Το δεκάλεπτο του τρόμου, η πραγματική δικαίωση Μαρτίνς και ο «άλλος» Αγκιμπού

Ο Ολυμπιακός έβγαλε τη διαφορά ποιότητας στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, ο Πέδρο Μαρτίνς ήξερε όταν έλεγε ότι δεν έφταιγε η κόπωση στην Γερμανία και ο Αγκιμπού Καμαρά που δεν είχε μόνο τρομερές στιγμές, αλλά και κάτι άλλο...

Το δεκάλεπτο του τρόμου, η πραγματική δικαίωση Μαρτίνς και ο «άλλος» Αγκιμπού

Είναι αλήθεια ότι στο δεκάλεπτο του τρόμου από το πρώτο γκολ έως το δεύτερο (ενδιάμεσα με το διπλό δοκάρι του Ελ Αραμπί) γκολ του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, φάνηκε η διαφορά ποιότητας που έχει αυτή η ομάδα από τις υπόλοιπες στην Ελλάδα. Ακόμη και από τον ΠΑΟΚ που προερχόταν από έξι εκτός έδρας νίκες και από μία σπουδαία ευρωπαϊκή, την ώρα που ο Ολυμπιακός δεχόταν αμφισβήτηση για τη δική του ήττα στην Γερμανία.

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1: Μόνος πρώτος με σούπερ Αγκιμπού

Σε εκείνο το διάστημα, ο Ολυμπιακός έδειξε πόσο μπορεί να ξεχωρίσει ακόμη περισσότερο, εφόσον σταθεροποιήσει την απόδοσή του σε μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα. Κι αυτό με την πάροδο της σεζόν μπορεί να συμβεί, είναι βέβαιο ότι θα συμβεί. Δεν ήταν μόνο ο Εσίτι το πρόβλημα του ΠΑΟΚ, όλοι είχαν πρόβλημα από τον Ολυμπιακό μετά το 20'. Κυρίως μέχρι το δεύτερο γκολ, αλλά και γενικά έως να πάρει ψυχολογία ο ΠΑΟΚ με το δοκάρι του Μιχαηλίδη.

Για τον Μαρτίνς δεν υπάρχει καμία δικαίωση επειδή νίκησε τον ΠΑΟΚ ή τον Λουτσέσκου. Ο άνθρωπος δικαιώνεται με τη δουλειά και τα αποτελέσματά του εδώ και μια τετραετία στην Ελλάδα. Στο συγκεκριμένο ματς παίρνει εύσημα γιατί τουλάχιστον για μία ώρα φάνηκε ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει θέμα κόπωσης και σωστά το είπε στην Γερμανία ότι δεν έχασε γι΄αυτό από την Άιντραχτ. Έχασε επειδή δεν είχε παίξει καλά Τώρα νίκησε γιατί έπαιξε στο πρώτο μέρος πάρα πολύ καλά.

Και κάτι για τον Αγκιμπού. Δεν είναι ότι το παιδί είχε γκολ, ασίστ, δοκάρι και μια σειρά από καθοριστικά κλεψίματα. Είναι ο τρόπος που μπορεί και χειρίζεται ολόκληρο το παιχνίδι. Η ηρεμία που είχε πέραν από τα ξεσπάσματά του. Και η μεγάλη δυνατότητα να προσφέρει σε διάφορους τομείς παίζοντας στον άξονα. Σαν «8αρι» και πιο μπροστά. Στα πλάγια υπάρχουν άλλοι. Και ο Γκάρι Ροντρίγκες έδειξε ότι είναι ένας από αυτούς που μπορούν να ανεβάσουν το επιθετικό επίπεδο του Ολυμπιακού και να φέρουν φάσεις από την άκρη του γηπέδου. Ο Μασούρας δεν έχει να δείξει κάτι άλλο, το έχει κάνει από καιρό. Αναμένονται και άλλοι...