ΑΕΛ-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1 (πέναλτι, 1-1 κ.α. και παράταση): Πέρασαν οι Θεσσαλοί στο ματς των... πέναλτι

Στη διαδικασία των πέναλτι η ΑΕΛ απέκλεισε τον ΠΑΣ με 3-1, ενώ με δύο πέναλτι που κακώς έδωσε ο Παπαπέτρου διαμορφώθηκε το 1-1 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης, με τον ΠΑΣ να μένει άδικα με δέκα παίκτες.

ΑΕΛ-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1 (πέναλτι, 1-1 κ.α. και παράταση): Πέρασαν οι Θεσσαλοί στο ματς των... πέναλτι

Η ΑΕΛ άφησε έξω τον ΠΑΣ Γιάννινα από τη φάση των «16» του Κυπέλλου και συνεχίζει στο θεσμό κερδίζοντας στη διαδικασία με 3-1 στη διαδικασία των πέναλτι, ενώ στην κανονική διάρκεια και στην παράταση το παιχνίδι ήταν ισόπαλο 1-1. Με τους Κάργα και Παντελάκη να αστοχούν για τον ΠΑΣ και τον Θεοδωρόπουλο να αποκρούσει το πέναλτι του Σάλιακα, ενώ το καθοριστικό γκολ για την ΑΕΛ σημείωσε ο Κολομποίνο. Έτσι ο ΠΑΣ έγινε η δεύτερη ομάδα της Super League μετά τον Αστέρα που έμεινε έξω από τη συνέχεια του θεσμού.

ΑΕΛ - ΠΑΣ Γιάννινα: Τα δύο λανθασμένα πέναλτι και η ανακοίνωση των Ηπειρωτών για αλλοίωση (vid)

Σε ένα ματς που σημαδεύτηκε από τα πέναλτι που δόθηκαν στην κανονική διάρκεια και μπήκαν τα γκολ, από κακές αποφάσεις του Παπαπέτρου, ο οποίος παρασύρθηκε με συνέπεια να νιώθει αδικημένος τελικά ο ΠΑΣ που έπαιξε για ένα ολόκληρο ημίχρονο συν την παράταση με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του Γκαρντάβσκι για παράβαση που δεν έγινε ποτέ.

Καλύτερα μπήκε η ΑΕΛ στο γήπεδο και είχε δύο καλές στιγμές με τον Νικολιά στο 3' και στο 12' με τον Λοντίγκιν να εξουδετερώνει. Ο ΠΑΣ προσπάθησε να αντιδράσει με κάποια στημένα του Σάλιακα δίχως επιτυχία καθώς η άμυνα των γηπεδούχων αντιδρούσε σωστά. Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους οι δύο ομάδες προσπάθησαν να απειλήσουν δίχως επιτυχία, με τις άμυνες να κυριαρχούν και τους γκολκίπερ ουσιαστικά να μην απειλούνται. Με το 0-0 να είναι απολύτως δίκαιο σε ένα κακό ματς και σε κακό τερέν, αλλά με την ΑΕΛ να έχει φέρει το ματς στα μέτρα της.

Ο Μεταξάς έκανε δύο αλλαγές με την έναρξη της επανάληψης για να δώσει άλλη επιθετική πνοή στην ομάδα του, με την ΑΕΛ να βρίσκει όμως το δώρο-πέναλτι από τον Παπαπέτρου υποδεικνύοντας παράβαση στο σουτ του Ογκμπόε πάνω στο κεφάλι του Γκαρντάβσκι που ήταν στη γραμμή της εστίας. Από τη στιγμή που έδωσε το πέναλτι απέβαλλε τον Γερμανό παίκτη, σε μία φάση που το VAR έλειπε δραματικά, ενώ ευθύνη έχει και ο βοηθός Σπυρόπουλος. Στο 52' ο Μαυριάς «εκτέλεσε» τον Λοντίγκιν και έγραψε το 1-0.

