Απόλλων Σμύρνης-Αστέρας Τρίπολης 0-1: Με υπογραφή Μπαράλες (highlights)!

Πρώτη νίκη για τον Αστέρα με σκόρερ τον Χερόνιμο Μπαράλες. Με 1-0 επί του Απόλλωνα Σμύρνης, ακριβώς όπως και πέρυσι στην Ριζούπολη. Δοκάρι ο Μπρούνο Άλβες στο 21'

Απόλλων Σμύρνης-Αστέρας Τρίπολης 0-1: Με υπογραφή Μπαράλες (highlights)!

Συνέχισε την παράδοση επί του Απόλλωνα ο Αστέρας και τον νίκησε 1-0 στην Ριζούπολη, όπως ακριβώς και πέρυσι. Με το ίδιο σκορ και τον ίδιο σκόρερ, τον Χερόνιμο Μπαράλες. Ήταν η πρώτη φετινή νίκη για τους Αρκάδες, ενώ ο Απόλλων έμεινε χωρίς τρίποντο για έκτη αγωνιστική και στο βάθος της βαθμολογίας. Με τρίτο ματς χωρίς γκολ στην εποχή Φέστα, αυτή τη φορά και χωρίς θετικό αποτέλεσμα. Οι φιλοξενούμενοι άντεξαν σε ένα σκληρό ματς και έφτασαν στην επιτυχία, έχοντας και τύχη στο πρώτο μέρος με το δοκάρι του Μπρούνο Άλβες.

Απόλλων Σμύρνης - Αστέρας Τρίπολης 0-1: Γκολ και φάσεις από τον αγώνα (vids)

Πιο δυνατά μπήκε στο παιχνίδι ο Αστέρας που είχε αλλαγή της τελευταίας στιγμής καθώς ο Ατιένθα είχε ενοχλήσεις στην προθέρμανση και αντικαταστάθηκε στην ενδεκάδα από τον Σανταφέ. Στο 3' ο Σίτο έκανε σέντρα, ο Κρεσπί πήρε την κεφαλιά και ο Μπρούνο Άλβες έδιωξε σωτήρια πάνω στη γραμμή. Οι γηπεδούχοι σταδιακά ισορρόπησαν και αφού απείλησαν με τον Σλίβκα στο 13' είχαν τη μεγάλη φάση στο 21' με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπρούνο Άλβες να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι του Τσιφτσή. Άδικες, πάντως, ήταν οι έντονες διαμαρτυρίες τους στο 28' για πέναλτι όταν ο Μαρτίνες έπεσε στο έδαφος από την προσπάθεια του Καστάνιος να τον εμποδίσει να αξιοποιήσει το λάθος του Τσιφτσή. Ακολούθησαν από μία καλή φάση για κάθε ομάδα με Κρεσπί και Τουτουαρίμα, όπως και μία επικίνδυνη κεφαλιά του Μπαράλες στο 42' που έφυγε λίγο άουτ πριν από το φινάλε του πρώτου μέρους, στην καλύτερη ευκαιρία των φιλοξενούμενων στο πρώτο 45λεπτο.

Ο Χερόνιμο Μπαράλες με ένα γκολ σπεσιαλιτέ του στο 48' (κεφαλιά με γυρισμένο σώμα μετά το κόρνερ του Κρεσπί) έδωσε το προβάδισμα στον Αστέρα πολύ νωρίς και έβαλε τους φιλοξενούμενους σε θέση οδηγού. Στο 50' ο Φαν Λα Πάρα είχε καλή ευκαιρία, αλλά ο Αστέρας μπορούσε δεύτερο γκολ με τους Σόνι στο 57' και Κρεσπί στο 58'. Λίγο νωρίτερα ο διαιτητής έδειξε κίτρινη κάρτα με καθυστέρηση στον Καστάνιος κι ενώ είχε ειδοποίηση από το στούντιο για κόκκινη στο μαρκάρισμα πάνω στον Φατιόν. Μεγάλο λάθος από τον Τσέτσιλα, από τη στιγμή που δεν έδειξε κάρτα αρχικά. Ή κόκκινη ή τίποτα.

Ο Φέστα άλλαξε όλους τους μεσοεπιθετικούς του και στο 65' Τσιλούλης και Ντάουντα είχαν φάση για την ισοφάριση, αλλά δε συνεργάστηκαν καλά. Στο 67' το σουτ του Κάστρο έφυγε λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι του Τσιφτσή, με τον Ράσταβατς να κάνει τις δικές του κινήσεις για να πάρει ξανά τον έλεγχο. Ο προπονητής του Απόλλωνα βλέποντας ότι η ομάδα του δεν έκανε σοβαρές ευκαιρίες, ρίσκαρε με 3-5-2 και τον Λισγάρα δεύτερο φορ δίπλα στον Ντάουντα! Ο τελευταίος είχε άστοχη κεφαλιά στο 88', όπως και ο Ντομίνγκες στο 90+5'. Για να κρατήσει τελικά ο Αστέρας τη νίκη και την παράδοση, καθώς έχει 11 νίκες και μία ισοπαλία με τον Απόλλωνα.

Μικρογραφία

Απόλλων Σμύρνης-Αστέρας Τρίπολης

Γήπεδο: «Γ. Καμάρας»

Σκόρερ: 48' Μπαράλες 0-1

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Τσέτσιλας (Γρεβενών)

Κίτρινες: 38' Μπαράλες, 54' Καστάνιο, 55' Ντομίνγκες, 76' Σλίβκα, 79' Τσιφτσής, 84' Λισγάρας, 90+4' Τασουλής

Συνθέσεις

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Κότσαρης, Μπαξεβανίδης (83' Λισγάρας), Τουτουαρίμα, Ντομίνγκες, Άλβες, Φατιόν, Σλίβκα, Κάστρο (83' Ματέι), Μαρτίνες (58' Σαλί), Φαν Λα Πάρα (63' Τσιλούλης), Ιωαννίδης (63' Ντάουντα)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Τσιφτσής, Καρμόνα, Βαλιέντε, Καστάνιο, Άλβαρες, Σανταφέ (82' Ιγκλέσιας), Μουνάφο, Σίτο (70' Καπίγια - 82' Αλί Μπαμπά), Κρεσπί (90+1' Τασουλής), Σόνι (70' Ριέρα), Μπαράλες