Μόνο ο Ολυμπιακός άντεξε από τους Ευρωπαίους

Δεν μπορεί να είναι σύμπτωση ότι μετά το εξοντωτικό Πέμπτη-Κυριακή από Ευρώπη σε πρωτάθλημα, μόνο ο Ολυμπιακός κατάφερε να νικήσει. Ήττες για Άιντραχτ, Φενέρ, ισοπαλία η Αντβέρπ, ήττες για Κοπεγχάγη και...ΠΑΟΚ. Η σημασία της αντίδρασης...

Μόνο ο Ολυμπιακός άντεξε από τους Ευρωπαίους

Ο Ολυμπιακός προερχόταν από την ήττα στην Γερμανία, Πέμπτη βράδυ. Έπρεπε να παίξει ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ που επίσης είχε παίξει το ίδιο βράδυ στην Δανία, με τη διαφορά βέβαια ότι είχε νικήσει, είχε αγωνιστεί για όλο το ματς σχεδόν με παίκτη παραπάνω και είχε διαφορετική ψυχολογία. Τελικά μέτρησε όπως είδαμε η... ψυχολογία του Ολυμπιακού και η νοοτροπία του να αντιδρά σε συνθήκες πίεσης.

Αυτό που έχει σημασία να παρατηρήσει κανείς είναι ότι οι άλλες ομάδες στον όμιλο του Ολυμπιακού που επίσης είχαν να παίξουν το εξοντωτικό Πέμπτη-Κυριακή, δεν τα κατάφεραν. Ούτε μία.

Από τον όμιλο του Ολυμπιακού στο Europa League η Άιντραχτ μετά τους ύμνους για την εξαιρετική εμφάνισή της και το 3-1 επί της ελληνικής ομάδας, έχασε 2-0 από την Μπόχουμ και βυθίστηκε στη βαθμολογία της Μπουντεσλίγκα, συνεχίζοντας την φετινή αγωνιστική της αστάθεια. Δέχτηκε ένα γκολ νωρίς κι άλλο ένα στις καθυστερήσεις. Έκανε πολλές τελικές, αλλά δεν μπόρεσε να βρει το γκολ, ενώ τα δέχτηκε αρκετά εύκολα. Δείχνοντας ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί επιτυχίες της, καθώς είχε χάσει εντός από την Χέρτα μετά το θρίαμβό της στο Μόναχο επί της Μπάγερν.

Η Φενερμπαχτσέ υπέστη ήττα σοκ λίγες μέρες μετά την ισοπαλία στο ματς με την Αντβέρπ, καθώς έχασε 2-1 στο γήπεδό της από την Αλάνιασπορ. Είχε και αυτή μεγάλη πίεση (20 τελικές έναντι 5 του αντίπαλου), δέχτηκε γκολ στο 75', ισοφάρισε στο 80' και στις καθυστερήσεις την πάτησε άσχημα καθώς είχε βγει μαζικά μπροστά για να νικήσει.

Αλλά και οι Βέλγοι δε νίκησαν. Το 1-1 στην έδρα τους με την Μπριζ δεν είναι αποτυχία, αλλά προηγήθηκαν με τον Ένγκελς και το πίστεψαν. Ισοφαρίστηκαν στο τέλος του ημιχρόνου, προς το φινάλε ο Ένγκελς αποβλήθηκε και η Αντβέρπ έφερε ξανά ισοπαλία.

Αλλά και στο Conference League, δεν ήταν μόνον ο ΠΑΟΚ που έχασε 2-1 από τον Ολυμπιακό. Με το ίδιο σκορ έχασε (πάλι, όπως και την περασμένη Πέμπτη) η Κοπεγχάγη στο ντέρμπι της Δανίας με την Μπρόντμπι.

Καταλαβαίνει κανείς ότι δεν είναι απλό για προπονητές να κάνουν πλάνα και για παίκτες να αγωνίζονται σε παιχνίδια υψηλού επιπέδου σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να μην επηρεαστεί και να πάρει το αποτέλεσμα, εν αντιθέσει με τους υπόλοιπους. Κι η νίκη του αποκτά ιδιαίτερη αξία, με βάση και τα προαναφερθέντα...