Δεν το πήρε ακόμα ο Ολυμπιακός, αλλά μπορεί τα Χριστούγεννα να το έχει πάρει!

Η διαφορά των έξι και επτά βαθμών από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θεωρείται αφετηρία τίτλου για τον Ολυμπιακό, αλλά η συνέχεια μπορεί να έχει μεγαλύτερες... γιορτινές αποστάσεις. Και κάποια... hints για το ντέρμπι. 

Δεν το πήρε ακόμα ο Ολυμπιακός, αλλά μπορεί τα Χριστούγεννα να το έχει πάρει!

Μερικά πράγματα για το ντέρμπι και τη νίκη του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ:

* Αυτό που έχει πετύχει ο Πέδρο Μαρτίνς με τις ομάδες που παρουσίασε εναντίον του συγκεκριμένου αντίπαλου στα 3,5 χρόνια που βρίσκεται στον Ολυμπιακό είναι πραγματικά απίθανο. Ιστορικά δεν μπορεί να βρεθεί εύκολα όχι μόνο ελληνικό ντέρμπι, αλλά και γενικότερα, στο οποίο η μία ομάδα να έχει μόνο νίκες (εννιά) και ισοπαλίες (τρεις) σε δώδεκα διαδοχικές αναμετρήσεις ανεξαρτήτως έδρας. Έχει κάνει πολλά ο Πορτογάλος, αυτό είναι από τα ξεχωριστά της πορείας του στον Ολυμπιακό.

* Ο Ελ Αραμπί όντως δεν μπορεί πια να χαρακτηριστεί με κανένα άλλο αποθεωτικό ευφυολόγημα. Έχουν ειπωθεί τα πάντα, επαναλαμβανόμαστε. Ο Μαροκινός έχει πάρει φόρα για τα καλά και σύντομα αναμένεται να είναι και πάλι στη θέση που δεν μπορεί να βρίσκεται κανένας άλλος επιθετικός της Super League. Στην κορυφή των σκόρερ. Στο πρώτο του γκολ κοιμίζει εντελώς την αποκοιμισμένη άμυνα της ΑΕΚ από την πανέξυπνη πάσα του Λαλά. Στο δεύτερο λες και περιμένει την γκάφα του Μοχαμάντι και έχει φύγει προς την περιοχή προτού την... κάνει ο Ιρανός. Στη φάση με το δοκάρι του Καμαρά, επιμένει να σερβίρει προς τον συμπαίκτη του μέχρι να βάλει το γκολ, το οποίο δεν μπήκε λόγω Στάνκοβιτς και ατυχίας, αλλά και επειδή ο Μαντί απογοητεύτηκε μετά το πρώτο σουτ και έχασε λίγο χρόνο μέχρι να κάνει το δεύτερο. Ο Ελ Αραμπί έφτασε τα έξι γκολ απέναντι στην ΑΕΚ και ξεπέρασε τον... Μαντί που έχει πέντε!

* Η κούρσα που κάνει ο Μασούρας στη χαμένη ευκαιρία του για το 2-4 είναι εκπληκτική. Όπως επίσης κι το κυνηγητό από τον Άμραμπατ, για τον οποίο κανείς δεν καταλαβαίνει γιατί δεν είναι αναντικατάστατος σε αυτή την ΑΕΚ. Όμως στη συγκεκριμένη φάση, ο Αγκιμπού με την κούρσα του μαζί με την μπάλα μέχρι την άψογη πάσα στον Μασούρα, εμένα μου θύμισε εκείνη του... Ποντένσε στην αλησμόνητη ευκαιρία του Φετφατζίδη, στο ίδιο γήπεδο με τον ίδιο αντίπαλο. Το γκολ του στο ξεκίνημα θα έμπαινε κι αν δεν έβρισκε λίγο την μπάλα ο Σιμόες. Ήταν το...«απόλυτο» σουτ.

* Ο Βατσλίκ έχει κάνει όντως απογοητευτική κίνηση στο πρώτο γκολ της ΑΕΚ. Κι ενώ λίγο νωρίτερα είχε εντυπωσιακή εκτίναξη σε φάση που δεν καταγράφηκε γιατί είχε σταματήσει από τον διαιτητή. Η αντίδρασή του στη συνέχεια του ντέρμπι και η διαχείριση αυτού του λάθους δεν ήταν κάτι απλό. Η απόκρουση με το πόδι στο σουτ του Άμραμπατ ήταν καθοριστική, ο τρόπος που πήγε να διώξει το σουτ του Αραούχο στο 2-3 όχι ιδανικός. Αυτές τις κακές βραδιές οι μεγάλοι γκολκίπερ έχουν την ικανότητα να τις ξεπερνούν μόνοι τους. Κι ο Τσέχος μπορεί να το κάνει, χωρίς βοήθειες και στηρίξεις. Με την Φενέρ είναι η ευκαιρία του.

* Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για την πρόσκληση στην Τόνια που είδε και χάρηκε με την ψυχή της φορώντας τη μάσκα του Ολυμπιακού στα δημοσιογραφικά του ΟΑΚΑ τη νίκη της ομάδας της. Με τον Ανδρέα Δημάτο να είναι πάντα δίπλα της πριν και στη διάρκεια του ντέρμπι. Όχι και τόσα... συγχαρητήρια για το σαματά του μηχανισμού της ΑΕΚ για το δήθεν πέναλτι πριν από το 1-2, στη φάση που όπως φάνηκε πεντακάθαρα σε όλα τα ριπλέι ο Βράνιες ανέτρεψε τον... Βράνιες!

Και κάτι ακόμη σχετικά με τη βαθμολογία.

Ο Ολυμπιακός πράγματι δεν έχει εξασφαλίσει από τόσο νωρίς τον τίτλο, παρά την απόσταση των έξι βαθμών από την ΑΕΚ και των επτά από τον ΠΑΟΚ. Θα είναι λάθος να το πιστέψει. Όμως σε μερικές εβδομάδες, πριν από τα Χριστούγεννα, μπορεί και να έχει ξεμπερδέψει. Κι ας θα είναι και τότε πολύ νωρίς.

Ο Ολυμπιακός μέχρι το τέλος του έτους έχει εκτός έδρας τον ΟΦΗ και τον Ατρόμητο και μέσα τον Βόλο, τον Άρη και τη Λαμία.

Η ΑΕΚ έχει έξω τον ΠΑΣ, τον Αστέρα και τον Ιωνικό και εντός τους Παναθηναϊκό, ΟΦΗ.

Κι ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα Άρη, Λαμία, Αστέρα και εκτός έδρας Ιωνικό και ΠΑΣ.

Στο χέρι του Ολυμπιακού είναι να πάει η τωρινή διαφορά σε διψήφιους αριθμούς...