Ο 50άρης Ελ Αραμπί, η Σιβηρία και το ΣΕΦ!

Πιο εύκολα απ’ όσο θα περίμενε πέρασε από το Περιστέρι ο Ολυμπιακός. Έχει πολλά να κρατήσει από το συγκεκριμένο ματς ο Πέδρο Μαρτίνς.

Ο 50άρης Ελ Αραμπί, η Σιβηρία και το ΣΕΦ!

Τον εξαιρετικό Λαλά, τη διαχείριση του σκορ όταν η ομάδα του προηγήθηκε, ακόμα ακόμα και πώς για δεύτερο σερί ματς κράτησε το μηδέν στην άμυνα. Αναμφίβολα όμως το πρόσωπο είναι ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός είναι σαν το παλιό καλό κρασί. Πολλοί έχετε πει «Αχ και να είχε έρθει δύο χρόνια πριν». Να είχε δηλαδή περισσότερο καιρό μπροστά του για να τον απολαμβάνουμε.

Το τέταρτο χατ τρικ με τα ερυθρόλευκα και το γεγονός πως ξεπέρασε τα 50 γκολ στις εγχώριες διοργανώσεις (52 ο αριθμός) αποδεικνύουν πως είναι ο καλύτερος επιθετικός που πέρασε από την Ελλάδα από το Μιλένιουμ και ύστερα. Είναι ευτυχία για κάθε προπονητή να έχει έναν τόσο χαρισματικό σκόρερ και οπωσδήποτε χαρά για τους οπαδούς. Ο ίδιος πάντως κυνηγά ξανά την κορυφή των σκόρερ, γιατί εκεί ανήκει. «Έχω έρθει εδώ για να αφήσω το σημάδι μου» δήλωσε. Το έχει ήδη κάνει βέβαια!

Λίγο νωρίτερα από τον… περίπατο στο Περιστέρι, ο Ολυμπιακός Β’ έριξε από την πρώτη θέση τη Βέροια που τον ισοφάρισε στις καθυστερήσεις και παρέμεινε αήττητος στο πρωτάθλημα της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας.

Η χθεσινή «ερυθρόλευκη» μέρα πάντως ξεκίνησε από τη Σιβηρία. Τα κορίτσια του μπάσκετ «άλωσαν» την έδρα της Γενισέι, παρουσιάζοντας εξαιρετικό πρόσωπο και κάνοντας άλμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Γιούροκαπ.

Η Τετάρτη κυλούσε ιδανικά και το…. επιδόρπιο σερβιρίστηκε στο Φάληρο. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες επέστρεψαν στο «σπίτι» τους και φρόντισαν να κάνουν επίδειξη της φιλοξενίας τους και στην Μπάγερν. Από το πρώτο κιόλας ημίχρονο (49-24), χωρίς μάλιστα να ευστοχήσουν σε σουτ τριών πόντων στα πρώτα 20 λεπτά. Έχουμε γράψει πολλάκις πως αυτό το σύνολο είναι ικανό για μεγάλα πράγματα την τρέχουσα σεζόν. Έβγαλε αντίδραση μετά την ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι και παραμένει προσηλωμένο στον στόχο της οκτάδας.

Την ίδια στιγμή βέβαια που το… παραθυράκι του πλεονεκτήματος έδρας είναι ορθάνοιχτο. Οι Πειραιώτες κράτησαν απόρθητο το «κάστρο» τους και στρέφουν την προσοχή τους στο δεύτερο παιχνίδι της «διαβολοβδομάδας» με τη Βιλερμπάν του Κώστα Αντετοκούνμπο. Με την ίδια αγωνιστική συμπεριφορά θα μπορέσει να ανέβει στο 11-6 πριν από το χριστουγεννιάτικο ντέρμπι στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό, το οποίο άπαντες στο λιμάνι έχουν «κυκλώσει» μετά την ήττα για την Μπάσκετ Λιγκ και θα θέλουν να δώσουν απαντήσεις! Αφήστε, δε, που μια νίκη θα τους βάλει για τα καλά στο κόλπο της τετράδας.