Άιντραχτ-Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνς (δεν θέλει να) θυμάται τον... Μαρτίνς

Άσχημες αναμνήσεις έχει από τον διαιτητή του αγώνα της Άιντραχτ με τον Ολυμπιακό, τον Τιάγκο Μαρτίνς, ο Πέδρο Μαρτίνς. Τι είχε συμβεί στην τελευταία συνάντησή τους στην Πορτογαλία. Οι ευχάριστες μνήμες της γερμανικής ομάδας. 

Άιντραχτ-Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνς (δεν θέλει να) θυμάται τον... Μαρτίνς

Ο Πέδρο Μαρτίνς γνωρίζεται πολύ καλά, φυσικά, με τον Τιάγκο Μαρτίνς, τον διαιτητή του σημερινού (22.00) αγώνα του Ολυμπιακού στην Φρανκφούρτη με την Άιντραχτ για την τρίτη αγωνιστική του Europa League. Συμπατριώτες και με αρκετές συναντήσεις παλιότερα στην πατρίδα τους. Αν κάποιος πιστεύει ότι αυτό είναι καλό για τον Ολυμπιακό, μάλλον γελιέται...

Ο 41χρονος ρέφερι με μεγάλη διεθνή εμπειρία και πολλά ντέρμπι στο ενεργητικό του από το πορτογαλικό πρωτάθλημα θα σφυρίξει για πρώτη φορά σε παιχνίδι του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, αλλά με τον τεχνικό της ελληνικής ομάδας έχει ασφαλώς παρελθόν στην πατρίδα τους. Και όχι ευχάριστο για τον Πέδρο.

Με διαιτητή τον Τιάγκο Μαρτίνς ο νυν τεχνικός του Ολυμπιακού είχε γνωρίσει μία δραματική ήττα την τελευταία φορά που είχε διευθύνει παιχνίδι ομάδας του στην Πορτογαλία ο εν λόγω ρέφερι. Ήταν αγώνας της Γκιμαράες στις 12 Ιανουαρίου του 2018, όταν ήταν εκεί προπονητής ο Πέδρο. Την τελευταία σεζόν, δηλαδή, πριν από την μετακίνησή του στον Ολυμπιακό. Το ματς ήταν Τσάβες-Γκιμαράες, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είχε προηγηθεί με 2-0, είχε ισοφαριστεί, πήρε ξανά το προβάδισμα, δέχτηκε το 3-3 κι ενώ η ισοπαλία φαινόταν δεδομένη ο Τιάγκο Μαρτίνς είχε καταλογίσει πέναλτι στο 96’ (είχε δώσει κι άλλο υπέρ της Τσάβες νωρίτερα) με συνέπεια να γίνει το τελικό 4-3! Πώς να μην τον… θυμάται ο Πέδρο, όταν μάλιστα ήταν διαιτητής και σε ένα άλλο ματς δύο χρόνια νωρίτερα, όταν η Ρίο Άβε (τότε ομάδα του Μαρτίνς) είχε γνωρίσει τη συντριβή από την Μπράγκα με 5-1 (με τα δύο πρώτα γκολ από τον Αχμέντ Χασάν)…

Καλές αναμνήσεις από τον Τιάγκο Μαρτίνς έχει, πάντως, ο Τόμας Βατσλίκ καθώς ο Πορτογάλος ήταν διαιτητής σε ένα περσινό ματς της εθνικής Τσεχίας με τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού βασικό, σε εκτός έδρας νίκη επί του Ισραήλ με 2-1. Όπως επίσης τον θυμάται ευχάριστα και η… Άιντραχτ, διότι είχε παίξει σε αγώνα της στο Europa League στην Κύπρο τον Νοέμβρη του 2018. Απόλλων Λεμεσού-Άιντραχτ 2-3 ήταν το αποτέλεσμα εκείνου του αγώνα.