Άρχισε η δίκη Βαλμπουενά - Μπενζεμά

Παρών στις Βερσαλλίες ο Ματιέ Βαλμπουενά στη δίκη του Καρίμ Μπενζεμά και άλλων κατηγορούμενων για την υπόθεση εκβιασμού. «Ένιωσα ότι κινδυνεύω» Απών ο φορ της Ρεάλ, κάτι που επισημάνθηκε από τους δικηγόρους του παίκτη του Ολυμπιακού. 

Άρχισε η δίκη Βαλμπουενά - Μπενζεμά

Με μικρή καθυστέρηση καθώς κάποιοι εκ των κατηγορουμένων άργησαν να προσέλθουν στο δικαστήριο των Βερσαλλιών ξεκίνησε την Τετάρτη (20/10) η δίκη του Καρίμ Μπενζεμά και των άλλων ατόμων τους οποίους έχει καταγγείλει για την περίφημη υπόθεση εκβιασμού σχετικά με το sex tape ο Ματιέ Βαλμπουενά.

Ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού είναι παρών στο δικαστήριο του Παρισιού εν αντιθέσει με τον Καρίμ Μπενζεμά που εκπροσωπείται από τους δικηγόρους του, κάτι που επισημάνθηκε προς τον πρόεδρο του δικαστηρίου από έναν εκ των δικηγόρων του Βαλμπουενά. Με την πλευρά του παίκτη της Ρεάλ να αναφέρει ότι έπρεπε να βρίσκεται με την αποστολή της ομάδας του για τον αγώνα του Champions League με την Σαχτάρ στην Ουκρανία.

«Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν μπλόφα. Μετά κατάλαβα ότι έλεγαν αλήθεια. Δεν σκέφτηκα ποτέ να δώσω τα χρήματα για να μη βγει στη δημοσιότητα το βίντεο. Από την πρώτη φορά που με πήραν τηλέφωνο, επικοινώνησα με τις αρχές για να κάνω καταγγελία. Ένιωσα ότι κινδυνεύω. To ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου. Ήξερα ότι αν γινόταν γνωστό το βίντεο θα ήταν δύσκολα τα πράγματα στην εθνική ομάδα της Γαλλίας. Το είδαμε και με όσα ακολούθησαν. Ο Τζιμπρίλ Σισέ ήταν αυτός που με ενημέρωσε για την ύπαρξη του βίντεο», ανέφερε στην κατάθεσή του ο Βαλμπουενά ενώ σε ερώτηση της πλευράς των κατηγορουμένων είπε ότι δεν του ζητήθηκε ακριβές ποσό από τους φερόμενους ως εκβιαστές.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται από τα γαλλικά ΜΜΕ η δίκη θα κρατήσει τρεις ημέρες ενώ ο Βαλμπουενά θα αναχωρήσει για την Φρανκφούρτη προκειμένου να είναι στην αποστολή του Ολυμπιακού για τον αγώνα με την Άιντραχτ.

Ο Μπενζεμά κατηγορείται για εκβιασμό και κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης έως και πέντε χρόνια, όπως και με πρόστιμο που μπορεί να φτάσει τις 75.000 ευρώ. Σύμφωνα με όσα τονίζονται από τους δημοσιογράφους που παρακολουθούν τη δίκη στην Γαλλία, η απόφαση του δικαστηρίου θα εκδοθεί ύστερα από αρκετούς μήνες.