Παθαίνει, αλλά δεν μαθαίνει

Τα ίδια λάθη σε ματς της Ευρώπης δεν γίνεται να επαναλαμβάνονται τόσο συχνά.

Παθαίνει, αλλά δεν μαθαίνει

Πάλι αβίαστα λάθη στον άξονα, πάλι πέναλτι από τον Σισέ, πάλι βαθμολογικές απώλειες, πάλι δέχθηκε γκολ στο φινάλε ενός ημιχρόνου, πάλι μια κακή εμφάνιση σε ένα ματς εκτός έδρας στη Γερμανία και μάλιστα σε ένα παιχνίδι όπου ο Ολυμπιακός αν έμενε όρθιος στη Φρανκφούρτη θα κρατούσε την τύχη του στα χέρια του.

Αχίλλειος πτέρνα στο χθεσινό ματς η μεσαία γραμμή που υστέρησε απέναντι στο διαρκές γερμανικό πρέσινγκ αλλά και στο ότι για μια ακόμη φορά οι νέοι παίκτες που ήρθαν το καλοκαίρι δεν βοήθησαν στις αλλαγές που έκανε ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Ονιεκούρου απλά μπήκε στο ματς, ο Κούντε δίχως καθαρό μυαλό και ο Λόπες είχε όλη κι όλη μια καλή ενέργεια στο φινάλε. Ο Τικίνιο αυτήν τη φορά δεν μπόρεσε να βρει λύσεις, δεν πήρε και σωστές μπαλιές και οι συνεχόμενες ακίνδυνες σέντρες των παικτών του πρωταθλητή κόβονταν εύκολα από τους Γερμανούς αμυντικούς. Όπως και να έχει, αν οι Εμβιλά και Μαντί Καμαρά δεν είναι σε καλή μέρα, ο Ολυμπιακός έχει αποδεδειγμένα πρόβλημα, το οποίο μεγαλώνει από τη στιγμή που οι ακραίοι επιθετικοί, με εξαίρεση τον Μασούρα, δεν μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Επί της ουσίας τώρα, ο Ολυμπιακός παραμένει σε θέση φαβορί για την πρώτη θέση και ας πέρασε προσωρινά σε αυτήν η Άιντραχτ. Ο πρωταθλητής έχει δύο παιχνίδια στο γήπεδό του με τους Γερμανούς και τη Φενέρ που αποδεικνύει ότι δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση και με δύο νίκες θα πάει στο Βέλγιο να παίξει την πρωτιά και την πρόκριση απευθείας στους «16» της διοργάνωσης από θέση ισχύος. Όλα αυτά αρκεί να παρουσιαστεί στα ματς ο περσινός και ο προπέρσινος Ολυμπιακός που πήγε περίφημα στην Ευρώπη.

Στη Δανία ο ΠΑΟΚ είχε την τύχη με το μέρος του στο ξεκίνημα του αγώνα με την Κοπεγχάγη όταν απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα μόλις στο 8ο λεπτό και αυτό απλοποίησε τα πράγματα της δύσκολης αποστολής του. Με εξαιρετικές αντεπιθέσεις πήρε άνετα τη νίκη και είναι πλέον το πρώτο φαβορί όχι μόνο για την πρόκριση αλλά και για την πρωτιά του ομίλου του στο Κόνφερενς Λιγκ. Στο β’ μέρος ο «Δικέφαλος» είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει παίκτες ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και λίγο έλειψε να την… πατήσει καθώς δέχθηκε γκολ στο 80’ και έκανε το ματς ντέρμπι στο τελευταίο δεκάλεπτο. Μάλιστα, αν δεν έκανε την εκπληκτική απόκρουση ο Πασχαλάκης στο 83’ σε κεφαλιά του Λεράντερ, θα πάθαινε κάζο που όμοιό του έπαθε με τον Βόλο πριν από τέσσερις μέρες. Σε ένα ματς όπου μπορούσε να το έχει καθαρίσει πολύ νωρίτερα με τις πολλές ευκαιρίες που έχασε. Όπως φαίνεται το πάθημα του Βόλου δεν του έγινε μάθημα, παρά το γεγονός ότι σώθηκε από τον τερματοφύλακά του…