Θύρα 7 Βούπερταλ στο ΦΩΣ: «Θα βγάλουμε τα λαρύγγια μας για τον Ολυμπιακό»

Το στερητικό σύνδρομο που νιώθουν οι Ολυμπιακοί του εξωτερικού για να δουν από κοντά την αγαπημένη τους ομάδα θα... μετριαστεί κάπως απόψε, καθώς κάποιοι τυχεροί από αυτούς θα βρεθούν στη Φρανκφούρτη για το παιχνίδι με την Άιντραχτ στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Θύρα 7 Βούπερταλ στο ΦΩΣ: «Θα βγάλουμε τα λαρύγγια μας για τον Ολυμπιακό»

Σε πιο... πλεονεκτική θέση από τους υπόλοιπους, βέβαια, είναι όσοι ζουν στη Γερμανία, οι οποίοι εξαφάνισαν τα εισιτήρια που τους αναλογούσαν μέσα σε λίγες ώρες. Εκπροσωπώντας τη Θύρα 7 Βούπερταλ, ο Λεωνίδας Γρίβας μίλησε στο «ΦΩΣ» περιγράφοντας την αδημονία των ομογενών να βρεθούν και πάλι έπειτα από μήνες στο πλευρό του Ολυμπιακού.

«Η μεγάλη ώρα της επιστροφής μας στις γωνίες των ευρωπαϊκών γηπέδων που θα αγωνίζεται ο Ολυμπιακός έφτασε. Ενάμιση χρόνο σχεδόν μετά το τελευταίο ματς που είχαμε μαζική παρουσία ως σύνδεσμος στο εξωτερικό, περιμένουμε τον αγώνα στη Φρανκφούρτη πώς και πώς. Αδημονούμε. Μας έχει πιάσει πάθος και τρέλα που θα βρεθούμε δίπλα στην ομάδα ξανά και θα δούμε την ερυθρόλευκη φανέλα να μπαίνει στο γήπεδο. Εμείς στην κερκίδα θα κάνουμε το χρέος μας. Θα φωνάζουμε για την καψούρα μας, θα φωνάζουμε για τον Ολυμπιακό μας.

Έχουμε παρουσίες σε όλα τα αθλήματα και προσπαθούμε να δίνουμε πάντα το “παρών” όπου αγωνίζεται ο Ολυμπιακός. Εδώ στο Βούπερταλ υπάρχουν κάποιοι Γερμανοί, οι οποίοι έρχονται μαζί μας σε πολλές εκδρομές γιατί γουστάρουν πολύ τον Ολυμπιακό. Γενικά οι Γερμανοί παθαίνουν πλάκα με τον κόσμο μας κάθε φορά που η ομάδα μας αγωνίζεται εδώ. Μας σέβονται πολύ και τους οπαδούς και την ομάδα μας» λέει το μάχιμο μέλος της Θύρας 7 στο Βούπερταλ και αναφέρθηκε στον χαμό που επικράτησε για να εξασφαλίσει κάποιος ένα εισιτήριο για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

«Ο σύνδεσμός μας προετοιμάζεται εδώ και καιρό για αυτό το ματς. Από τότε που έγινε η κλήρωση και μάθαμε ότι η αγαπημένη μας ομάδα θα ταξιδέψει στον τόπο όπου ζούμε. Η δίψα του κόσμου είναι πολύ μεγάλη. Δεχόμασταν καθημερινά πολλά μηνύματα και τηλεφωνήματα από κόσμο που ήθελε εισιτήρια για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Όχι μόνο από τη Γερμανία αλλά και από άλλες χώρες. Προτεραιότητα φυσικά είχαν τα ενεργά μέλη του συνδέσμου που είναι πάντα δίπλα στην ομάδα. Όμως, να περιμένετε δυναμική παρουσία της Θύρας 7 απ’ όλη την Ευρώπη και από την Ελλάδα φυσικά. Θα είμαστε και πάλι εκεί!».

