Ο Έμερι, ο Σωκράτης και ο Ολυμπιακός

Ψάχνονται στην Αγγλία για τις μεταγραφές που θα... έκανε ο Ουνάι Έμερι στη Νιούκαστλ και γιατί αναφέρονται στον Σωκράτη Παπασταθόπουλο και τον Ολυμπιακό. 

Ο Έμερι, ο Σωκράτης και ο Ολυμπιακός

Ο Ουνάι Έμερι ήταν η επιλογή των νέων ιδιοκτητών της Νιούκαστλ για την αντικατάσταση του Στιβ Μπρους και στην Αγγλία έχουν ήδη αρχίσει εκτιμήσεις σχετικά με τις μεταγραφικές κινήσεις που θα γίνουν για την ενίσχυση της ομάδας! Δίχως καν ο Έμερι να έχει αποδεχτεί την πρόταση, κάτι που εν τέλει δεν έγινε.

Για να προσπαθήσουν να καταλάβουν το στιλ των ποδοσφαιριστών που θα προτιμούσε να έχει στη Νιούκαστλ ο Έμερι, θυμούνται τις πρώτες κινήσεις που είχε κάνει όταν είχε αναλάβει προ τριετίας την Άρσεναλ. Και ανάμεσα στους παίκτες που χρησιμοποιούν ως παράδειγμα είναι και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

Ο Έμερι είχε πάρει στην Άρσεναλ το 2018 τον άσο του Ολυμπιακού εμπιστευόμενος την αξία και την εμπειρία του από την παρουσία του στο γερμανικό και στο ιταλικό πρωτάθλημα. Ήθελε έναν παίκτη, αναφέρουν ιστοσελίδες στην Αγγλία, ο οποίος θα είχε τη δυνατότητα να κουμαντάρει καλά την αμυντική γραμμή, έχοντας και τεχνική στο παιχνίδι του. Εν συνεχεία γίνεται λόγος για την αποχώρηση του παίκτη από την Άρσεναλ καθώς έμεινε εκτός πλάνων Αρτέτα και την επιστροφή του στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό, τον οποίο βοήθησε να κατακτήσει τον τίτλο.

Εκτός από τον Παπασταθόπουλο γίνονται συγκρίσεις και με τους άλλους παίκτες που είχε πάρει ο Έμερι στην Άρσεναλ, όπως τον Μπερντ Λένο, τον Στέφαν Λιχστάινερ, τον Λούκας Τορέιρα, τον Μάρκο Γκεντουζί και τον Ντένις Σουάρες.

Τελικά ο Ουνάι Έμερι έδωσε αρνητική απάντηση στη Νιούκαστλ, έμεινε στη Βιγιαρεάλ και όλα αυτά που γράφτηκαν έμειναν χωρίς ουσία...