«Μήνυμα» η μεταγραφή Μανωλά από τον Ολυμπιακό

Η απόκτηση του Κώστα Μανωλά από τον Ολυμπιακό στέλνει σαφές μήνυμα για τις «ερυθρόλευκες» προθέσεις της φετινής σεζόν και των επόμενων. 

«Μήνυμα» η μεταγραφή Μανωλά από τον Ολυμπιακό

Πολλοί περίμεναν ότι η μεταγραφή του Κώστα Μανωλά στον Ολυμπιακό θα γινόταν το επόμενο καλοκαίρι, άλλοι ήταν βέβαιοι ότι αυτό θα συνέβαινε τον Γενάρη, αλλά κανείς δεν ήταν ενημερωμένος για το άμεσο της εξέλιξης. Ο Έλληνας άσος ήρθε στην Ελλάδα, όπως είχαν αποκαλύψει οι Ιταλοί, αλλά δεν θα επιστρέψει στη γειτονική χώρα ως παίκτης ιταλικής ομάδας. Θα πάει τον Φλεβάρη ξανά ως παίκτης του Ολυμπιακού για να αντιμετωπίσει την Αταλάντα.

Η επιστροφή ήταν περίπου βέβαιο ότι θα γινόταν. Αργά ή γρήγορα. Το ήθελε ο ποδοσφαιριστής, το ήθελε ο σύλλογος. Η Νάπολι το περασμένο καλοκαίρι σταμάτησε την κοινή επιθυμία Ολυμπιακού-Μανωλά, δεν είχε όμως πλέον κανένα νόημα να επιμείνει. Από τη στιγμή που βρέθηκε ο κοινός τόπος ανάμεσα στους δύο συλλόγους, το ταξίδι του Μανωλά ήταν αστραπιαία κίνηση. Όπως και η μεταγραφή του, η υποδοχή από τον κόσμο με θερμό τρόπο, οι δηλώσεις από τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον έμπειρο άσο για τη συνεργασία τους, προφανώς πλέον έως το τέλος της καριέρας του Μανωλά. Η οποία ξεκίνησε από τη Φυλή, την ΑΕΚ, την επιμονή και τότε να πάει στον Ολυμπιακό, τις μεταγραφές δεκάδων εκατομμυρίων από τον Πειραιά στη Ρώμη κι από εκεί στην πόλη του Μαραντόνα.

Ο Ολυμπιακός θα πάρει πολλά από τον Μανωλά αγωνιστικά. Σε ποιότητα και αγωνιστικό πάθος, σε καθοδήγηση μαζί με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο και τον Αβραάμ Παπαδόπουλο μιας άμυνας που στο κέντρο της έχει τώρα και Σισέ και Μπα και Μάρκοβιτς. Προφανώς και θα ληφθούν κάποιες αποφάσεις, αλλά είναι αλήθεια ότι ο Ολυμπιακός γίνεται πανίσχυρος στα μετόπισθεν. Ακόμη κι αν φύγει ο Σεμέδο ή πάνε παίκτες στο Κόπα Άφρικα. Και λογικά θα συνεχίσει να ενισχύεται και εκεί, αλλά και όπου αλλού κριθεί.

Αυτό που δείχνει η μεταγραφή Μανωλά είναι επίσης ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι διατεθειμένος να επαναπαυθεί στη διαφορά της βαθμολογίας, αλλά ούτε και να μην δώσει το παν για να αποκλείσει στην Ευρώπη την Αταλάντα. Μια τέτοια μεταγραφική κίνηση δείχνει ότι δεν υπάρχει κανένα «στοπ» από πλευράς στόχων, τίτλων και προσπάθειας για ευρωπαϊκή διάκριση. Για φέτος και για τα επόμενα χρόνια. Ο Μανωλάς γύρισε και με την επιστροφή του απέδειξε ότι δεν υπάρχει κορεσμός στον Ολυμπιακό. Κι αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό από τη νέα συνεργασία με έναν εκ των κορυφαίων αμυντικών του ελληνικού ποδοσφαίρου, με βάση τις παραστάσεις και τη διεθνή εμπειρία του. Πέραν της ταχύτητας και του ταλέντου του...