Το πέναλτι που δόθηκε υπέρ του... αγριεμένου ΠΑΣ στο 62' και αξιοποίησε ο Κάργας καταλογίστηκε καθώς π Ηλιάδης ανέτρεψε τον Περέα που τον είχε ντριμπλάρει και έμπαινε από τα πλάγια στην περιοχή. Φάνηκε, όμως και εδώ (από το ριπλέι) ότι υπήρξε λάθος από τον διαιτητή καθώς το μαρκάρισμα ήταν εκτός περιοχής Έτσι έγινε το 1-1 με την απάντηση των φιλοξενούμενων. Η ΑΕΛ είχε καλή στιγμή με τον Παπαγεωργίου στο 66' και ο Φυντάνης έκανε αλλαγές στην επίθεση για να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα. Το ματς πήρε τρελό ρυθμό με πάνω-κάτω φάσεις και τις γραμμές να έχουν χαθεί, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν με κάθε τρόπο το δεύτερο γκολ. Στο 76' ο ΠΑΣ απείλησε με Πίρσμαν και Σιόντη και η ΑΕΛ στο 81' με τον Κολομπίνο, στο 82' με τον Γιάκο και στο 83' με τον Ομάρ. Στο 85' ο Μορέιρα δοκίμασε το σουτ από πλάγια και κέρδισε κόρνερ που παραλίγο να αξιοποιήσει με κεφαλιά ο Κάργας. Ενώ στο 86' από μπαλιά του Γιάκου ο Ομάρ βρέθηκε σε καλή θέση αλλά δεν μπόρεσε να πλασάρει τον Λοντίγκιν. Κι έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Η ΑΕΛ μπήκε επιθετικά και είχε άστοχο σουτ με τον Γλυνό στο 95', ενώ ο ΠΑΣ μπορούσε να σκοράρει στο 99' όταν ο Θεοδωρόπουλος απέκρουσε την κεφαλιά του Σάλιακα. Στο 103' ο Ηλιάδης πήρε την κεφαλιά με τον Γιάκο από κοντά να μην μπορεί να σκοράρει και να κάνει επιθετικό φάουλ. Στο 107' Κάργας και Παντελάκης απέτυχαν από κοντά να σκοράρουν, ενώ στο 118' ο Συμελίδης έκανε καλή προσπάθεια αλλά άστοχο σουτ. Η τρομερή επέμβαση του Θεοδωρόπουλου στο σουτ του Σνάιντερ ήταν η τελευταία φάση πριν από τη διαδικασία των πέναλτι.

ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ

Σάλιακας: Απόκρουση του Θεοδωρόπουλου και δοκάρι!

Ακούνια: 1-0

Κάργας: άουτ

Ηλιάδης: 2-0

Πίρσμαν: 2-1

Μπέρτος: Απόκρουση Λοντίγκιν

Παντελάκης: άουτ

Κολομπίνο: 3-1

Πριν από το παιχνίδι τιμήθηκε η μνήμη του αδικοχαμένου Χαράλαμπου Μπλιόνα που σκοτώθηκε από φωτοβολίδα στο Αλκαζάρ πριν από 35 χρόνια στα επεισόδια της αναμέτρησης της Λάρισας με τον ΠΑΟΚ. Τηρήθηκε επίσης ενός λεπτού σιγή για τον 13χρονο φίλο της ΑΕΛ που έχασε πρόσφατα τη ζωή του.

Μικρογραφία

ΑΕΛ-ΠΑΣ Γιάννινα

Γήπεδο: Αλκαζάρ

Σκόρερ: 52' Μαυριάς (πεν) 1-0, 62' Κάργας (πεν) 1-1

Διαιτητής: Τάσος Παπαπέτρου (Αθηνών)

Κόκκινη: 50' Γκαρντάβσκι

Κίτρινες: 60' Ηλιάδης, 90'+1' Κολομπίνο

Συνθέσεις

ΑΕΛ: Θεοδωρόπουλος, Μπέρτος, Μαξιμένκο, Ηλιάδης, Ομάρ, Παπαγεωργίου, Κολομπίνο, Νικολιάς (67' Γιάκος), Μαυριάς (91' Γλύνος), Μπαντιμπανγκά (106' Συμελίδης), Ογκμπόε (67' Ακούνια)

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Παντελάκης, Ρίζος (67' Πίρσμαν), Σιόντης (84' Μορέιρα), Καραχάλιος (91' Λιάσος), Μίνα (46' Σνάιντερ), Γκαρντάβσκι, Μιλιντσεάνου (46' Τριάδης), Περέα