Ολυμπιακός: Το τρένο της μεγάλης φυγής

Σαρωτικές οι αλλαγές στον φετινό Ολυμπιακό συγκριτικά με τον περσινό. Το fosonline.gr αναφέρει τους 27 ποδοσφαιριστές που αποτελούν παρελθόν (ή θα αποτελέσουν), αλλά και τις σοβαρές πιθανότητες να αυξηθεί κι άλλο ο αριθμός των αποχωρήσεων.

Ολυμπιακός: Το τρένο της μεγάλης φυγής

Αυτό που συνέβη το φετινό καλοκαίρι, ξεκινώντας βεβαίως από τον Ιανουάριο του 2018, δεν έχει... προηγούμενο.

Είναι ένας άλλος Ολυμπιακός σε πρόσωπα, ένας Ολυμπιακός που δεν έχει καμία σχέση με αυτόν που ξεκίνησε πέρσι το καλοκαίρι.

Πρόκειται για τον ορισμό του “λίφτινγκ”, καθώς από τους 39 που είτε πήραν χρόνο συμμετοχής, είτε είχαν παρουσία έστω σε αποστολή, συνεχίζουν στο λιμάνι μόνο 12! Μιλάμε δηλαδή για το 1/3 του περσινό ρόστερ. Μάλιστα, όλα δείχνουν ότι ο αριθμός των 12 ποδοσφαιριστών που υπάρχουν από πέρσι, θα μειωθεί κι άλλο. Κι αυτό, γιατί υπάρχουν ποδοσφαιριστές που ήδη ετοιμάζουν βαλίτσες για άλλες πολιτείες.

Συγκεκριμένα, από αυτούς που πήραν την περασμένη σεζόν παιχνίδια στα πόδια τους ή έστω βρέθηκαν σε 18άδα επίσημων αγώνων, αποτελούν παρελθόν οι Καπίνο, Προτό, Μποτία, Ρέτσος, Μίλιτς, Φιγκέιρας, Ιγκορ, Ζντιέλαρ, Ζιλέ, Ρομαό, Οφόε, Σεμπά, Μιραλάς, Καρσελά, Εμενίκε, Ίβουσιτς και Μπεν.

Προς αναζήτηση ομάδας είναι οι Ένγκελς, Ταχτσίδης, Σιώπης, Αντρέ Μαρτίνς, Μάριν, Τζούρτζεβιτς, Βέργος. Οι Κωστανάσιος και Λάμπρου που προέρχονται από την Κ20 και είχαν πάρει χρόνο συμμετοχής, δεν πήγαν καν στην προετοιμασία.

Σε αυτούς προσθέστε και τον πιτσιρικά Ξενιτίδη που επίσης δεν βρέθηκε σε Αυστρία, Βέλγιο και Ολλανδία για το βασικό στάδιο προετοιμασίας.

Από τους περσινούς έχουν μείνει μόνο οι Χουτεσιώτης, Σκαφίδας, Βούκοβιτς, Σισέ, Νικολάου, Κούτρης, Χατζισαφί, Ομάρ, Ανδρούτσος, Φορτούνης, Βρουσάι, Ανσαριφάρντ.

Ποιοι αναμένεται να αποτελέσουν σύντομα παρελθόν; Ο Νικολάου που οδεύει προς Ουντινέζε, ο Ανσαριφάρντ που έχει “φαγωθεί” ο μάνατζέρ του να τον πάει στην Μπεσίκτας, ενώ ανοικτό παραμένει τι θα γίνει με τον Χουτεσιώτη ή τον Σκαφίδα αν αποκτηθεί τελικά τερματοφύλακας, αλλά και με τους Χατζισαφί, Ομάρ, Βούκοβιτς και Σισέ που έχουν εμπλακεί σε διάφορα μεταγραφικά σενάρια.

Δηλαδή σε σχέση με πέρσι, οι παίκτες που κατά κάποιο τρόπο έχουν εξασφαλισμένη τη θέση τους στο ρόστερ είναι οι Κούτρης, Ανδρούτσος, Φορτούνης, Βρουσάι και ένας εκ των Χουτεσιώτη ή Σκαφίδα. Δηλαδή 5 από τους περσινούς... 39!