Ο Ζιρού για την σχέση του με τον Μπενζεμά

Ο Ολιβιέ Ζιρού είναι ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς που έχει αναδείξει το γαλλικό ποδόσφαιρο. Ο 35χρονος άσος συνεχίζει την καριέρα του με τα «χρώματα» της Μίλαν και, με την ευκαιρία της αυτοβιογραφίας του με τίτλο «Να το πιστεύεις πάντα», μίλησε στην αγγλική εφημερίδα "Daily Mail" και αναφέρθηκε στην σχέση του με τον έτερο κορυφαίο Γάλλο επιθετικό, Καρίμ Μπενζεμά.

Ο Ζιρού για την σχέση του με τον Μπενζεμά

«Η σχέση μου με τον Καρίμ ήταν σίγουρα μοναδική» σχολίασε ο έμπειρος άσος και πρόσθεσε:

«Επρεπε να αντιμετωπίσω την κριτική, επειδή έπαιρνα την θέση του. Υπήρχαν κάποιοι που ήταν υπέρ μου και άλλοι υπέρ του. Ηταν σύνηθες να με αποδοκιμάζουν, όπως έγινε στον φιλικό αγώνα με το Καμερούν (σ.σ. 30 Μαΐου 2016 στην Νάντη) και παρά το γεγονός ότι σκόραρα. Ηταν μια αδικία, αλλά έπρεπε να ζήσω με αυτήν.

Μου έδινε κίνητρο. Αποδέχομαι τώρα ότι αυτός είναι ο τρόπος που μου επέτρεψε να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής. Αν μου πείτε ότι θα μπορούσα να είχα πετύχει έξι γκολ στη Ρωσία, αλλά να μην είχα κερδίσει την διοργάνωση, φυσικά και θα επέλεγα τον τίτλο.

Μπορείς να παλέψεις ενάντια στα πράγματα που λέγονται για εσένα, αλλά το πιο σημαντικό είναι να γνωρίζεις πόσο τυχερός είσαι που ανήκεις στην εθνική Γαλλίας. Καταλαβαίνω ότι, όταν είσαι σκόρερ, ο κόσμος σε κρίνει από τα στατιστικά σου.

Αυτός είναι ο λόγος, για τον οποίο προσπαθώ να σπάσω το ρεκόρ του Τιερί Ανρί (σ.σ. είναι πρώτος σκόρερ των «πετεινών» με 51 γκολ, ενώ ο Ζιρού έχει πετύχει 46), αλλά μερικές φορές τα πράγματα δεν πάνε όπως θέλεις. Ομως ποτέ δεν τα παράτησα».

πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