Του... εξωδίκου γίνεται στον Παναθηναϊκό

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός απάντησε με εξώδικο στο εξώδικο που της απέστειλε ο Ερασιτέχνης για το θέμα της «Λεωφόρου».

Του... εξωδίκου γίνεται στον Παναθηναϊκό

Με το εξώδικο η ΠΑΕ ζητά από τον Ερασιτέχνη να της χορηγήσει το παραχωρητήριο της Λεωφόρου μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι.

Αναλυτικά το εξώδικο:

"ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ της εταιρείας με την επωνυμία «Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος – Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία», η οποία εδρεύει στα Βριλήσσια Αττικής, Λ. Πεντέλης 3.

ΠΡΟΣ το αθλητικό σωματείο με την επωνυμία «Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος», το οποίο εδρεύει στην Αθήνα (Λεωφόρος Αλεξάνδρας αριθμός 160) όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

Όπως γνωρίζετε :

(α) Η από 12/04/2018 μεταξύ μας σύμβαση περί εκκαθάρισης οφειλής και ρύθμισης είναι απολύτως έγκυρη και ισχυρή, και τηρείται απόλυτα από πλευράς ΠΑΕ. Σε καμία περίπτωση δεν είναι «πρόδηλα υπέρμετρα επαχθής» όπως αβασίμως ισχυρίζεσθε στην από 1/8/2018 δήλωσή σας, ούτε φυσικά έχουμε συνομολογήσει κάτι τέτοιο. Η εκ μέρους σας αμφισβήτηση της θα αποκτήσει νομικά σημασία μόνο αν η ακυρότητά της αναγνωριστεί αμετάκλητα δικαστικά, γεγονός μάλλον απίθανο.

(β) Εξίσου ισχυρή είναι και η μεταξύ μας βασική σύμβαση περί παραχώρησης χρήσης του Γηπέδου Απόστολος Νικολαΐδης.

(γ) Εφόσον υπάρχει ενεργή μίσθωση και τηρείται ο διακανονισμός των δόσεων του χρέους, η παράδοση σε εμάς του παραχωρητηρίου για το γήπεδο Απόστολος Νικολαΐδης δεν αποτελεί δικαίωμα που εναπόκειται στην διακριτική ευχέρεια σας αλλά νόμιμη υποχρέωση σας προς εμάς.

Ως εκ τούτων η άρνηση σας να μας χορηγήσετε το παραχωρητήριο ενώ υφίστανται οι νόμιμες προϋποθέσεις χορήγησής του, ήτοι ενεργές συμβάσεις μίσθωσης και ρύθμισης, είναι όλως παράνομη και καταχρηστική.

Η δε απόφαση της Διοίκησης σας να εξαρτήσει υποχρέωση της για την νόμιμη χορήγηση του παραχωρητηρίου από την άμεση αποδοχή των οικονομικών όρων της, και μάλιστα ελάχιστα πριν εκπνεύσει η προθεσμία μας περί υποβολής φακέλου αδειοδότησης, την καθιστά και νομικά υπόλογη, γεγονός για το οποίο επιφυλασσόμεθα.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΠΩΣ

(α) μέχρι την 15.00 της Παρασκευής 3/8/2018 μας παραδώσετε το παραχωρητήριο για το Γήπεδο Απόστολος Νικολαίδης προκειμένου να συμπεριληφθεί στον φάκελο αδειοδότησης για την συμμετοχή μας στο Πρωτάθλημα Super League.

(β) εντός τριών εργασίμων ημερών δημοσιοποιήσετε τα ακριβή ποσά τα οποία έχει καταβάλει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός στον Ερασιτέχνη τα τελευταία πέντε έτη, διακρίνοντας τα ποσά που έχει καταβάλει ένεκα των εκ του νόμου υποχρεώσεών της από τα ποσά που κατέβαλε και προέρχονται από ενίσχυση των φιλάθλων μέσω των εισιτηρίων διαρκείας της ΚΑΕ.

Με την ρητή επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος μας, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νομίμως την παρούσα στο Αθλητικό Σωματείο με την επωνυμία «Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος» , με Α.Φ.Μ. 090019647 και Δ.Ο.Υ Ψυχικού, το οποίο εδρεύει στην Αθήνα (Λεωφόρος Αλεξάνδρας αριθμός 160), όπως νόμιμα εκπροσωπείται, προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρο το περιεχόμενο της παρούσας στην έκθεση επίδοσης του.

Αθήνα, 02/08/2018 Ο νόμιμος εκπρόσωπος Ευστράτιος Σωπήλης Διευθύνων Σύμβουλος/Αντιπρόεδρος".