Πριν από τον Ολυμπιακό «σκέφτεται» τον Άγιαξ!

Μεταγραφικό ενδιαφέρον του Άγιαξ για τον τερματοφύλακα της Φενέρ, Αλτάι Μπαγιντίρ, αποκαλύπτουν στην Τουρκία παραμονές του αγώνα με τον Ολυμπιακό. 

Πριν από τον Ολυμπιακό «σκέφτεται» τον Άγιαξ!

Η Φενερμπαχτσέ υποδέχεται την Πέμπτη (30/9-19.45) τον Ολυμπιακό για τη δεύτερη αγωνιστική του Europa League, με τον βασικό τερματοφύλακά της να πρωταγωνιστεί σε μεταγραφικά σενάρια και να φέρεται ως βασικός υποψήφιος για να μετακομίσει τον χειμώνα ή το ερχόμενο καλοκαίρι στον Άγιαξ.

Ο Αλτάι Μπαγιντίρ έχει κερδίσει τη θέση του βασικού στην Φενέρ και έχει παίξει φέτος και στα δέκα ματς της τουρκικής ομάδας σε Ευρώπη και πρωτάθλημα, με την πλήρη εμπιστοσύνη από τον Βίτορ Περέιρα. Παρά το γεγονός ότι δεν έχει αποφύγει κάποια εύκολα τέρματα, γενικά ο 23χρονος τερματοφύλακας δείχνει ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και στις απαιτήσεις ενός κλαμπ σαν αυτό της Κωνσταντινούπολης.

Στην Τουρκία και στην Ολλανδία υπάρχουν ρεπορτάζ τις τελευταίες ώρες σύμφωνα με τα οποία ο Αλτάι βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο του Άγιαξ που ψάχνει να βρει έναν τερματοφύλακα για βασικό, αφού ο Πασβίρ δεν ικανοποιεί απολύτως και ο Ονανά είναι τιμωρημένος. Κι έχει πολύ ψηλά στη λίστα τον Τουρκό, ο οποίος πάντως δεσμεύεται με συμβόλαιο στην Φενέρ έως το 2023.

Δεν μπορεί να ξέρει κανείς πόσο θα επηρεαστεί ενόψει Ολυμπιακού από αυτά τα σενάρια ο Αλτάι, αλλά το πιθανότερο είναι πως θα έχει ανεβασμένη ψυχολογία ξέροντας ότι παρακολουθείται από συλλόγους της Ευρώπης καθώς φέρεται να είναι στα ραντάρ και της Ίντερ. Πάντως το βέβαιο είναι ότι απέναντι σε επιθετικούς όπως ο Ελ Αραμπί, ο Τικίνιο και οι υπόλοιποι του Ολυμπιακού θα έχει αρκετή δουλειά και ευκαιρίες για να δείξει την αξία του. Τόσο στο «Σουκρού Σαράτσογλου» όσο και στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ένας γκολκίπερ που αποκτήθηκε πρόπερσι από την Ανκαραγκουτσού και διαρκώς ανεβαίνει καθώς ήδη έχει δύο συμμετοχές με την εθνική ομάδα της Τουρκίας.