Ούτε οι VAR, ούτε ο διαιτητής αγνόησαν το πέσιμο του Βράνιες στην περιοχή του Ολυμπιακού (vid)

Ο Όγκνιεν Βράνιες έπεσε μόνος του στην περιοχή του Ολυμπιακού, το είδαν στο VAR και δεν χρειάστηκε να καλέσουν τον διαιτητή Φάμπιο Βερίσιμο να εξετάσει τη φάση στο μόνιτορ του αγωνιστικού χώρου.

Ούτε οι VAR, ούτε ο διαιτητής αγνόησαν το πέσιμο του Βράνιες στην περιοχή του Ολυμπιακού (vid)

Ούτε ο διαιτητής Βερίσιμο, ούτε οι διαιτητές VAR και AVAR αγνόησαν το πέσιμο του Βράνιες στην περιοχή του Ολυμπιακού λίγο πριν οι ερυθρόλευκοι κάνουν το 1-2.

Η ολιγόλεπτη παύση, λίγο μετά την επίτευξη του γκολ από τον Ελ Αραμπί, δεν είχε να κάνει με το αν ήταν ή όχι οφσάιντ ο Μαροκινός, σε μια φάση που ήταν ξεκάθαρη και με γυμνό μάτι. Ωστόσο ελέγχθηκε το γκολ και αμέσως κατακυρώθηκε.

Παράλληλα, με το γκολ του Ολυμπιακού ελεγχόταν και η προηγούμενη φάση για την οποία διαμαρτυρήθηκαν οι άνθρωποι της ΑΕΚ για πέναλτι του Μασούρα πάνω στον Βράνιες.

Οι διαιτητές VAR και AVAR διαπίστωσαν ότι ο Βόσνιος μπλέκει τα πόδια του και πέφτει μόνος του (η επαφή του Μασούρα δεν δικαιολογεί το πέσιμο) και αυτό υπέδειξαν στον ρέφερι.

Μόνο αν διαφωνούσαν μαζί του, θα τον καλούσαν να δει τη φάση στο μόνιτορ του αγωνιστικού χώρου και να αποφασίσει εκ νέου ο ίδιος.

Άλλωστε αν υπήρχε παράβαση, θα ακυρωνόταν το γκολ και θα καταλογιζόταν πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ - όπως είχε γίνει πέρυσι στα πλέι οφ στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 1-4. Ο Ολυμπιακός είχε κάνει το 0-3, αλλά η φάση γύρισε πίσω, ακυρώθηκε το γκολ του Ολυμπιακού και δόθηκε σωστά το πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού.