Γιατί χαμογελά ο Μαρτίνς ενόψει ΑΕΚ και Φενέρ

Ο Ολυμπιακός προσηλώνεται στα μεγάλα παιχνίδια με ΑΕΚ και Φενέρ και ο Πέδρο Μαρτίνς θα έχει κάτι ευχάριστο σε σχέση με τις προηγούμενες διακοπές λόγω των εθνικών ομάδων. 

Γιατί χαμογελά ο Μαρτίνς ενόψει ΑΕΚ και Φενέρ

Ο Ολυμπιακός μπαίνει πλέον σε φάση προετοιμασίας για τα μεγάλα ματς που ακολουθούν σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και την αναμέτρηση με την Φενερμπαχτσέ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Με στόχο τη διατήρηση στη μοναξιά της κορυφής στη Super League, ει δυνατόν και με διεύρυνση της διαφοράς, αλλά και την παραμονή στη δεύτερη θέση του ομίλου στο Europa League, ώστε να εξασφαλιστεί η πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Όπως συμβαίνει κάθε φορά που υπάρχει διακοπή στο πρωτάθλημα λόγω των αγώνων των εθνικών ομάδων, έτσι και τώρα ο Ολυμπιακός θα έχει πολλές απουσίες παικτών του από τις επόμενες προπονήσεις. Λιγότερες από τις προηγούμενες περιπτώσεις καθώς υπάρχουν τραυματισμοί (Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ, Γκάρι Ροντρίγκες, Μαντί Καμαρά, Πιερ Κούντε), αλλά και πάλι ουκ ολίγες για τον Πέδρο Μαρτίνς και το πλάνο του. Με τις… καθιερωμένες ευχές να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα και να γυρίσουν άπαντες υγιείς και έτοιμοι για τα μεγάλα ματς που ακολουθούν. Διότι και την προηγούμενη φορά ο Ολυμπιακός είχε σπουδαία και δύσκολα παιχνίδια μπροστά του, μόνο που τότε ο Μαρτίνς είχε πάει ουσιαστικά με μία προπόνηση για τους περισσότερους παίκτες. Τώρα τα πράγματα θα είναι καλύτερα.

Κι αυτό γιατί σχεδόν όλοι οι βασικοί διεθνείς των Πειραιωτών θα παίξουν νωρίς τους αγώνες με τις εθνικές ομάδες, κατά συνέπεια θα επιστρέψουν και νωρίς στη βάση τους. Ο Μαρτίνς θα μπορέσει να κάνει κάποιες προπονήσεις μαζί με όλη την ομάδα, κάτι που σίγουρα αποτελεί πλεονέκτημα για τα ματς με ΑΕΚ και Φενέρ συγκριτικά με ό,τι είχε συμβεί στις διακοπές του Σεπτέμβρη και του Οκτώβρη.

Οι Έλληνες διεθνείς του Ολυμπιακού, ο Ανδρέας Μπουχαλάκης, ο Γιώργος Μασούρας, ο Θανάσης Ανδρούτσος και ο Μάριος Βρουσάι θα αγωνιστούν στο μεγάλο ματς εναντίον της Ισπανίας στο ΟΑΚΑ την Πέμπτη (11/11) και στη συνέχεια θα έχουν το παιχνίδι με το Κόσοβο, πάλι εντός έδρας, την προσεχή Κυριακή (14/11). Άρα μετά την ξεκούραση της Δευτέρας θα είναι για όλη την εβδομάδα στη διάθεση του Μαρτίνς. Πολύ σημαντικό για τον Πορτογάλο. Όπως επίσης ότι δεν θα έχουν ταξίδια στο εξωτερικό με την Εθνική.

