H «κατάρα» της Μπάγερν και ο Ολυμπιακός

Η Άιντραχτ συνέχισε να μην μπορεί να κάνει θετικό αποτέλεσμα αμέσως μετά από μια μεγάλη νίκη της επί της Μπάγερν! Τι σημαίνει αυτή η παράδοση τριετίας ενόψει Ολυμπιακού και αν η ήττα της στην Φρανκφούρτη από την Χέρτα αποτελεί αφετηρία αποτυχιών. 

H «κατάρα» της Μπάγερν και ο Ολυμπιακός

Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης την τελευταία τριετία, κάθε φορά που πετυχαίνει μια πολύ μεγάλη νίκη επί της κορυφαίας ομάδας της χώρας, της Μπάγερν Μονάχου. Η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Europa League, την ερχόμενη Πέμπτη (21/10-22.00) στην Φρανκφούρτη ηττήθηκε στο γήπεδό της από την Χέρτα με 2-1 κι ενώ την αμέσως προηγούμενη αγωνιστική είχε επιβληθεί της Μπάγερν στο Μόναχο με το ίδιο σκορ. Συνεχίζοντας μια τρομερή παράδοση να μην μπορεί να κάνει θετικό αποτέλεσμα για καιρό όταν έχει καταφέρει να νικήσει τους Βαυαρούς.

Η Άιντραχτ είχε καταφέρει και τις δύο προηγούμενες σεζόν να νικήσει την Μπάγερν για το πρωτάθλημα, με αμφότερα τα παιχνίδια να έχουν γίνει στην Φρανκφούρτη. Αλλά μετά από εκείνες τις νίκες άργησε πολύ να φέρει ξανά θετικό αποτέλεσμα! Προφανώς διότι η ομάδα είχε μείνει στη χαρά της μεγάλης νίκης και υποτίμησε ή δεν προετοιμάστηκε καλά για τα επόμενα παιχνίδια της.

Πέρυσι, λοιπόν, η Άιντραχτ είχε νικήσει στο γήπεδό της την Μπάγερν πάλι με 2-1, στις 20 Φεβρουαρίου του 2021. Αμέσως μετά έχασε με 2-1 στην Βρέμη από την Βέρντερ, έφερε 1-1 στην έδρα της με την Στουτγκάρδη και επίσης 1-1 εκτός έδρας με την Λειψία. Το τελευταίο αποτέλεσμα σίγουρα ήταν θετικό, ωστόσο όχι νικηφόρο.

Το χειρότερο είχε γίνει πρόπερσι, παραμονές του αγώνα της Μπάγερν με τον Ολυμπιακό για το Champions League (αφορμή για να απολυθεί ο τότε προπονητής των Βαυαρών, ο Νίκο Κόβατς και να αντικατασταθεί από τον Χάνσι Φλικ που είχε έκτοτε εξαιρετική πορεία με την ομάδα του Μονάχου). Στις 2 Νοεμβρίου του 2019 η Άιντραχτ είχε συντρίψει στην Φρανκφούρτη την Μπάγερν με 5-1! Την είχε διαλύσει! Και στη συνέχεια επαναπαύθηκε στις δάφνες εκείνου του θριάμβου, με συνέπεια να κάνει την επόμενη νίκη της στις 18 Ιανουαρίου του 2020! Δηλαδή 2,5 μήνες αργότερα…

Αμέσως μετά το 5-1, η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού στην Ευρώπη είχε ηττηθεί εκτός έδρας 1-0 από την Φράιμπουργκ, 2-0 στο γήπεδό της από την Βόλφσμπουργκ, 2-1 στο Μάινζ από την τοπική ομάδα, έφερε 2-2 με την Χέρτα στην Φρανκφούρτη, έχασε 1-0 εκτός από την Σάλκε, υπέστη βαριά ήττα με 4-2 στην έδρα της από την Κολονία και είχε άλλη μία ήττα με 2-1 στο γήπεδο της Πάντερμπορν. Έκανε, δηλαδή, επτά αγώνες χωρίς νίκη, με έξι ήττες και μία ισοπαλία!

Αν συνεχιστεί αυτή η παράδοση και τώρα, τότε ο Ολυμπιακός δεν χάνει την Πέμπτη στην Φρανκφούρτη! Κι ήταν κάτι που είχε επισημανθεί από τον Όλιβερ Γκλάσνερ προς τους παίκτες του όλες τις προηγούμενες ημέρες, αλλά είχαν γίνει και πολλά ρεπορτάζ για ό,τι παθαίνει η Άιντραχτ κάθε φορά που κερδίζει την Μπάγερν. Δεν είχαν αποτέλεσμα όλα αυτά, για να δούμε αν θα αλλάξει κάτι στο επόμενο παιχνίδι της γερμανικής ομάδας. Και μακάρι φυσικά να μην αλλάξει...