To «4 στα 4» του Μαρτίνς έχει ήδη γίνει, ο Ολυμπιακός πάει για το παραπάνω

Κάθε Δεκέμβρη ο Πέδρο Μαρτίνς οδηγεί τον Ολυμπιακό σε προκρίσεις από τους ομίλους των διοργανώσεων της UEFA. Φέτος το έχει ήδη πετύχει, αλλά απέναντι στην Αντβέρπ έχει την ευκαιρία για κάτι πολύ περισσότερο...

To «4 στα 4» του Μαρτίνς έχει ήδη γίνει, ο Ολυμπιακός πάει για το παραπάνω

Αν μη τι άλλο ο Ολυμπιακός με τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο γνωρίζει καλά να παίρνει τις προκρίσεις στην Ευρώπη. Και ειδικά αυτή την εποχή, μήνα Δεκέμβριο, όταν ολοκληρώνονται οι όμιλοι των διοργανώσεων της UEFA, η ελληνική ομάδα με επικεφαλής τον Πορτογάλο προπονητή έχει πάντα χαμόγελο επιτυχίας. Κάτι που θα επιδιώξει να κάνει και απόψε στο Βέλγιο, με τη μεγάλη διαφορά σε σχέση με την προηγούμενη τριετία ότι ο Ολυμπιακός έχει ήδη εξασφαλισμένη την πρόκριση στα νοκ άουτ. Και επιζητά το κάτι παραπάνω τώρα. Την πρωτιά στον όμιλο και την απευθείας πρόκριση στους «16» του Europa League. Δεν είναι ακριβώς κερασάκι στην τούρτα, είναι στόχος που θα έχει μεγάλη σημασία αν επιτευχθεί, αλλά το βήμα ο Ολυμπιακός φέτος ήδη το έχει κάνει.


Οι ομοιότητες που υπάρχουν έχουν να κάνουν με την περσινή σεζόν, τότε που πάλι δεν ήταν η κατάσταση απολύτως στο χέρι του Ολυμπιακού. Όπως και φέτος που εκτός από τη δική του νίκη χρειάζεται και ήττα της Άιντραχτ στην Τουρκία από την Φενέρ. Ακριβώς πριν από ένα χρόνο (9/12/2020) ο Ολυμπιακός ισοβαθμούσε στο γκρουπ του Champions League με την Μαρσέιγ και έπρεπε να νικήσει την Πόρτο για να καταλάβει την τρίτη θέση ή έστω να κάνει ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από την γαλλική ομάδα που αγωνιζόταν εκείνο το βράδυ στην Αγγλία με την Μάντσεστερ Σίτι. Ο Ολυμπιακός έχασε στο Φάληρο 2-0 από την Πόρτο, η Μαρσέιγ επίσης ηττήθηκε στο Etihad με 3-0 και οι Πειραιώτες πήραν την τρίτη θέση και το εισιτήριο για τα νοκ άουτ του Europa League. Εκεί όπου απέκλεισαν την Αϊντχόφεν και στη συνέχεια αποκλείστηκαν από την Άρσεναλ.


Πρόπερσι, στις 11 Δεκεμβρίου 2019, ο Ολυμπιακός ήθελε μόνο νίκη με τον Ερυθρό Αστέρα στο Φάληρο, τα κατάφερε με το πέναλτι του Ελ Αραμπί προς το τέλος και πάλι πέρασε ως τρίτος από το Champions League στο Europa League. Όπου σημείωσε τη μυθική πρόκριση επί της Άρσεναλ για να αποκλειστεί στη συνέχεια άδοξα και άδικα από την Γουλβς και να χάσει την ευκαιρία για το «Final 8» της Γερμανίας.


Στην πρώτη σεζόν του Μαρτίνς είχε γίνει το πιο δύσκολο. Η νίκη με 3-1 επί της Μίλαν, όταν ο Ολυμπιακός χρειαζόταν όχι απλώς να κερδίσει αλλά και να το κάνει με διαφορά δύο τερμάτων από την ιταλική ομάδα ώστε να περάσει από τον όμιλο του Europa League στους «32». Εκεί όπου αποκλείστηκε από την Ντιναμό Κιέβου.

Έχει καταφέρει τρεις φορές ο Μαρτίνς, κάθε Δεκέμβρη, να οδηγεί τον Ολυμπιακό σε προκρίσεις. Φέτος το πέτυχε νωρίτερα, αλλά ο αποψινός στόχος είναι επίσης μεγάλος. Με διπλή ανάγκη. Καλής απόδοσης και νίκης δικής του, αλλά και τύχης με το αποτέλεσμα που τον συμφέρει στο άλλο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής…