Ολυμπιακός: Το θετικό και το αρνητικό με τους διαιτητές του ντέρμπι με την ΑΕΚ

Στον Ολυμπιακό δεν ξεχνούν τον VAR του ντέρμπι με την ΑΕΚ (Τιάγκο Μαρτίνς) από την Φρανκφούρτη, αλλά υπάρχει κάτι «σημαδιακό» στα τελευταία ματς του ρέφερι Φάμπιο Βερίσιμο. 

Ολυμπιακός: Το θετικό και το αρνητικό με τους διαιτητές του ντέρμπι με την ΑΕΚ

Ευχή όλων να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη διαιτησία του σημερινού (19.30) ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, αν και θα ήταν προτιμότερο να έχει προσκληθεί ρέφερι από την elite κατηγορία της UEFA και όχι πρώτης κατηγορίας όπως είναι ο Φάμπιο Βερίσιμο.

Σίγουρα δεν θα υπάρχει καχυποψία σε ό,τι αφορά τον Πορτογάλο, όπως και για τον VAR Τιάγκο Μαρτίνς, παρόλο που στον Ολυμπιακό δεν μπορούν να ξεχάσουν τον τρόπο που είχε σφυρίξει στην Φρανκφούρτη και στο ματς με την Άιντραχτ. Όταν είχε αφήσει ατιμώρητη την αγκωνιά του Γιάκιτς στον Ελ Αραμπί και δεν είχε δώσει πέναλτι υπέρ του Ρέαμπτσιουκ σε πολύ καίριες στιγμές της αναμέτρησης. Μακάρι από το στούντιο να τα βλέπει καλύτερα.

Από τη διαιτητή του ντέρμπι, πάντως, ο Ολυμπιακός έχει να θυμάται ότι είχε περάσει με νίκη από τον Βόλο στο περσινό πρωτάθλημα, ενώ ένα στοιχείο που μπορεί να έχει τη σημασία του είναι το εξής:

Ο Βερίσιμο έχει φέρει τέσσερα «διπλά» στους ισάριθμους αγώνες που έχει διευθύνει πρόσφατα! Και συνολικά μόνο δύο νίκες γηπεδούχου στα δέκα τελευταία παιχνίδια του! Τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του είναι τον Οκτώβρη το Μπενφίκα-Πορτιμονένσε 0-1 (!) για το πορτογαλικό πρωτάθλημα, το Φελγκέιρας-Εστορίλ 0-1 για το Κύπελλο και το Τοντέλα-Πόρτο 1-3 επίσης για το πρωτάθλημα. Τον τρέχοντα μήνα έχει διευθύνει την αναμέτρηση Φερεντσβάρος-Σέλτικ 2-3 για το Europa League. Να δούμε αν θα συνεχιστεί το σερί του με πέμπτη νίκη φιλοξενούμενου. Τον Βερίσιμο ξέρουν οι Έλληνες διεθνείς των δύο ομάδων, καθώς ήταν διαιτητής τον περασμένο Ιούνιο στο φιλικό 1-1 της Εθνικής με το Βέλγιο.