Η αποβολή του Ρέαμπτσιουκ και η σημασία για Ολυμπιακό

Ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ αποβλήθηκε στον αγώνα της Μολδαβίας με το Ισραήλ και θα έχει ανάσες τον Νοέμβριο πριν από τις κόντρες του Ολυμπιακού με ΑΕΚ και Φενερμπαχτσέ. 

Η αποβολή του Ρέαμπτσιουκ και η σημασία για Ολυμπιακό

Είναι γνωστό ότι ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ δεν παίζει φέτος μόνον όταν είναι... τιμωρημένος. Κάτι που συνέβη δηλαδή στο πρόσφατο ματς της Μολδαβίας με την Δανία με τον παίκτη του Ολυμπιακού να μένει εκτός λόγω καρτών.

Στο Ισραήλ το βράδυ της Τρίτης (12/10) ο Ρέαμπτσιουκ ήταν... κανονικά στην ενδεκάδα της Μολδαβίας καθώς και εκεί είναι πάντα βασικός. Ο διεθνής μπακ δεν μπόρεσε με τους συμπαίκτες του να σταματήσουν τον έξοχο Ζαχάβι (που έβαλε ένα γκολ και σέρβιρε το άλλο), ενώ στα τελευταία λεπτά πήρε δεύτερη κίτρινη κάρτα και το δρόμο προς τα αποδυτήρια. Μάλιστα λίγο μετά την αποβολή του Ρέαμπτσιουκ η Μολδαβία πέτυχε γκολ και μείωσε στο τελικό 2-1.

Τι σημαίνει για τον Ολυμπιακό ότι ο παίκτης του δέχτηκε την κόκκινη; Ότι θα χάσει το επόμενο ματς της Μολδαβίας που είναι στις 12 Νοεμβρίου με την Σκωτία. Και στις 15/11 η Μολδαβία παίζει εκτός έδρας με την Αυστρία, στο τελευταίο ματς του ομίλου της για τα προκριματικά του Μουντιάλ. Είναι πιθανό και επειδή η Εθνική του έχει από καιρό αποκλειστεί να μην είναι καν στην αποστολή ο «ερυθρόλευκος» άσος. Κάτι που σημαίνει ότι ο Πέδρο Μαρτίνς θα τον έχει στις προπονήσεις στον Ρέντη λίγες μέρες πριν από τα πολύ σημαντικά ματς του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα και την Φενέρ για το Europa League.

Αντίπαλος του Ρέαμπτσιουκ στο ματς με το Ισραήλ ήταν ένας πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, ο Μπίμπρας Νάτχο.