Ολυμπιακός-ΠΑΟ: Δεν φέρνει άσους ο Βίντσιτς!

Πάνω από ενάμιση χρόνο έχει να νικήσει γηπεδούχος σε αγώνες του Σλάβκο Βίντσιτς στο εξωτερικό! Ο Σλοβένος ρέφερι του ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός έχει δημιουργήσει απίστευτη παράδοση...

Ολυμπιακός-ΠΑΟ: Δεν φέρνει άσους ο Βίντσιτς!

Είναι πραγματικά πολύ σπάνιο αυτό που συμβαίνει με τον διαιτητή του σημερινού (20.30) ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Σλοβένος Σλάβκο Βίντσιτς, ένας πολύ έμπειρος και καλός διαιτητής με σπουδαίες αναμετρήσεις στην καριέρα του και πρόσφατη παρουσία στο EURO, έχει κάνει κάτι όντως αξιοπερίεργο. Όποτε διευθύνει αγώνες συλλόγων σε διοργανώσεις της UEFA ή στη Super League όποτε έχει κληθεί από του επιτελείς της ελληνικής διαιτησίας, δεν κερδίζει ο γηπεδούχος! Πάνω από ενάμιση χρόνο έχει να συμβεί νίκη ομάδας που παίζει στην έδρα της στα ματς του Σλοβένου μακριά από την πατρίδα του.

Η τελευταία φορά που έγινε αυτό ήταν στην Αραβία τον Μάρτιο του 2020 σε ματς της Αλ Αχλί με την Αλ Φέιχα (1-0), ενώ στην Ευρώπη είχε γίνει λίγο νωρίτερα σε αγώνα της Λεβερκούζεν με την Πόρτο για το Champions League (2-1). Όμως και πιο πριν είχε σφυρίξει στο Σίτι-Σαχτάρ 1-1, ΠΑΟΚ-ΠΑΟ 2-2, Γκένκ-Λίβερπουλ 1-4, Μπριζ- Γαλατά 0-0 και ο αμέσως προηγούμενος άσος του ήταν στο Ρέιντζερς-Λέγκια 1-0 τον Αύγουστο του 2019!

Προσέξτε τα τελευταία αποτελέσματα σε διεθνή ματς του Βίντσιτς: Λειψία- Μπριζ 1-2 πριν από μερικές μέρες για το Champions League. Και αμέσως πριν: Αίντχόφεν-Μπενφίκα 0-0, Ρέιντζερς-Μάλμε 1-2, Άρσεναλ-Βιγιαρεάλ 0-0, Πόρτο-Τσέλσι 0-2, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μίλαν 1-1, Λειψία-Λίβερπουλ 0-2, ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-2, Ίντερ-Σαχτάρ 0-0, Ατλέτικο Μαδρίτης-Λοκομοτίβ 0-0, Ντιναμό Μπρεστ-Λουντογκόρετς 0-2! Στα τελευταία έντεκα διεθνή παιχνίδια του σε διοργανώσεις συλλόγων δε νίκησε γηπεδούχος.

Με δύο ισοπαλίες γενικά στο ελληνικό πρωτάθλημα, αυτά τα 2-2 στην Τούμπα. Για να δούμε στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός εάν θα συνεχιστεί αυτό το σερί ή αν θα μπορέσει ο Ολυμπιακός να το «σπάσει» όπως είχε κάνει με ένα παρόμοιο του διαιτητή στο πρόσφατο παιχνίδι του με την Αντβέρπ στην πρεμιέρα του Europa League.