O... Τρελαραμπί και ο (ΜΑΝΩ)Λαλά της Γαλλίας

Περισσότερα γκολ από τις προηγούμενες χρονιές του στον Ολυμπιακό μπορεί να πετύχει ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ενώ ο Κένι Λαλά έδειξε το καλύτερο πρόσωπό του στο Περιστέρι. Με τη «βόμβα» Μανωλά να «εκρήγνυται». 

O... Τρελαραμπί και ο (ΜΑΝΩ)Λαλά της Γαλλίας

Το πρόσωπο στον Ολυμπιακό έγινε (για μία ακόμη φορά αυτή την τριετία) ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί με το χατ-τρικ στο Περιστέρι, τα ρεκόρ και τις συγκρίσεις με τον Τζιοβάνι, τα 50 γκολ στη Super League και όλα όσα μπορούν οι αριθμοί του να πουν γι΄αυτόν τον μεγαλοπρεπή σέντερ φορ, όπως με απλά λόγια εξήγησε και ο Πέδρο Μαρτίνς. Οι αριθμοί του τα λένε όλα.

Φυσικά και η συνολική προσφορά του στην «ερυθρόλευκη» ομάδα και στους τίτλους της αυτά τα χρόνια της παρουσίας του Μαροκινού στον Πειραιά. Με καλύτερο γκολ του, όπως ο ίδιος είπε, αυτό στο Λονδίνο με την Άρσεναλ. Αξέχαστο και ιστορικό, κορωνίδα των 68 τερμάτων που συνολικά έχει σκοράρει σε 2,5 χρόνια. Πάντα πρωταθλητής.

Και πάντα πρώτος σκόρερ, άλλωστε αυτό είναι το προσωπικό του κίνητρο και για φέτος. Είναι αυτή τη στιγμή πίσω από τον Καρλίτος του Παναθηναϊκού και όλα δείχνουν ότι απλώς είναι θέμα χρόνου να βρεθεί ξανά στην κορυφή. Την υγεία του να έχει και να συνεχίσουν στο Μαρόκο να μην τον έχουν στην πρώτη γραμμή για το Κόπα Άφρικα! Ο συμπαθής Χαλίλχοζιτς να μην τον καλεί στις αποστολές και να να μην το κάνει ούτε τώρα! Προφανώς ο ίδιος θα ήθελε να παίξει σε άλλη μία διοργάνωση με την Εθνική του, ίσως αυτό το χατ-τρικ στο Περιστέρι να αλλάξει τα δεδομένα.

Το άλλο προσωπικό κίνητρο για τον Ελ Αραμπί έχει να κάνει με τη βελτίωση των επιδόσεών του στην τρίτη του χρονιά στον Ολυμπιακό. Την πρώτη σεζόν πέτυχε 27 γκολ συνολικά (τα 20 στο πρωτάθλημα). Πέρυσι 28 (τα 22 στη Super League). Φέτος έχει 8 στο πρωτάθλημα και 13 στο σύνολο. Ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς, αφού απομένουν 22 ματς στη Λίγκα, αυτά στο Κύπελλο και σίγουρα τα δύο στην Ευρώπη με την Αταλάντα. Διόλου απίθανο να ξεπεράσει τον εαυτό του στον Ολυμπιακό! Και να συνεχίσει τις επόμενες σεζόν. Διότι θέμα χρόνου είναι επίσης, όπως όλα δείχνουν, η ανανέωση της συνεργασίας του με την ελληνική ομάδα.

Και κάτι για τον Κένι Λαλά. Στο Περιστέρι θύμισε τον παίκτη του γαλλικού πρωταθλήματος. Με τις εξαιρετικές μπαλιές του στο χώρο. Ήταν μέσα στα δύο από τα τρία γκολ, μπορούσε να συμμετάσχει και σε τρίτο με την ωραία πάσα του στο τέλος προς τον Βρουσάι. Καταπληκτικό ματς από τον Λαλά που δείχνει να ανεβαίνει συνεχώς και να βρίσκει σταθερότητα. Αυτοί οι δύο παίκτες μαζί με τον Αγκιμπού που επίσης συμμετείχε σε δύο τέρματα, ήταν οι πρωταγωνιστές για την έβδομη σερί εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα. Κι ένας άλλος Γάλλος είχε τη δική του ανεκτίμητη προσφορά. Ο Γιαν Εμβιλά, με την απόκρουση στη γραμμή της κεφαλιάς του Κυριάκου Παπαδόπουλου. Γιατί αν εκεί γινόταν η ισοφάριση, το παιχνίδι θα είχε άλλη ρότα και δυσκολίες για τους πρωτοπόρους.

Για την επιστροφή Μανωλά στον Ολυμπιακό πολλά περισσότερα σε λίγες ώρες...