Ο Μασούρας, τα κρίσιμα γκολ του για τον Ολυμπιακό και η πολλαπλή βοήθεια

Ο πολλαπλός ρόλος του Γιώργου Μασούρα στον φετινό Ολυμπιακό, με τα γκολ και τις ασίστ του να έχουν ουσία. Αλλά δεν είναι μόνον αυτά...

Ο Μασούρας, τα κρίσιμα γκολ του για τον Ολυμπιακό και η πολλαπλή βοήθεια

Ο Γιώργος Μασούρας έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό επί του Ιωνικού με το γκολ που πέτυχε, προσθέτοντας ακόμη μία σημαντική προσφορά στην ομάδα του για τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Στην οποία έχει κάνει ήδη πάρα πολλά και θα μπορούσε περισσότερα εφόσον δεν είχε τον τραυματισμό που τον άφησε για ένα μήνα εκτός δράσης. Αλλά δεν τον επηρέασε και επέστρεψε δριμύτερος. Ο διεθνής άσος συνεχίζει και φέτος σε υψηλούς ρυθμούς απόδοσης και έγινε θέμα το εκπληκτικό γεγονός ότι έχει καταφέρει πλέον να σκοράρει απέναντι σε όλες τις ομάδες που μετέχουν στη φετινή Super League, στη διάρκεια της καριέρας του.

Το πιο σημαντικό για τον Ολυμπιακό είναι ότι τα φετινά γκολ του Μασούρα έχουν όλα ουσία. Έχουν προσφέρει νίκες τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Ή έχουν βοηθήσει να έρθουν αυτές οι νίκες. Θυμίζουμε: Το γκολ του με τη Νέφτσι στο Μπακού ήταν το νικητήριο, στο 1-0 για τον Ολυμπιακό. Με την Φενέρ έβαλε δύο γκολ και είχε ασίστ για το τρίτο στο θρίαμβο της Πόλης. Στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ σημείωσε το δεύτερο γκολ δίνοντας «αέρα» νίκης μετά το προβάδισμα από τον Αγκιμπού και παρά τη μείωση του σκορ από τους Θεσσαλονικείς. Με τον Ιωνικό πάλι ήταν γκολ-τρίποντο, αλλά και στο άνετο 4-1 με τον Απόλλωνα, ο Μασούρας είχε ανοίξει το σκορ (στο 8’) και το δρόμο προς τη νίκη.

Μετά την επιστροφή του από την Εθνική, ο επιθετικός του Ολυμπιακού θα ετοιμαστεί για το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, εκεί όπου είχε βάλει δύο γκολ στην ΑΕΚ στο 1-5 του περασμένου Απρίλη, αλλά και εν συνεχεία για να υποδεχτεί την Φενέρ επιδιώκοντας ακόμη ένα προσωπικό «πάρτι», όπως αυτό του πρώτου αγώνα με την τουρκική ομάδα.

Και κάτι ακόμη σπουδαίο για τον Μασούρα και τη διευκόλυνση που παρέχει προς το πλάνο του Πέδρο Μαρτίνς. Δίνει μεγάλες ανασταλτικές βοήθειες στη συνεργασία του με τον εκάστοτε μπακ στην πλευρά που αγωνίζεται (είτε ο Ρέαμπτσιουκ είτε οι Λαλά, Ανδρούτσος, Καρμπόβνικ), αλλά και έχει βοηθήσει με τη σταθερότητα και την αξιοπιστία του ώστε προσαρμοστούν οι τρεις εξτρέμ που πήρε ο Ολυμπιακός στην προηγούμενη μεταγραφική περίοδο: ο Γκάρι Ροντρίγκες, ο Χένρι Ονιεκούρου και ο Ρόνι Λόπες.