Πρόεδρος της Μπενφίκα ο Ρουΐ Κόστα

Ο Ρουΐ Κόστα είναι ο νέος πρόεδρος της Μπενφίκα, μετά την παραίτηση του Λουίς Φελίπε Βιέιρα από την προεδρία (σ.σ. από το 2003) του ιστορικού συλλόγου της Λισσαβόνας.

Πρόεδρος της Μπενφίκα ο Ρουΐ Κόστα

Ο 49χρονος πρώην διεθνής (94 συμμετοχές, 26 γκολ) Πορτογάλος, επικράτησε στις σχετικές αρχαιρεσίες του Φρανσίσκο Μπενίτεθ, με το συντριπτικό ποσοστό 84,48% από τα 40.085 μέλη, που είχαν δικαίωμα ψήφου.

Στην πρώτη του ομιλία ως πρόεδρος της Μπενφίκα, ο Ρουΐ Κόστα, δήλωσε ενθουσιασμένος επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Αναλαμβάνω την μεγαλύτερη ευθύνη της ζωής μου. Ξέρω την ευθύνη που έχω στους ώμους μου.

Είναι μια ημέρα που με κάνει πολύ υπερήφανο. Δεν θα είμαι πρόεδρος για διασκέδαση, αλλά για όλους τους φίλους της Μπενφίκα. Εκτίμησα την υποστήριξη όλων και δεν περιφρονώ αυτούς που δεν με ψήφισαν. Μου άρεσε που προσέγγισα 40.085 ψηφοφόρους. Είναι εξαιρετικό.

Είναι σημαντικό για εμένα, για τον Μπενίτεθ και για αυτόν τον σύλλογο. Η μεγάλη νίκη είναι ότι η Μπενφίκα πέτυχε μια συντριπτική νίκη με 40.085 ψηφοφόρους. Η Μπενφίκα είναι πολύ ζωντανή».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