Η μεγάλη απειλή για Ολυμπιακό

Ο Ένερ Βαλένσια άρχισε να αποδίδει ξανά καλά για την Φενέρ και αποτελεί το Νο 1 κίνδυνο για την άμυνα του Ολυμπιακού στον αγώνα της Πέμπτης (30/9-19.45) στην Τουρκία

Η μεγάλη απειλή για Ολυμπιακό

Εξαιρετικά σχόλια υπάρχουν στα τουρκικά ΜΜΕ για την απόδοση του Ένερ Βαλένσια στην νίκη που πήρε η Φενερμπαχτσέ στην έδρα της Χατάισπορ (2-1) για το πρωτάθλημα, λίγες μέρες πριν από την κρίσιμη αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό για τη 2η αγωνιστική του Europa League.

Ο επιθετικός από το Εκουαδόρ φαινόταν κουρασμένος και χωρίς ενέργεια το τελευταίο διάστημα, έχοντας ταλαιπωρηθεί από τα ταξίδια στην πατρίδα του για τους αγώνες της εθνικής ομάδας της χώρας του στα προκριματικά του Μουντιάλ. Ο Βίτορ Περέιρα έχει προσπαθήσει να διαχειριστεί όσο καλύτερα μπορεί τις συμμετοχές του 32χρονου άσου με την τριετή παρουσία στην Premier League (Γουέστ Χαμ και Έβερτον), ο οποίος επέστρεψε πέρυσι στην Ευρώπη από την Τίγκρες και έχει καταφέρει έως τώρα να πετύχει 22 γκολ σε 40 αγώνες με την φανέλα της τουρκικής ομάδας.

Στο τελευταίο παιχνίδι και στη σημαντική νίκη επί της Χατάισπορ, ο Βαλένσια δεν πρόσφερε βοήθεια σημειώνοντας ο ίδιος κάποιο τέρμα, αλλά δημιούργησε και τα δύο γκολ της ομάδας του για τον Ρόσι και τον Νόβακ. Με τον Περέιρα να τον αντικαθιστά γύρω στο 60', δείχνοντας ξεκάθαρα ότι θέλει να τον ξεκουράσει για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό. Εκεί όπου λογικά θα είναι και πάλι στην κορυφή της επίθεσης, σε αυτό το 3-4-3 που πάντα επιλέγει ο Πορτογάλος προπονητής και θα προσπαθήσει να προβληματίσει όσο γίνεται περισσότερο την άμυνα του Ολυμπιακού που ήδη δουλεύει και προετοιμάζεται για την αντιμετώπισή του. Όπως φυσικά και για τους άλλους επιθετικούς άσους της τουρκικής ομάδας, η οποία ξεπέρασε γρήγορα το σοκ της πρόσφατης ήττας από την Μπασάκ και επανήλθε σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση.