Ολυμπιακός: Μήνυμα τίτλου την... επόμενη αγωνιστική!

Η επιστροφή του Ολυμπιακού στην κορυφή, η μεγάλης αξίας νίκη επί του ΠΑΣ και τι μπορεί να γίνει πλέον με νίκη επί του ΠΑΟΚ και τις δύσκολές αποστολές των ΠΑΟ σε Τρίπολη και ΑΕΚ σε Βόλο. Πρώτα όμως η Ευρώπη και η Άιντραχτ...

Ολυμπιακός: Μήνυμα τίτλου την... επόμενη αγωνιστική!

Ο Ολυμπιακός έκανε πράγματι στα Γιάννενα μία νίκη από αυτές που λέμε ότι δίνουν τίτλο. Ότι είναι πολύτιμες για την οικονομία του πρωταθλήματος. Όπως ήταν κι εκείνες που είχαν προηγηθεί σε Λαμία και Τρίπολη, όπως δεν ήταν φυσικά τέτοια αποτελέσματα οι ισοπαλίες στο Φάληρο με Ατρόμητο και ΠΑΟ.

Κάπως έτσι και με τη βοήθεια φυσικά των... μεταφυσικών που έγιναν στην Τούμπα (με το 4-1 να γίνεται 4-4, όπως είχε γίνει και το ΟΦΗ-ΑΕΚ από 0-3, 3-3), ο Ολυμπιακός είναι και πάλι πρωτοπόρος, νωρίτερα ίσως απ' όσο περίμενε κι ο ίδιος. Με τους πρωταθλητές ασφαλώς να μη διανοούνται ότι μπορεί να έχουν τέτοιο πάθημα, όχι φέτος αλλά γενικά, δηλαδή να χάνουν ματς στο οποίο προηγούνται με τρία γκολ διαφορά. Οι ανταγωνιστές του Ολυμπιακού το έζησαν ήδη, για τους Πειραιώτες είναι κάτι που απλά δεν μπορεί να συμβεί. Τα πολύ παλιά χρόνια ίσως (σαν εκείνο το 4-0, 4-5 με τον ΟΦΗ), τώρα σε καμία περίπτωση. Εδώ και δεκαετίες ολόκληρες.

Τέλος πάντων, δεν είναι αυτό το θέμα. Το βασικό για τον Ολυμπιακό είναι ότι πέρασε πρώτος και θα έχει την ευκαιρία την προσεχή αγωνιστική να φύγει μακριά. Με απόσταση. Εφόσον φυσικά νικήσει τον ΠΑΟΚ σε ένα καθοριστικό ντέρμπι στο Φάληρο, όσο κι αν ακόμη είναι πάρα πολύ νωρίς στη σεζόν.

Διότι αν πάρει το τρίποντο απέναντι στους Θεσσαλονικείς η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς θα τους αφήσει πίσω τέσσερις βαθμούς που όσο νωρίς κι αν είναι δεν είναι και λίγοι. Την ίδια αγωνιστική, μάλιστα, η ΑΕΚ παίζει στον Βόλο και ο Παναθηναϊκός στην Τρίπολη, σε αγώνες που κάθε άλλο παρά απλοί χαρακτηρίζονται. Έχει μια μεγάλη ευκαιρία ο Ολυμπιακός την προσεχή Κυριακή (24/10) να είναι όχι απλά πρώτος, αλλά και με διαφορά. Και μετά άντε πιάστον.

Προέχει όμως η Ευρώπη. Η Φρανκφούρτη. Η «πληγωμένη» από την Χέρτα Άιντραχτ, λίγες μέρες μετά το θρίαμβό της επί της Μπάγερν. Σε ένα ματς που επίσης «παίζεται» μια πρωτιά, αυτή του ομίλου. Σε ένα γκρουπ που μόνον ο Ολυμπιακός νίκησε αυτό το Σαββατοκύριακο καθώς εκτός από την Άιντραχτ έχασαν τόσο η Φενέρ όσο και η Αντβέρπ.

Το ίδιο δύσκολες, αλλά σε βαρύτερο κλίμα, είναι οι ευρωπαϊκές μέρες του ΠΑΟΚ με το ταξίδι του στην Κοπεγχάγη. Και αμέσως μετά το ντέρμπι στο Φάληρο. Ο Ολυμπιακός, όμως, πρέπει να κοιτάζει μόνο τα δικά του. Αυτός είναι πάντα ο καλύτερος οδηγός. Η επιτυχία στα Γιάννενα κι ας ήρθε δύσκολα είναι σημαντική. Και σημαδιακή. Με τον Ελ Αραμπί πρωταγωνιστή, με το γκολ στο τέλος, να παίρνει μπροστά και στο πρωτάθλημα αρχίζοντας το δικό του προσωπικό κυνήγι κορυφής. Στους σκόρερ. Κι ας είναι άλλοι πιο μπροστά, ποιός μπορεί να μην ποντάρει ότι ο Μαροκινός κάποια στιγμή θα φτάσει ξανά στη δική του κορυφή, αυτή που επί διετία έχει κατακτήσει με έμφαση στον πίνακα των σκόρερ στη Super League...