Έκανα την τρίτη δόση, έχω αγοράσει διαρκείας, νιώθω...

Πώς να σκέφτεται άραγε κάποιος που είναι εμβολιασμένος, έχει διαρκείας και δεν θα μπορεί να πάει στο γήπεδο; Ας πάει σινεμά ή θέατρο; Επιτρέπεται. Μάλιστα...

Έκανα την τρίτη δόση, έχω αγοράσει διαρκείας, νιώθω...

Δεν έχει λογική η απόφαση για το όριο του 10% για την είσοδο στα ανοιχτά γήπεδα και ο αριθμός των χιλίων φιλάθλων ως «ταβάνι». Αν έκλειναν τα πάντα, ναι. Αλλά όλοι μπορούν να μπαίνουν παντού με κάποιους περιορισμούς και στο γήπεδο όχι. Ας τα έκλειναν εντελώς, θα ήταν προτιμότερο. Τώρα θα πρέπει να γίνει ολόκληρη διαδικασία εντελώς ανέφικτη, προκειμένου να επιλέγονται οι χίλιοι από τους π.χ. δεκαπέντε χιλιάδες που έχουν αγοράσει εισιτήριο διαρκείας σε κάποια ομάδα από τις μεγάλες. Πώς θα γίνεται αυτό;

Είναι κάποιες λεπτομέρειες για τις οποίες δεν είναι αρμόδιοι οι επιστήμονες να γνωρίζουν. Δεν είναι αυτός ο ρόλος τους, έχουν πολύ σημαντικότερα να ασχοληθούν. Είναι, όμως, λεπτομέρειες που όσοι έχουν την ευθύνη για τον αθλητισμό έπρεπε να είχαν μεταφέρει και στους ειδικούς και στην κυβέρνηση γενικότερα. Ο Λευτέρης Αυγενάκης είχε εκφράσει την αντίθεσή του σε αυτό το μέτρο. Προφανώς και ενημέρωσε τους συνεργάτες του για τις συγκεκριμένες λεπτομέρειες και τα προβλήματα που γεννά η συγκεκριμένη απόφαση.

Πρόκειται για αυστηρότατο και άδικο μέτρο διότι αφορά μόνο στους αθλητικούς χώρους. Προφανώς και εκεί είναι δύσκολο να γίνονται έλεγχοι για τις μάσκες. Αν γίνονταν βέβαια έλεγχοι παντού, θα υπήρχε και λόγος να το συζητάμε. Αλλά αυτό είναι μία άλλη κουβέντα.

Για πολλά μπορούν να κατηγορηθούν οι ομάδες στην Ελλάδα. Για πάρα πολλά. Ότι δεν σεβάστηκαν τη δημόσια υγεία, ότι δεν ασπάστηκαν τα εξοντωτικά μέτρα σε οικονομικό επίπεδο στην πολύμηνη καραντίνα, θα είναι άδικο να κατηγορηθούν. Εδώ πρόκειται για ένα μέτρο που σε αντιστοιχία με τα υπόλοιπα οδηγεί σε καταστροφή. Διότι ούτε οι χίλιοι θα μπορούν να ελεγχθούν για τις μάσκες. Ούτε οι εκατό. Ούτε οι δέκα που είναι μέσα σε μαγαζιά μπορούν να ελέγχονται απολύτως. Άρα με βάση και τις προειδοποιήσεις, οι εξέδρες θα κλείσουν εντελώς σε δεκαπέντε μέρες.

Ας γινόταν ήδη, αφού είναι αποφασισμένο να γίνει. Αλλά ότι είναι εντελώς ανεξήγητο ως μέτρο (συγκριτικά με τα υπόλοιπα πάντοτε), δεν αλλάζει.

Κι ο εμβολιασμένος με δύο και τρεις δόσεις που πλήρωσε διαρκείας και δεν θα είναι μέσα στους χίλιους (αλήθεια, πώς θα γίνεται, με κλήρωση;), θα βλέπει μαζί με άλλους «συναδέλφους» του τον αγώνα σε κάποια καφετέρια και θα νιώθουν όλοι μαζί...

Υ.Γ. Ο πρώτος που έβγαλε ανακοίνωση, επίσημη και σκληρή, για το μέτρο ήταν ο Ολυμπιακός. Αστραπιαία. Οι άλλες ομάδες πού ήταν; Ενοχλημένες απλώς; Και γινόταν και κριτική μάλιστα από κάποιους ότι ο Ολυμπιακός... ευνοείται από την απόφαση γιατί δε θα έχει πολύ κόσμο ο ΠΑΟ στη Λεωφόρο και η ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ.