Ολυμπιακός: Εγγύηση από τέσσερις, χρειάζονται περισσότεροι...

Η ανάλυση των φετινών γκολ του Ολυμπιακού με πρωτοστάτες Ελ Αραμπί, Τικίνιο, Μασούρα και Αγκιμπού και η ανάγκη να σκοράρουν περισσότερο οι άλλοι εξτρέμ, οι χαφ και οι αμυντικοί...

Ολυμπιακός: Εγγύηση από τέσσερις, χρειάζονται περισσότεροι...

Ο Τικίνιο που έδωσε με το γκολ του τη μεγάλη νίκη στον Ολυμπιακό επί της Φενερμπαχτσέ είναι ένας από τους τέσσερις παίκτες των πρωταθλητών οι οποίοι έχουν σηκώσει όλο το βάρος της ομάδας στο σκοράρισμα. Και την οδηγούν στην κορυφή της Super League με αποστάσεις ασφαλείας από νωρίς, όπως επίσης και στη φάση των νοκ άουτ (στους «32» πιθανότατα, αλλά μπορεί και στους «16») του Europa League.

O Βραζιλιάνος είναι συνολικά στους αγώνες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη δεύτερος σκόρερ μαζί με τον Γιώργο Μασούρα, πίσω από τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί και λίγο πιο πάνω από τον Αγκιμπού Καμαρά. Αυτοί οι τέσσερις ποδοσφαιριστές έχουν πετύχει τα 26 από τα 36 γκολ του Ολυμπιακού στους 21 αγώνες που έχει δώσει έως τώρα η πειραϊκή ομάδα για τα προκριματικά του Champions League, τα προκριματικά του Europa League, τους αγώνες του ομίλου στη διοργάνωση και τα δέκα παιχνίδια στη Super League.

Είναι εντυπωσιακός ο αριθμός, από τη στιγμή που οι υπόλοιποι παίκτες του ρόστερ έχουν ουσιαστικά εννιά τέρματα, καθώς υπήρξε και ένα αυτογκόλ παίκτη της Σλόβαν στο 3-0 του Φαλήρου. Φυσικά η προσφορά των άλλων παικτών είναι σε διάφορους τομείς του παιχνιδιού, όπως βέβαια και στη δημιουργία καθώς οι περισσότεροι έχουν συμβάλλει στο να μπουν αυτά τα γκολ ή να αποτραπούν άλλα. Όλοι έχουν τη σημασία τους στο γκρουπ, αλλά ο Ολυμπιακός είναι βέβαιο ότι χρειάζεται ενίσχυση στο σκοράρισμα από μεγαλύτερο αριθμό παικτών και όχι μόνο από μία τετράδα. Από τους εξτρέμ που πλην Μασούρα δεν βρίσκουν δίχτυα, από τους χαφ (που πέρυσι είχαν μεγάλη συμμετοχή), όπως και από τους αμυντικούς.

Ο Ελ Αραμπί έχει βάλει 9 γκολ, τα 5 στην Ευρώπη και τα 4 στο πρωτάθλημα.

Ο Τικίνιο έχει 6 γκολ, εκ των οποίων τα 2 στην Ευρώπη.

Ο Μασούρας έχει επίσης 6 γκολ, τα μισά στην Ευρώπη.

Κι ο Αγκιμπού έχει σκοράρει 5 φορές, με τις 4 στη Super League.

Από κει και πέρα δύο γκολ έχουν ο Μαντί Καμαρά και ο Παπέ Σισέ. Και από ένα οι Εμβιλά (συν την προσπάθεια για το αυτογκόλ της Σλόβαν), ο Μπουχαλάκης, ο Ονιεκούρου, ο Ρέαμπτσιουκ (το κρίσιμο με την Αντβέρπ) και ο Βρουσάι.

Ο τελευταίος δεν έχει παίξει πολύ, αλλά οι άλλοι ακραίοι θα πρέπει να έχουν μεγαλύτερο απολογισμό από το μόλις ένα τέρμα του Ονιεκούρου. Ο Ολυμπιακός περιμένει να σκοράρουν και ο Λόπες με τον Βαλμπουενά, αλλά φυσικά και ο Γκάρι Ροντρίγκες που επίσης έχει μικρή συμμετοχή μπαίνοντας δυναμικά στο κλίμα.

Οι χαφ επίσης είναι απαραίτητο να γίνουν πιο παραγωγικοί. Ο Εμβιλά και ο Μαντί να κυνηγήσουν το γκολ όπως έκαναν τα προηγούμενα χρόνια (πέρυσι ο Γάλλος, από τότε που είναι στην ομάδα ο Αφρικανός). Όπως επίσης ο Μπουχαλάκης, αλλά και ο Κούντε όποτε παίζει.

Ενώ και από την άμυνα ο Ολυμπιακός περιμένει γκολ, ειδικά από τις στατικές φάσεις. Ο Σισέ μπορεί κι άλλο, ο Σωκράτης και ο Μπα να σκοράρεουν και εκείνοι. Ακόμη και οι μπακ, με τον Ρέαμπτσιουκ και τον Λαλά να έχουν αρκετές τελικές και ειδικά ο Γάλλος να έχει καλές επιδόσεις στο σκοράρισμα όταν έπαιζε στην πατρίδα του.