Σε αντίθεση με άλλα παιδιά από τον σύνδεσμο, ο ίδιος έχει δει φέτος από κοντά τον Ολυμπιακό: «Εγώ προσωπικά όπως και μερικά παιδιά ακόμα είδαμε από κοντά τα τελευταία δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια στο Καραϊσκάκη με Σλόβαν και Αντβέρπ. Είναι απίστευτο το συναίσθημα όταν μπαίνεις στην “7” μετά από τόσο καιρό. Δεν μπορώ να σας το περιγράψω. Συναίσθημα που δεν θα καταλάβουν ποτέ όσοι δεν είναι σαν εμάς. Τα περισσότερα μέλη του συνδέσμου, όμως, έχουν να δουν τον Ολυμπιακό μας από κοντά από το απίστευτο ματς με την Άρσεναλ που πήραμε το διπλό στο Λονδίνο. Εννοείται ότι περιμένουμε πώς και πώς να βρεθούμε με τα αδέρφια μας από άλλους συνδέσμους του εξωτερικού και από την Ελλάδα. Μας έχουν λείψει πάρα πολύ αυτά τα ταξίδια για τον Ολυμπιακό. Αυτά τα ταξίδια είναι η ζωή μας».

Ταξίδια τα οποία ήταν απίθανο να πραγματοποιηθούν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο λόγω του κορονοϊού: «Η κατάσταση με τον κορονοϊό εδώ στη Γερμανία είναι σχεδόν όπως και στην Ελλάδα. Υπάρχει μεγάλη πίεση, ώστε να εμβολιαστούν όσοι δεν έχουν κάνει ακόμα το εμβόλιο κατά του ιού. Πάντα είχαμε στο μυαλό μας όλα τα ενδεχόμενα, λόγω της κατάστασης σε όλο τον κόσμο, αλλά δεν πέρασε από το μυαλό μας ότι θα μπορούσε να απαγορευτεί η παρουσία του κόσμου στο γήπεδο εξαιτίας της έξαρσης».

Όσον αφορά την έκβαση του αγώνα αλλά και τη συνέχεια του ομίλου δεν κρύβει την αισιοδοξία του: «Η Άιντραχτ μέχρι στιγμής δεν τα πηγαίνει καθόλου καλά στο γερμανικό πρωτάθλημα και βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία, παρότι έκανε μεγάλη νίκη επί της Μπάγερν μέσα στο Μόναχο. Συν τοις άλλοις, αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου από ομάδα μικρότερης κατηγορίας. Βέβαια, αυτό το παιχνίδι είναι διαφορετικό σε σχέση με αυτά στη Γερμανία. Όμως, ένας καλός και πειθαρχημένος Ολυμπιακός δεν έχει να φοβηθεί σε τίποτα την ομάδα της Φρανκφούρτης. Πιστεύω, εύκολα ή δύσκολα, η ομάδα μας θα κάνει το καθήκον της και θα περάσουμε στην επόμενη φάση» καταλήγει και δίνει ραντεβού με τα υπόλοιπα παιδιά το βράδυ στο «Deutsche Bank Park»: «Επιστρέφοντας στα εκτός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια, στόχος μας είναι να κάνουμε την Ευρώπη για άλλη μια φορά να παραμιλάει. Ενενήντα λεπτά φωνή, να βγάλουμε τα λαρύγγια μας! Ενενήντα λεπτά η καρδιά μας να χτυπάει για τον έφηβο. Ενενήντα λεπτά να τραγουδάμε για αυτό που αγαπάμε. Ομάδα και κόσμος να γίνουν ένα. Αυτό είναι ο Ολυμπιακός, αυτό είναι η Θύρα 7. Θρύλος, θρησκεία και στη Γερμανία».

*** Ο σύνδεσμος φίλων Ολυμπιακού στο Βούπερταλ ξεκίνησε το 1992 σαν ΠΕΦΟ και μερικά χρόνια αργότερα η νέα γενιά έφτιαξε τη Θύρα 7 Βούπερταλ. Ιδρυτές ήταν οι Σπύρος Μώκος, Γιάννης Νάτσης, Γιώργος Αθανασίου και ο πρόεδρος Γιώργος Τόλης. Ο σύνδεσμος έχει κάθε χρόνο πάνω από 300 εγγεγραμμένα μέλη που στηρίζουν ενεργά και τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό.