Σάντος: «Ήμασταν φοβισμένοι και αγχωμένοι - Δική μου η ευθύνη»

Ο Φερνάντο Σάντος ανέλαβε την ευθύνη για την εντός έδρας ήττα από την Σερβία που αναγκάζει την Πορτογαλία να διεκδικήσει την πρόκρισή της στην τελική φάση του Μουντιάλ, μέσω των μπαράζ.

Σάντος: «Ήμασταν φοβισμένοι και αγχωμένοι - Δική μου η ευθύνη»

Οι δηλώσεις του Πορτογάλου προπονητή:

"Αρχίσαμε καλά με γκολ. Στη συνέχεια, δεν μπορέσαμε να πάρουμε την μπάλα. Ο αντίπαλος έπαιζε με ένα είδος τετραγώνου στο κέντρο. Το είπα στους παίκτες και προσπάθησα να το εξηγήσω. Οι ακραίοι μας δεν έπρεπε να συγκλίνουν τόσο πολύ. Έπρεπε να πάνε πιο μπροστά. Οι παίκτες προσπάθησαν, όμως είχαμε αρκετές δυσκολίες. Όταν είχαμε την μπάλα, δεν μπορούσαμε να μεταφέρουμε το παιχνίδι στο γήπεδο του αντιπάλου".

"Δεν παίξαμε για την ισοπαλία. Είπα στους παίκτες ότι η Σερβία επιτίθεται καλά, οπότε έπρεπε να αμυνθούμε καλά. Σε καταστάσεις τρεις εναντίον τριών, μπορούσαμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες. Αλλά οι παίκτες δεν τα κατάφεραν. Το μήνυμα δεν πέρασε. Στο ημίχρονο εξήγησα στον πίνακα ότι χρειαζόταν να αλλάξουμε πράγματα. Θεώρησα ότι θα είχαμε το πλεονέκτημα με τρεις επιθετικούς. Το παιχνίδι έγινε πιο ισορροπημένο. Δεν είχαμε τόσες πολλές δυσκολίες και υπήρχαν στιγμές που δημιουργήσαμε ευκαιρίες. Πάντα παίζουμε για να κερδίσουμε. Πάντα σκεφτόμαστε καταστάσεις στην επίθεση και όσο τόσο στην άμυνα. Η ευθύνη είναι δική μου".

Για την αντικατάσταση του Μπερνάντο Σίλβα στο 2ο ημίχρονο, είπε: "Ο Μπερνάρντο Σίλβα έπαιξε καλά, αλλά στη συνέχεια είχε ξανά θέματα και έπρεπε να αντικατασταθεί. Στις πτέρυγες, οι ακραίοι δεν δημιούργησαν ως συνήθως. Ο Νούνο Μέντες και ο Ζοάο Κανσέλο, ο οποίος επιτίθεται καλά, μπορούσε να καταφέρει πολλά. Δεν ξέρω. Η Σερβία ήταν καλύτερη. Προσπαθήσαμε. Είναι στο DNA μας να έχουμε την μπάλα στα πόδια. Ο Μπερνάρντο είχε την μπάλα και προσπάθησε να παίξει, όμως δεν ήταν ο μόνος. Παίξαμε με φόβο και άγχος. Η ευθύνη είναι δική μου".