Δικαιώθηκε ο Ποντένσε!

Πρώτη νίκη του Πορτογάλου εξτρέμ έναντι της Σπόρτινγκ. Καμία υποχρέωση δεν έχει ο Ολυμπιακός στην πορτογαλική ομάδα.

Δικαιώθηκε ο Ποντένσε!

Μετά την επίθεση που είχαν κάνει οι οπαδοί της Σπόρτινγκ στο προπονητικό κέντρο της ομάδας οι ποδοσφαιριστές ο ένας μετά τον άλλον ήθελαν να φύγουν. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού, ο Ντανιέλ Ποντένσε.

Ο Πορτογάλος εξτρέμ κατήγγειλε τη σύμβαση του με τα «λιοντάρια» και έμεινε ελεύθερος, υπογράφοντας έτσι συμβόλαιο με τους «ερυθρόλευκους». Παρόλα αυτά η ομάδα της Λισαβόνας ήταν διατεθειμένη να κυνηγήσει το θέμα.

Προσέφυγε στα δικαστήρια θεωρώντας παράνομο τον τρόπο με τον οποίο έμεινε ελεύθερος ο παίκτης. Η απόφαση, ωστόσο βγήκε και το δικαστήριο επικύρωσε την καταγγελία του Ντανιέλ Ποντένσε.

Μάλιστα, μαζί με τον άσο του Ολυμπιακού βγήκε η απόφαση για το ίδιο θέμα και για τον Ρουί Πατρίτσιο. Αυτό σημαίνει πως προς το παρόν ο Ολυμπιακός και η Γουλβς που πήρε τον Πατρίτσιο δεν έχουν καμία υποχρέωση απέναντι στη Σπόρτινγκ. Δεν χρειάζεται να καταβάλουν κάποιο ποσό προκειμένου να κάνουν δικούς τους ποδοσφαιριστές.

Το θέμα πρόκειται να το κυνηγήσει κι άλλο η Σπόρτινγκ, που μπορεί να προσφύγει στο εργατικό δικαστήριο και στο CAS, αλλά η πρώτη απόφαση είναι οδηγός και για τη συνέχεια.