Παλιά «φέσια» γονάτισαν τον Καρυπίδη

Αυξάνεται συνεχώς η… λυπητερή για τον Άρη και η διοίκηση του Θόδωρου Καρυπίδη έρχεται συχνά πυκνά αντιμέτωπη με «παλιές αμαρτίες» και χρέη προηγούμενων. Τελευταίο άσχημο μαντάτο ήταν αυτό με τον άλλοτε ποδοσφαιρικό διευθυντή του συλλόγου Αντόνιο Καλσάδο.

Παλιά «φέσια» γονάτισαν τον Καρυπίδη

Ο Ισπανός ατζέντης αρχικά είχε δικαιωθεί στη ΦΙΦΑ και η ομάδα ακολούθησε την οδό του CAS προκειμένου να γλιτώσει ένα… φέσι του παρελθόντος. Όμως το ευρωπαϊκό δικαστήριο διατήρησε την πρωτόδικη απόφαση και έτσι ο Καρυπίδης αναγκάστηκε να βάλει για μία ακόμη φορά βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό, η νέα ΠΑΕ, η οποία δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα χρέη παλαιότερων διοικήσεων, έχει κληθεί να πληρώσει ένα ποσό που αγγίζει τα τρία εκατομμύρια ευρώ και κανείς δεν γνωρίζει πότε θα απαλλαγεί από αυτόν τον βραχνά.

Με πρόχειρους υπολογισμούς, σε Πορτίγια, Σιστόν, Ούμπιδες, Γιόναν Γκαρσία, Οριόλ Λοθάνο, Αντόνιο Καλσάδο, Μαγκνταλένα (ατζέντης), Μακούρντο (ατζέντης), Τριανταφυλλάκο και Κοντοβά η διοίκηση του Καρυπίδη έχει καταβάλει πάνω από δύο εκατομμύρια ευρώ. Από τους παραπάνω κάποιοι τα χρήματα τα πήραν με εφάπαξ καταβολή, κάποιοι άλλοι όχι, ενώ ορισμένοι από αυτούς δέχτηκαν και ένα μικρό… κούρεμα.

Στο ποσό που προαναφέραμε πρέπει να συνυπολογιστούν και άλλες 150.000 ευρώ που αντιστοιχούν στα τσουχτερά παράβολα των προσφυγών στο CAS. Στο ανώτατο αθλητικό ελβετικό δικαστήριο ο Άρης είχε προσφύγει και δικαιώθηκε για την υπόθεση του Τζον Ίμπε (215.000 ευρώ), ενώ εκκρεμεί αυτή του Ρούμπεν Παλαθουέλος (60.000).

Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν ήδη δικαιωθεί στις υποθέσεις Παπαζαχαρία, Κουλουχέρη, Παπαστεριανού, Φατί, Καραγκούνη, Κύργια, Αγκάνθο, Κοτσαρίδη και Βλάχου, ενώ καθημερινά έρχονται κι άλλα εξώδικα στην ΠΑΕ πριν πάρουν τον δρόμο του διαιτητικού, όπως του Νίκου Γκόλια (20.000 ευρώ) και του Μπάμπη Οικονομόπουλου (40.000) που είναι τα πιο πρόσφατα.

Αναμφίβολα τα πρόστιμα έχουν κλονίσει το ταμείο του συλλόγου, έχουν επιφέρει τεράστια οικονομική ζημιά στο σωματείο και έχουν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό. Φυσικά τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν είτε να έχουν δοθεί στο μεταγραφικό παζάρι, ώστε να έρθουν κι άλλοι ποδοσφαιριστές εγνωσμένης αξίας, είτε να συνδράμουν στην ανάπλαση του αθλητικού κέντρου στο Ρύσιο ή του «Κλεάνθης Βικελίδης».

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο Καρυπίδης, που είναι το αφεντικό της ΠΑΕ, ζει με τους εφιάλτες των προσφυγών και δεν γνωρίζει τι θα του ξημερώσει η επόμενη μέρα. Και όταν μιλάμε για πρόστιμα, δεν αναφερόμαστε σε ασήμαντα ποσά, αλλά σε αρκετές χιλιάδες ευρώ που σε πολλές περιπτώσεις προκαλούν… ζαλάδα αλλά και νούμερα που θέτουν σε κίνδυνο τον ίδιο τον οικονομικό προϋπολογισμό της ΠΑΕ. Σίγουρα ο Καρυπίδης δεν ευθύνεται γι’ αυτό που συμβαίνει και είχε διαφορετική εικόνα για τα οικονομικά των «κιτρινόμαυρων» όταν αγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών το καλοκαίρι του 2016.

Αντ’ αυτού, καλείται κάθε τρεις και λίγο να βάζει το χέρι στην τσέπη τακτοποιώντας… παλιές αμαρτίες. Άλλα ήξερε όταν αναλάμβανε τον ιστορικό σύλλογο και δικαιολογημένα σήμερα αναρωτιέται γιατί να κληθεί η σημερινή ΠΑΕ και η τωρινή ιδιοκτησία της να πληρώσει παλιές οφειλές για τις οποίες δεν ευθύνεται επειδή άλλαξε ξαφνικά η νομολογία της ΦΙΦΑ και για τις οποίες η ελληνική πολιτεία και οι νόμοι της έχουν αποφασίσει οριστικά ότι δεν μεταφέρονται στη νέα ΠΑΕ που συστήθηκε το καλοκαίρι του 2016 και είναι ξεχωριστή «νομική οντότητα» από την προηγούμενη, άρα και χωρίς τις υποχρεώσεις της.