Ο Μασούρας, η Εθνική και ο Ολυμπιακός

Άλλη μία μεγάλη εμφάνιση πρόσθεσε στην Στοκχόλμη ο Γιώργος Μασούρας. Το παιχνίδι του με την Εθνική και ο Μαρτίνς που τον περιμένει για τα δύσκολα ματς του Ολυμπιακού. 

Ο Μασούρας, η Εθνική και ο Ολυμπιακός

Ο Τζον Φαν΄τ Σιπ ήξερε καλά ότι για το ματς της Εθνικής με την Σουηδία στην Στοκχόλμη ο Γιώργος Μασούρας ήταν ιδανικός για το επιθετικό πλάνο, απέναντι σε μία άμυνα που είχε μεγάλο πρόβλημα στην ταχύτητα αντίδρασης και στους κενούς χώρους. Ο διεθνής άσος του Ολυμπιακού και κατά πολλούς ο κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής αυτή την περίοδο έκανε πραγματικό πάρτι στο πρώτο ημίχρονο της απόλυτης κυριαρχίας της ελληνικής ομάδας. Παίζοντας ως προωθημένος, αφού ο έτερος φορ, ο Βαγγέλης Παυλίδης, πολύ συχνά έβγαινε μακριά από την περιοχή για να υποστηρίξει τη δημιουργία επιθέσεων.

Ο Μασούρας σε αυτό το διάστημα έκανε τα πάντα. Είχε τα πάντα. Εκτός από τύχη, διότι εάν είχε και αυτή με το μέρος του θα μπορούσε πάλι να κάνει ό,τι συχνά πετυχαίνει το τελευταίο διάστημα με τον Ολυμπιακό. Θα μπορούσε άνετα να είχε δύο γκολ και μία ασίστ. Όταν έστειλε με υποδειγματικό πλασέ την μπάλα στα δίχτυα στις αρχές του αγώνα, ήταν για λίγο οφσάιντ επειδή η ωραία κάθετη πάσα του Παυλίδη έγινε με ελάχιστη καθυστέρηση. Όταν πάλι πλάσαρε εντυπωσιακά τον Όλσεν, αλλά η μπάλα βρήκε στη βάση του δοκαριού και δεν πήγε μέσα. Ή όταν έκανε την γλυκιά σέντρα στο κεφάλι του ανενόχλητου Παυλίδη, αλλά και πάλι το δοκάρι ήταν η κατάληξη. Με τον Μασούρα να βρίσκεται μέσα σε 2-3 φάσεις ακόμη, αρχίζοντας από τα πρώτα δευτερόλεπτα με την κομπίνα στο κόρνερ και το αποτυχημένο τελείωμά του κοντά στην εστία, αλλά από πλάγια θέση κι ενώ ίσως θα μπορούσε να «κόψει» την μπάλα στην περιοχή όπου βρίσκονταν αμαρκάριστοι συμπαίκτες του.

Σε γενικές γραμμές, όμως, για ένα ημίχρονο οι στόπερ και οι μπακ της Σουηδίας έτρεχαν και δεν (τον) έφταναν! Ήταν πανταχού παρών και ήταν απολαυστικός. Πραγματικός ηγέτης της επίθεσης. Με μειονέκτημα αυτή την εποχή ότι δεν μπορεί να έχει διάρκεια απόδοσης σε τόσο υψηλό επίπεδο για ολόκληρο αγώνα. Η απουσία του λόγω της θλάσης για ένα μήνα αποτελεί ένα εμπόδιο που χρειάζεται λίγος χρόνος ακόμη για να ξεπεραστεί πλήρως.

Αυτόν τον Μασούρα ξέρει καλά, εμπιστεύεται απολύτως και τον περιμένει με ανυπομονησία στις προπονήσεις στον Ρέντη ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο προπονητής που έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην αξιοποίηση του ταλέντου του και στη μετατροπή του σε έναν ολοκληρωμένο επιθετικό πάσας χρήσης. Εξτρέμ, περιφερειακό, δεύτερο φορ, σέντερ φορ...

Η διαχείριση του Μασούρα και η συμμετοχή του στο πλάνο θα είναι καθοριστική στα παιχνίδια του Ολυμπιακού με ΠΑΣ, Άιντραχτ και ΠΑΟΚ. Ειδικά για τον αγώνα της Φρανκφούρτης, ο Μαρτίνς θα πρέπει να έτριβε τα χέρια του με χαρά βλέποντας τον παίκτη του να κάνει «όργια» για 45 λεπτά στο Friends Arena.