Κληρώνει για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στα Κύπελλα Ευρώπης

Σήμερα (13/12) το μεσημέρι μαθαίνουν τους αντιπάλους τους οι ομάδες που αγωνίζονται σε Τσάμπιονς, Γιουρόπα και Κόνφερενς Λιγκ, μεταξύ των οποίων και ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟΚ.

Κληρώνει για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στα Κύπελλα Ευρώπης

Στη Νιόν της Ελβετίας στρέφονται σήμερα τα βλέμματα ενόψει των κληρώσεων στα Κύπελλα Ευρώπης όπου οι ομάδες θα μάθουν τους αντιπάλους τους στην επόμενη φάση των διοργανώσεων.

Αρχικά στις 13.00 θα διεξαχθεί η κλήρωση της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ στην οποία μετέχουν Άγιαξ, Μπάγερν, Γιουβέντους, Λίβερπουλ, Λιλ, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ Μαδρίτης, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπενφίκα, Τσέλσι, Ίντερ, Παρί Σεν Ζερμέν, Σάλτσμπουργκ, Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Βιγιαρεάλ. Τα πρώτα παιχνίδια των συλλόγων θα διεξαχθούν 15/16/22/23 Φεβρουαρίου και οι επαναληπτικοί στις 8/9/15/16 Μαρτίου, ενώ η κλήρωση των προημιτελικών θα γίνει στις 18 Μαρτίου.

Στις 14.00 θα ακολουθήσει η αντίστοιχη των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, που έχει φυσικά και ελληνικό ενδιαφέρον, αφού ο πρωταθλητής της χώρας μας Ολυμπιακός θα μάθει τον αντίπαλό του στη μάχη που θα δώσει για πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης. Ως γνωστόν, οι ομάδες που τερμάτισαν στη δεύτερη θέση του ομίλου τους στο Γιουρόπα Λιγκ θα αναμετρηθούν με τις ομάδες που τερμάτισαν τρίτες στα γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ. Τα πρώτα ματς θα γίνουν 17 Φεβρουαρίου και οι ρεβάνς στις 24 του ιδίου μηνός. Οι νικητές των ζευγαριών θα βρεθούν στους «16», ενώ οι ηττημένοι θα ολοκληρώσουν τη φετινή ευρωπαϊκή τους πορεία.

Τέλος, στις 15.00 θα γίνει και η κλήρωση των πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ, με τη συμμετοχή και του ΠΑΟΚ, ο οποίος θα αντιμετωπίσει μία εκ των Σέλτικ, Φενέρμπαχτσε, Λέστερ, Μαρσέιγ, Μίντιλαντ, Αϊντχόφεν, Ραπίντ, Βιέννης, Σπάρτα Πράγας. Και εδώ τα πρώτα ματς θα γίνουν 17 Φεβρουαρίου και οι επαναληπτικοί μία εβδομάδα αργότερα, ενώ σημειώνεται ότι στις σημερινές κληρώσεις όλων των ευρωπαϊκών διοργανώσεων δεν μπορούν να τεθούν αντιμέτωπες ομάδες από την ίδια χώρα.