οφ για την ανάδειξη δύο ομάδων που θα πάνε σε έξτρα μπαράζ για την άνοδο στη Γ’ Εθνική γίνονται για πρώτη φορά στον Πειραιά. Μάλιστα, οι ομάδες θα παίξουν πέντε παιχνίδια σε ουδέτερες έδρες. Η Ένωση έχει ανακοινώσει το πρόγραμμα της πρεμιέρας και τα ματς έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Συγκεκριμένα, σέντρα στα πλέι οφ θα έχουμε το προσεχές Σάββατο και τα ματς είναι: Αμφιάλη – ΑΕ Μοσχάτου, Ελλάς Ποντίων – ΑΣ Ποντίων, Χαραυγή – Περαμαϊκός. Οι επόμενες αγωνιστικές θα διεξαχθούν την Τετάρτη 23/3 και από κει και πέρα τις Κυριακές 27/3, 3/4 και 10/4.