Η συντριβή της Αταλάντα και ο Ολυμπιακός

Εντύπωση προκάλεσε στον Ολυμπιακό η συντριβή της Αταλάντα από την Ρόμα, αλλά μέχρι εκεί! 

Η συντριβή της Αταλάντα και ο Ολυμπιακός

Προφανώς και έμειναν εντυπωσιασμένοι στον Ολυμπιακό από τη βαριά ήττα της Αταλάντα στο Μπέργκαμο από την Ρόμα με 1-4, καθώς έμαθαν την εξέλιξη του αγώνα λίγο πριν από τη δική τους προπόνηση για τον αγώνα της Κυριακής (19/12-15.00) με την Λαμία. Και πώς να μην νιώσουν έκπληξη από τη στιγμή που η Αταλάντα δεν είχε κάνει τέτοιο αρνητικό αποτέλεσμα φέτος και πληγώθηκε τόσο βαριά από την ομάδα του Μουρίνιο.

Ο Πέδρο Μαρτίνς, οι συνεργάτες του και οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού προφανώς και δεν πρόκειται να παρασυρθούν από τέτοια αποτελέσματα, τα οποία με την εξέλιξη που μπορεί να έχει ένας αγώνας δεν είναι απίθανο να συμβούν. Ακόμη και σε ένα πολύ ισχυρό συγκρότημα όπως αυτό του Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι. Η Αταλάντα έμεινε πίσω στη μάχη για τον τίτλο επειδή δέχτηκε γκολ μόλις στο πρώτο λεπτό και πολύ γρήγορα κι ένα δεύτερο. Ήταν βέβαιο ότι θα αντιδράσει και το έκανε με τη μείωση του σκορ και ένα γκολ που ακυρώθηκε από τον VAR και αμφισβητήθηκε από τον προπονητή της αντιπάλου του Ολυμπιακού στο Europa League. Έπειτα επήλθε καθίζηση και ήρθε τελικά αυτό το βαρύ σκορ, με την Αταλάντα να κάνει σοβαρά λάθη στην άμυνα και να πληρώνει ότι είχε βγει αλόγιστα μπροστά για να ισοφαρίσει.

Κανείς στον Ολυμπιακό δεν πιστεύει ότι η ιταλική ομάδα θα επηρεαστεί ιδιαίτερα από αυτήν την ήττα και σύντομα θα ξαναβρεί τον εαυτό της, αλλά σίγουρα ήταν ένα δείγμα πως κάθε άλλο παρά άτρωτη είναι. Όπως φυσικά παραμένει πολύ επικίνδυνη. Άλλωστε σημασία έχει πώς θα είναι η Αταλάντα (και ο Ολυμπιακός) σε δύο μήνες. Τότε που θα γίνου οι αγώνες τους για την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.