FIFA: Μεταφέρει την έδρα της από τη Ζυρίχη στις Ηνωμένες Πολιτείες!

Σημεία στις δυτικές και ανατολικές ακτές των ΗΠΑ φέρεται να εξετάζει η FIFA, προκειμένου να μεταφέρει την έδρα της από τη Ζυρίχη!

FIFA: Μεταφέρει την έδρα της από τη Ζυρίχη στις Ηνωμένες Πολιτείες!

Η FIFA σχεδιάζει να μεταφέρει την έδρα της από τη Ζυρίχη, όπου έχει τα γραφεία της από το 1932, στις Ηνωμένες Πολιτείες και εξετάζει πιθανά σημεία στις ανατολικές και δυτικές ακτές των ΗΠΑ, σύμφωνα με τους New York Times.

Μετά τη δημιουργία ενός γραφείου στο Παρίσι, σύμφωνα με το όραμα του προέδρου Τζάνι Ινφαντίνο για έναν πιο παγκόσμιο οργανισμό, η FIFA θα μπορούσε τώρα να μεταφέρει την έδρα της στις Ηνωμένες Πολιτείες για να ενισχύσει τις εμπορικές της δραστηριότητες, σύμφωνα με τη μεγάλη και έγκυρη εφημερίδα.

Υπό την ηγεσία του Ινφαντίνο FIFA αγωνίστηκε να διατηρήσει σημαντικούς χορηγούς από τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τις καταγγελίες που οδήγησαν στο σκάνδαλο του 2015.

Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε επίσης να ακολουθήσει καλύτερα το Παγκόσμιο Κύπελλο 2026 που θα διεξαχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και το Μεξικό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα της Νέας Υόρκης, η κίνηση θα είχε κι ένα άλλο αποτέλεσμα: θα βοηθούσε τη FIFA να αποστασιοποιηθεί από την ιστορία των σκανδάλων και της διαφθοράς στην Ελβετία, όπου ο Ινφαντίνο είχε εμπλακεί σε μια συνεχιζόμενη τεταμένη «σχέση» με τις δικαστικές αρχές.