Ολυμπιακός: Τη νέα (διαβολο)βδομάδα η ισοπαλία ας είναι στην Ευρώπη

Για τρίτη φορά φέτος ο Ολυμπιακός θα παίξει τρία ματς σε μία εβδομάδα για Super League και Europa League. Τις δύο προηγούμενες είχε δύο νίκες και από μία ισοπαλία στην Ελλάδα. Τώρα θα είναι μια χαρά αν ο ίδιος απολογισμός… αλλάξει διοργανώσεις.

Ολυμπιακός: Τη νέα (διαβολο)βδομάδα η ισοπαλία ας είναι στην Ευρώπη

Διεθνείς επιστρέφουν, αναμένονται οι υπόλοιποι, Εμβιλά-Ονιεκούρου προπονούνται κανονικά και ο Ολυμπιακός μπαίνει για τα καλά στην προετοιμασία του για τους τρεις δύσκολους αγώνες που τον περιμένουν την προσεχή εβδομάδα. Με το πρώτο παιχνίδι την Κυριακή (17/10) στα Γιάννενα απέναντι στον (αήττητο, όπως και ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα) ΠΑΣ, στη συνέχεια αυτό με την Άιντραχτ στην Γερμανία για το Europa League (21/10) και τέλος το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στις 24/10 στο άδειο από κόσμο «Γ. Καραϊσκάκης», έπειτα από την πρωτοφανή απόφαση τιμωρίας για άναμμα καπνογόνων.

Είναι η τρίτη φορά φέτος που ο Ολυμπιακός καλείται να δώσει τρία ματς μέσα σε μία εβδομάδα για το πρωτάθλημα και για την Ευρώπη. Στις δύο προηγούμενες είχε πετύχει νίκες στις διεθνείς υποχρεώσεις του και μία νίκη με μία ισοπαλία στις εγχώριες. Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση και τα βαθμολογικά δεδομένα, θα είναι πολύ καλό για τους πρωταθλητές να συνεχίσουν με δύο νίκες και μία ισοπαλία, αλλά να… αλλάξουν τον απολογισμό στις διοργανώσεις. Να κάνουν τις νίκες στο πρωτάθλημα και να πάρουν την ισοπαλία στην Φρανκφούρτη.

Φυσικά θα είναι ιδανικό να έρθει ακόμη μία νίκη στον όμιλο, ώστε ο Ολυμπιακός να γίνει το απόλυτο φαβορί για την πρώτη θέση και την απευθείας πρόκριση στους «16» του Europa League. Όμως και μία ισοπαλία στην Φρανκφούρτη θα τον διατηρήσει στην κορυφή και έχοντας τα ματς με Άιντραχτ και Φενέρ στην έδρα του τον επόμενο μήνα, θα είναι πάντοτε σε ρόλο οδηγού.

Στη Super League ο Ολυμπιακός είχε παραχωρήσει 0-0 στον Ατρόμητο πριν από τη νίκη του με την Αντβέρπ με 2-1 (εν συνεχεία νίκησε με το ίδιο σκορ στην Λαμία). Στη δεύτερη «διαβολοβδομάδα» νίκησε στην Τρίπολη τον Αστέρα, πέτυχε τον θρίαμβο στην Πόλη με την Φενέρ και έφερε το 0-0 με τον Παναθηναϊκό στο Φάληρο. Κάθε φορά δηλαδή δύο νίκες και μία ισοπαλία.

Δεν θα είναι καθόλου κακό να συνεχιστεί αυτό και τώρα. Μόνο που οι δύο νίκες στο πρωτάθλημα θα επαναφέρουν τον Ολυμπιακό στην κορυφή (εκτός αν ο Βόλος νικήσει στην Τούμπα και στο επόμενο ματς του) ενώ η ισοπαλία στην Γερμανία θα τον κρατήσει πρώτο και στο ευρωπαϊκό γκρουπ…