Επιπλέον: Ο Παπέ Σισέ που συνήθως γυρίζει την τελευταία στιγμή από την Αφρική και παίζει με μία (άντε δύο) προπονήσεις στο επόμενο ματς του Ολυμπιακού, αυτή τη φορά θα είναι στον Ρέντη πολύ νωρίτερα. Συγκεκριμένα, η εθνική ομάδα της χώρας του που έχει ήδη εξασφαλισμένη την πρώτη θέση στον όμιλό της, θα αγωνιστεί την Πέμπτη (11/11) εκτός έδρας με το Τόγκο και την Κυριακή (14 του μηνός) εντός έδρας με το Κονγκό. Συνεπώς και ο βασικός στόπερ του Ολυμπιακού θα είναι από την άλλη Τρίτη στις προπονήσεις του συλλόγου του για να προετοιμαστεί για το ελληνικό ντέρμπι και την επιστροφή του στην Ευρώπη απέναντι στην Φενέρ, καθώς είχε χάσει λόγω της τιμωρίας του το ματς με την Άιντραχτ. Ο Σισέ συνήθως δεν αγωνίζεται με την Σενεγάλη και απλώς κάνει τα ταξίδια (βασικοί Κουλιμπαλί, Κουγιατέ), αλλά τώρα επειδή τα ματς δεν έχουν ενδιαφέρον είναι πιθανό ο προπονητής του να δώσει χρόνο συμμετοχής και σε άλλους παίκτες, άρα να αγωνιστεί και ο αμυντικός του Ολυμπιακού.

Ο Αγκιμπού Καμαρά που καλείται πλέον μόνιμα στην εθνική Γουινέας, επίσης θα πάει για παιχνίδια δίχως βαθμολογικό ενδιαφέρον για τα προκριματικά του Μουντιάλ, καθώς από τον όμιλό που μετέχει η χώρα του έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση το Μαρόκο. Χώρα που παρεμπιπτόντως έχει σταματήσει να καλεί τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, κάτι που εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί και τον χειμώνα για το Κόπα Άφρικα, άρα ο σκόρερ του Ολυμπιακού δεν θα απουσιάσει εκείνο το διάστημα. Ο Αγκιμπού έχει αγώνες με την Γουινέα την προσεχή Παρασκευή (12/11 εντός έδρας με την Γουινέα Μπισάου) και την Δευτέρα, στις 15 του μηνός, στην έδρα του Μαρόκου. Υπολογίζεται, λοιπόν, ότι και ο φορμαρισμένος άσος θα κάνει τουλάχιστον τρεις προπονήσεις υπό τις οδηγίες του Πέδρο Μαρτίνς και μαζί με τους συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό πριν από το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Όσο για τον Τόμας Βατσλίκ. Ο διεθνής Τσέχος θα δώσει ένα επίσημο ματς με την ομάδα του για τον προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ, το τελευταίο λογικά σε αυτή τη διαδικασία καθώς η Τσεχία έχει λιγοστές πιθανότητες σε σχέση με την Ουαλία για τη δεύτερη θέση του γκρουπ (πίσω από το Βέλγιο) και τη συνέχεια στα play off. Το ματς του Βατσλίκ είναι στις 16 του μηνός (Τρίτη) στην πατρίδα του με αντίπαλο την Εσθονία. Και έτσι θα είναι και αυτός για τρεις προπονήσεις στον Ρέντη πριν από το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ. Νωρίτερα (11/11) θα παίξει σε ένα φιλικό της Τσεχίας με το Κουβέιτ.

Οι νεαροί διεθνείς του Ολυμπιακού (Τζολάκης, Σουρλής και ο Μαρίνος της β’ ομάδας που κλήθηκε στην εθνική Ελπίδων) έχουν τους αγώνες με την Λευκορωσία την Παρασκευή και την Ισλανδία την Τρίτη, δίχως να υπάρχουν ταξίδια στο εξωτερικό. Ενώ στην εθνική Ελπίδων της Σερβίας θα είναι όπως πάντα και ο Μάρκοβιτς που παίζει με τα Φερόε εντός και την Ουκρανία εκτός στις ίδιες ημερομηνίες.

Εφόσον, λοιπόν, όλα πάνε καλά και μπορέσει ο Πορτογάλος τεχνικός να έχει όλους τους διεθνείς του, όπως φυσικά και τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο που επίσης είναι τραυματίας σε κατάσταση ετοιμότητας και χωρίς άλλα προβλήματα για τα ματς με την ΑΕΚ και την Φενέρ, θα είναι στην ευχάριστη θέση να τους δει και να προπονούνται για αρκετές μέρες μαζί με την ομάδα. Άρα θα έχει και την ευκαιρία να διαπιστώσει την κατάστασή τους και να κάνει τις καλύτερες επιλογές γι΄αυτά τα πολύ κρίσιμα παιχνίδια.