Τα πέναλτι του Βατσλίκ, ο Ολυμπιακός, ο... Ντιέγκο Κόστα και ο...Μπεργκ!

Το πρώτο πέναλτι που απέκρουσε ως γκολκίπερ του Ολυμπιακού ο Τόμας Βατσλίκ, το παρελθόν του σε Ισπανία και Ελβετία, ποιους νίκησε, ποιοι τον νίκησαν. 

Τα πέναλτι του Βατσλίκ, ο Ολυμπιακός, ο... Ντιέγκο Κόστα και ο...Μπεργκ!

Ο Τόμας Βατσλίκ είχε δεχτεί γκολ από τον Μπορέ της Άιντραχτ στη Φρανκφούρτη και από τον Εραμούσπε του ΠΑΣ στα Γιάννενα, στις δύο προηγούμενες εκτελέσεις πέναλτι στις οποίες είχε κληθεί να ανταποκριθεί με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Στον αγώνα με τον Βόλο υπέπεσε ο ίδιος στην παράβαση με την ανατροπή στον Ρεγκατέν, αλλά με την απόκρουση στο σουτ του Φαν Βέερτ πήρε ρεβάνς. Και για το πέναλτι και για το λάθος του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ!

Στη διεθνή θητεία του σε Ελβετία και Ισπανία, με Βασιλεία και Σεβίλλη, ο Βατσλίκ είχε αποκρούσει άλλα επτά πέναλτι. Και μάλιστα σε κρίσιμα σημεία των αγώνων των ομάδων του.

Στις 31 Αυγούστου του 2014 στο Βασιλεία-Γιανγκ Μπόις 3-1 είχε πιάσει το σουτ του Γκάγιτς με το σκορ στο 2-1.

Στις 10 Μαρτίου 2015 στο Σεν Γκάλεν-Βασιλεία 2-2 είχε σώσει την ομάδα του στο σουτ του Ροντρίγκες κρατώντας το τελικό σκορ.

Στις 8 Αυγούστου 2015 στο Λουκέρνη-Βασιλεία 1-3 είχε νικήσει τον Φρόιλερ όταν το ματς ήταν στο 1-2.

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2018 στο Λεβάντε-Σεβίλλη 2-6 είχε εξουδετερώσει την εκτέλεση του Μοράλες όταν το σκορ ήταν 1-2.

Στις 8 Νοεμβρίου 2018 για το Europa League είχε αποκρούσει το χτύπημα του Βουρέλ στο Ακίσασπορ-Σεβίλλη 2-3, όταν το παιχνίδι ήταν στο 1-2.

Στις 2 Νοεμβρίου 2019 στον αγώνα Σεβίλλη-Ατλέτικο 1-1 είχε νικήσει τον Ντιέγκο Κόστα! Και το ματς έμεινε στο 1-1.

Ενώ στις 30 Ιανουαρίου του 2020 απέκρουσε για τελευταία φορά πέναλτι, σε ήττα της Σεβίλλης από την Μιράντες με 3-1 για το Κύπελλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τελευταίος παίκτης που είχε βάλει γκολ με πέναλτι στον Βατσλίκ πριν από τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό ήταν ο... Μάρκους Μπεργκ! Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού είχε κάνει το 0-2 σε αγώνα Σεβίλλης-Κράσνονταρ για το Champions League, αλλά η πρώην ομάδα του Τσέχου είχε κάνει ανατροπή και επικράτησε με 3-2.

Ανάμεσα στους παίκτες που έχουν βάλει γκολ με πέναλτι παλιότερα στον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού ήταν ο Μοράτα, ο Κέιν, ο Σουάρες και ο Καβάνι...