Για δύο νίκες ο Ολυμπιακός, αλλά πιο σημαντική η Φενέρ από την ΑΕΚ

Όσο πλησιάζουν τα μεγάλα ματς του Ολυμπιακού με ΑΕΚ και Φενερμπαχτσέ τίθεται το ερώτημα για τη σημασία του καθενός από τους δύο αγώνες για την πορεία των «ερυθρόλευκων»

Για δύο νίκες ο Ολυμπιακός, αλλά πιο σημαντική η Φενέρ από την ΑΕΚ

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται - περιμένοντας τους διεθνείς του και τους τραυματίες του - για τα δύο πολύ μεγάλα παιχνίδια που υπάρχουν στο πρόγραμμά του, το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για τη Superleague (21/11) και ο αγώνας πρόκρισης με την Φενερμπαχτσέ για την 5η αγωνιστική του Europa League στο «Γ. Καραϊσκάκης» (25/11).

Όσο κι αν είναι εύλογο ότι η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έχει στόχο και θα κυνηγήσει τις νίκες και στα δύο αυτά ματς, σίγουρα μπορεί να γίνει κάποιος διαχωρισμός. Καθώς από τη μία μεριά το ντέρμπι με την ΑΕΚ είναι το πρώτο από τα τέσσερα κόντρα στη συγκεκριμένη ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ ο αγώνας κόντρα στην τουρκική ομάδα είναι ένας τελικός πρόκρισης.

Η επιδίωξη νίκης εναντίον της ΑΕΚ θα σημαίνει, εφόσον επιτευχθεί, ότι ο Ολυμπιακός θα ξεφύγει πολύ νωρίς με έξι βαθμούς από τον έναν εκ των δύο βασικών αντίπαλών του για τον τίτλο. Ενώ ταυτόχρονα θα προκαλέσει εξτρά πίεση στην ΑΕΚ για τη συνέχεια με ό,τι θα σημαίνει ακόμη μία ήττα - όπως συμβαίνει συνήθως στην εποχή του Μαρτίνς, με πιο πρόσφατο το 1-5 στο ίδιο γήπεδο - για την ενισχυμένη και φιλόδοξη ομάδα του Γιαννίκη. Θα διατηρηθεί επίσης απόσταση τεσσάρων βαθμών από τον ΠΑΟΚ, αν οι Θεσσαλονικείς επιβεβαιώσουν τον τίτλο του φαβορί στο ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Σαφώς είναι ακόμη πολύ νωρίς, καθώς θα απομένουν τρία ντέρμπι Ολυμπιακού-ΑΕΚ, Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ και ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, συν όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια μιας μακράς σεζόν. Αλλά τέτοιες αποστάσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα πάντοτε έχουν σημασία. Ειδικά όταν τις αποκτά ο Ολυμπιακός. Έχει αποδειχτεί πολλές φορές στο παρελθόν.

Μια νίκη επί της Φενέρ θα φέρει τον Ολυμπιακό πολύ κοντά στη συνέχεια της παρουσίας του στο Europa League. Το πιθανότερο στη φάση των «32», αν και ποτέ κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα συμβεί σε αυτόν τον όμιλο. Ποιός μπορεί να είναι σίγουρος ότι η Άιντραχτ θα νικήσει την Αντβέρπ στην Φρανκφούρτη; Κι ότι την τελευταία αγωνιστική μπορεί να ξαναπαίζεται η πρωτιά, στους αγώνες Αντβέρπ-Ολυμπιακός και Φενέρ-Άιντραχτ.

Η νίκη επί της Φενέρ θα σημαίνει για τον Ολυμπιακό σίγουρη συνέχεια στην Ευρώπη. Κι αυτό είναι κάτι που άμεσα σίγουρα μετράει περισσότερο σε σχέση με τη διαφορά στο πρωτάθλημα. Ο Μαρτίνς και οι παίκτες του έχουν στο μυαλό τους το «2 στα 2» σε αυτά τα σπουδαία παιχνίδια και έτσι πρέπει να κάνουν. Η πραγματικότητα, όμως, δεν αλλάζει. Ο αγώνας με τη Φενέρ και η νίκη εκεί έχουν μεγαλύτερη αξία από το διπλό στο ΟΑΚΑ. Για λόγους ουσίας...