Πέτρος Μαρινάκης: «Χαιρόσουν να βλέπεις τα παιχνίδια του ΟΦΗ»

Καλεσμένος στο studio του crete2day και στην Αθλητική Εκπομπή «Στρογγυλή Θεά» ήταν ο παλαίμαχος άσος του ΟΦΗ και του Ολυμπιακού και προπονητής πλέον της Νεάπολης, Πέτρος Μαρινάκης.

Πέτρος Μαρινάκης: «Χαιρόσουν να βλέπεις τα παιχνίδια του ΟΦΗ»

Καλεσμένος στο studio του crete2day και στην Αθλητική Εκπομπή "Στρογγυλή Θεά" με τον Αντώνη Σαριδάκη, o προπονητής της Νεάπολης, Πέτρος Μαρινάκης.

Για τον απολογισμό της κανονικής περιόδου του ΟΦΗ και τι του άρεσε στην ομάδα:

«Ο ΟΦΗ έκανε μια πάρα πολύ καλή χρονιά. Τόσο από πλευράς συγκομιδής βαθμών όσο και από την ποιότητα ποδοσφαίρου. Χαιρόσουν να βλέπεις τα παιχνίδια που παίζει η ομάδα. Είχε πολύ καλό passing game. Από λεπτομέρειες έχασε κάποιους βαθμούς, και εκεί πιστεύω χάθηκαν τα πλέι -οφ. Δεν είχε όμως το εύκολο γκολ. Πριν τον Ιανουάριο δεν υπήρχε κλασικός φορ. Σκόραραν πολλοί παίκτες από τα χαφ και πίσω»

Για τους λόγους που δεν μπήκε στην εξάδα:

«Υπήρχαν πολλά παιχνίδια που ενώ δικαιούνταν να πάρει βαθμούς δεν πήρε τίποτα. Για παράδειγμα το ματς στη Λαμία, όπου ενώ ήταν πολύ καλός και θα μπορούσε να είχε καθαρίσει το παιχνίδι, μέσα σε λίγα λεπτά το έχασε».

Για το αν περίμενε να συνέλθει άμεσα ο ΟΦΗ

«Στο ποδόσφαιρο σημαντικό ρόλο παίζει το να δουλεύεις σωστά και να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες. Ο Νίκος Νιόπλιας είχε πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτήν την πορεία. Ξέρω τη φιλοσοφία του και τον επαγγελματισμό του από τότε που ήμασταν συμπαίκτες»

Για το ποιους ποδοσφαιριστές ξεχώρισε και πρέπει να διατηρήσει στο ρόστερ του ο ΟΦΗ

«Πολύ καλό πρωτάθλημα έκανε ο Βούρος. Στο κέντρο οι Μεγιάδο, Νέιρα και Τοράλ. Ο Λάμπρου έκανε πολύ καλή χρονιά, όπως και ο αριστερός μπακ ο Μπαλογιάννης. Και στη θέση του τερματοφύλακα οι δύο που αγωνίστηκαν έδειξαν καλά στοιχεία. Το μόνο πρόβλημα που υπήρχε ήταν στη θέση του σέντερ φορ»

Για την επόμενη χρονιά:

«Δεν θα με χαλάσει να έχει ο ΟΦΗ μια ανάλογη εικόνα όπως και φέτος. Το θέμα είναι να υπάρχει σταθερότητα και να φανούν έστω μικρά σημάδια βελτίωσης. Υπάρχουν οι προδιαγραφές για να γίνει αυτό»

Για την καριέρα του:

«Όλοι οι άνθρωποι έχουν κάνει λάθη, και εγώ έχω κάνει τα δικά μου. Το μεγαλύτερο είναι ότι δεν ήμουν καριερίστας. Ήμουν ευχαριστημένος με απλά πράγματα. Μεγάλωσα και ανδρώθηκα με την ομάδα του ΟΦΗ. Μου δόθηκε η ευκαιρία να κάνω μεταγραφή στον Ολυμπιακό, και από εκεί μια ακόμα μεγαλύτερη να πάω ψηλότερα και να παίξω στη Σεβίλλη, στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Είχα τριετές συμβόλαιο και έκατσα μόνο ένα χρόνο. Με δική μου θέληση, ζήτησα να φύγω από την ομάδα, παρά το γεγονός ότι αγωνιζόμουν εκεί. Ήταν λάθος μου να πάρω αυτή την απόφαση. Αν μπορούσα να την αλλάξω θα την άλλαζα»

Για την παρουσία της Νεάπολης στην Γ’ Εθνική:

«Θα μπορούσε περισσότερους βαθμούς. Γνώριζα πως ήταν τα πράγματα στην ομάδα. Αυτό που έχω δώσει στα παιδιά να καταλάβουν είναι ότι πρέπει συνεχώς να προσπαθούν. Μου αρέσει όμως ότι με τους ανθρώπους και τους ποδοσφαιριστές που συνεργάζομαι έχω μια καταπληκτική σχέση. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους ανθρώπους που επέλεξαν να λάβουν μέρος στη διοργάνωση. Οι οκτώ από τις δέκα ομάδες έχουν μεγάλο μπάτζετ και ρόστερ. Είναι πολύ δύσκολο να παραμείνεις στην κατηγορία. Γενικά πάντως δεν μπορείς να μιλάς για πρωτάθλημα όταν συμμετέχουν μόνο δέκα ομάδες»

Για το φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής:

«Ο ΑΟΑΝ ξεκίνησε καλά, είχε σταθερότητα και δεν έχανε βαθμούς. Μετά ο ΠΑΟ Ρουφ συνέχισε και έπαιρνε αποτελέσματα και ο Πανιώνιος που δεν ξέρω αν θέλει να βγει ή όχι. Πορεία πρωταθλητισμού έκανε επίσης και ο Πόρος. Μετά την ισοπαλία με τον Πανιώνιο, ο ΠΑΟ Ρουφ έχει τον πρώτο λόγο. Το θέλει πιο πολύ. Για τη μάχη αποφυγής του υποβιβασμού πιστεύω ότι πολύ δύσκολα μπορεί ο ΠΟΑ να καλύψει την διαφορά των πέντε βαθμών μέσα σε τρεις αγωνιστικές από τον Αλμυρό»