Ο Ινφαντίνο βλέπει βελτίωση στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Κατάρ

Ένα χρόνο πριν την έναρξη του Μουντιάλ στο Κατάρ, η FIFA θέλησε να κάνει έναν απολογισμό της κατάστασης σχετικά με το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί στη Μέση Ανατολή και στον αραβικό κόσμο.

Ο Ινφαντίνο βλέπει βελτίωση στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Κατάρ

«Θα διασκεδάσουμε, να είμαστε όλοι μαζί σε ένα μέρος», δήλωσε ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο. «Οι φίλαθλοι θα μπορούν να απολαμβάνουν ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου σε οκτώ στάδια τελευταίας τεχνολογίας. Ανυπομονούμε να έχουμε την ευκαιρία να φέρουμε κοντά ανθρώπους από διαφορετικά υπόβαθρα».

Και πρόσθεσε: «Αυτό που βλέπω εδώ είναι μια χώρα που ετοιμάζεται να υποδεχθεί όλο τον κόσμο και κάθε οπαδό, αλλά και ψάχνει για το πού χρειάζονται βελτιώσεις και κάνει συγκεκριμένα βήματα για να το κάνει σε πολλούς διαφορετικούς τομείς, ιδιαίτερα σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ευημερία των εργαζομένων».

Το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA Κατάρ 2022 θα ξεκινήσει στο στάδιο Al Bayt, το οποίο θα εγκαινιαστεί σε λίγες μέρες, όταν το Κατάρ θα αντιμετωπίσει το Μπαχρέιν στον εναρκτήριο αγώνα του Αραβικού Κυπέλλου Κατάρ 2021.

Την ίδια μέρα, το Στάδιο 974 (Ras Abu Το Aboud) θα λειτουργήσει για πρώτη φορά, αφήνοντας μόνο μία από τις οκτώ εγκαταστάσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου -το στάδιο Lusail, έδρα του τελικού- να ανοίξει στις αρχές του επόμενου έτους.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που γιορτάζουμε το ορόσημο του ενός έτους από την έναρξη. Είμαστε σε καλό δρόμο να παραδώσουμε ένα τουρνουά που θα θέσει νέα σημεία αναφοράς για την κοινωνική, ανθρώπινη, οικονομική και περιβαλλοντική ανάπτυξη, ένα τουρνουά που θα μείνει για πάντα στη μνήμη ως καινοτόμο, βιώσιμο και μεταμορφωτικό, όταν άνθρωποι από όλο τον κόσμο έρθουν για να επισκεφθούν τη Μέση Ανατολή και τον αραβικό κόσμο για πρώτη φορά κι έχουν εμπειρίες που αλλάζουν τη ζωή», πρόσθεσε ο Χασάν Αλ-Ταβάντι, γενικός γραμματέας της Ανώτατης Επιτροπής Παράδοσης και Κληρονομιάς.

«Αυτή είναι μια μοναδική και ιδιαίτερη στιγμή για το Κατάρ ως χώρα υποδοχής. Μετά από 11 χρόνια σκληρής δουλειάς και διαρκούς προόδου, είμαστε σε καλό δρόμο για να παραδώσουμε το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο στην περιοχή μας, μια διοργάνωση που θα αφήσει μια βαθιά κληρονομιά για το Κατάρ, την περιοχή και τον κόσμο ως σύνολο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