Ολυμπιακός: Αιώνιος και θρυλικός Βασίλης Μποτίνος (pics)

Η οικογένεια του Ολυμπιακού και του ελληνικού ποδοσφαίρου αποχαιρέτισαν τον θρυλικό Βασίλη Μποτίνο. Συγκίνηση στην κηδεία του στο Α' Νεκροταφείο.  Αθάνατος και αξέχαστος...

Ολυμπιακός: Αιώνιος και θρυλικός Βασίλης Μποτίνος (pics)

Έφυγε την περασμένη Τετάρτη (16/2) από τη ζωή και άφησε αμύθητη ποδοσφαιρική κληρονομιά, όπως και αναμνήσεις ενός διαφορετικού, αληθινού και ρομαντικού ποδοσφαίρου. Ο Βασίλης Μποτίνος, ο θρυλικός άσος του Ολυμπιακού, έκανε το μεγάλο ταξίδι και κηδεύτηκε το Σάββατο (19/2) στο Α΄Νεκροταφείο με όλες τις τιμές που άξιζαν στο ταλέντο, στην πορεία του στα γήπεδα και στον τρόπο με τον οποίο υπηρέτησε τον πειραϊκό σύλλογο, την Εθνική και τον αθλητισμό της χώρας.

Η θλίψη και η οδύνη ήταν έντονη στα πρόσωπα της συζύγου του Μαρίας, της κόρης του Έλυας και του γαμπρού του, του αδερφού του και όλων των συγγενών και φίλων του και φυσικά σε εκείνους που τίμησαν τη μνήμη του με την παρουσία τους στην εξόδιο ακολουθία και στην κηδεία ενός από τους ποιοτικότερους επιθετικούς και δεινότερους σκόρερ των ελληνικών γηπέδων. Κηδεύτηκε με τη σημαία του Ολυμπιακού και μια φωτογραφία του με την «ερυθρόλευκη» φανέλα θύμιζε το ποδοσφαιρικό μεγαλείο του.

«Τιμή και δόξα στον Βασίλη Μποτίνο» ήταν τα λόγια του Αντώνη Γλύκα στον συγκινητικό επικήδειο λόγο, ενώ πάρα πολλοί παλιοί ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και όχι μόνο είπαν το τελευταίο αντίο στον μεγάλο άσο, συμπαίκτη ή αντίπαλό τους πριν από δεκαετίες στα γήπεδα. Ανάμεσά τους οι Σιώκος, Γιούτσος, Λεμονής, Γκαϊτατζής, Σ. Παπάζογλου, Φρονιμίδης, Κελεσίδης, Βασιλείου, Κοττάκης, Καλτσάς, Κασδοβασίλης, Σταυρόπουλος, Λεβαντής, Παναούσης, Κουρκουβέλας, Δαμιανίδης, Σταμάτης, Μπονόβας, Πασάς. Κι αντίπαλοι όπως ο Αρδίζογλου από την ΑΕΚ και ο Τσίλης από τον Παναθηναϊκό.

Στεφάνια από την ΠΑΕ Ολυμπιακός και τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ παρέστησαν από την ΠΑΕ οι Τ. Αγραφιώτης, Κ. Καραπαπάς, Ν. Γαβαλάς, Αλ. Διαμαντόπουλος, Ν. Αθανασόπουλος, Β. Μεσσάρης. Εκ μέρους του Ερασιτέχνη, ο Γιάννης Πολυκανδριώτης. Στεφάνια κατέθεσαν οι Σωκράτης Κόκκαλης και ο σύνδεσμος βετεράνων του Ολυμπιακού, ο Ολυμπιακός Βόλου και άλλοι σύλλογοι και παράγοντες. Στην κηδεία του Βασίλη Μποτίνου ήταν και πολιτικοί (Τραγάκης, Σπανάκης, Κασιμάτη).

Ο Βασίλης Μποτίνος, γεννημένος στο Βόλο το 1944, άρχισε την καριέρα του από τοπικές ομάδες, έγινε γνωστός με τα επιτεύγματά του στον Ολυμπιακό Βόλου και το 1964 έκανε το μεγάλο άλμα για τον Ολυμπιακό Πειραιώς. Η δική του μυθική εποχή στην εποχή της ομάδας Θρύλου. Του Νίκου Γουλανδρή, του Μάρτον Μπούκοβι, των άλλων τεράστιων άσων του Ολυμπιακού με τους τίτλους και τα μεγάλα παιχνίδια. Με 140 αγώνες και 120 γκολ μπήκε στην κορυφαία λίστα των επιθετικών του συλλόγου στην ιστορία του και θα μπορούσε να είχε κάνει διεθνή καριέρα. Όπως και να αγωνιζόταν πολύ περισσότερο, εάν δεν είχε σοβαρό τραυματισμό το 1971 και ανάγκη χειρουργικών επεμβάσεων που εν τέλει σταμάτησαν μια σπουδαία σταδιοδρομία, μόλις σε ηλικία 29 ετών.

Το όνομά του περνάει στην αιωνιότητα ως μία εκ των τεράστιων ποδοσφαιρικών μορφών που πέρασαν από τον Ολυμπιακό και την Ελλάδα...

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Στάθης Γιάππαπας - Peiraiotika.gr