Ο ένας διαβασμένος, ο άλλος ονειροπαρμένος

Ο ΠΑΟΚ, που δεν είναι στα καλύτερά του, σίγουρα έχει επηρεαστεί πολύ από τις απουσίες βασικών παικτών του.

Ο ένας διαβασμένος, ο άλλος ονειροπαρμένος

Από το ξεκίνημα της σεζόν ο Λουτσέσκου δεν έχει στη διάθεσή του τους Ολιβέιρα, Ίνγκασον, έχασε στην πορεία Κρέσπο και Ελ Καντουρί και λίγο πριν από τη χθεσινή σέντρα και τον Βαρέλα.

Προσθέστε σε αυτές τις απώλειες και το γεγονός ότι ο «Δικέφαλος» δεν προχώρησε σε μεταγραφές ουσίας για να κλείσει χτυπητές αδυναμίες. Όμως χθες ο «Δικέφαλος του Βορρά» παρουσιάστηκε όπως ακριβώς συνηθίζει στα ντέρμπι στην Τούμπα. Παθιασμένος, σοβαρός και διαβασμένος. Έχοντας σε καλή βραδιά τους Μπίσεσβαρ και Αουγκούστο…

Η ΑΕΚ μπορεί να είχε τις απουσίες των Άμραμπατ, Μάνταλου και Γαλανόπουλου, μπορεί να μπήκε πολύ δυνατά στο ντέρμπι σε μια προσπάθεια να αιφνιδιάσει, όμως δεν τα κατάφερε και σταδιακά έχασε μέτρα στο γήπεδο με αποτέλεσμα να το πληρώσει στο φινάλε του πρώτου μέρους, εκεί όπου μπορούσε να δεχτεί και δεύτερο γκολ. Οι Τσούμπερ και Γκαρσία κινήθηκαν σε ρηχά νερά, με τον Ελβετό να έχει εγκλωβιστεί από τους χαφ του γηπεδούχου. Στο β’ μέρος η ΑΕΚ ανορθόδοξα προσπαθούσε για την ισοφάριση και παράλληλα άφηνε κενά πίσω που έδιναν την αίσθηση ότι πιο εφικτό είναι το 2-0 παρά το 1-1, όπως και έγινε.

Η «Ένωση» πήρε ό,τι της άξιζε με μόλις δύο καλές φάσεις σε όλο το β’ μέρος. Το γκολ που της ακυρώθηκε το λες και «θεία δίκη» καθώς θύμισε έντονα το περίφημο γκολ προ τριετίας που πέτυχε στην Τούμπα και είχε μετρήσει, γκολ που της χάρισε τον τίτλο. Σε εκείνο το αξέχαστο ματς με την είσοδο του οπλοφόρου Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο.

Καλό θα ήταν πάντως στα Σπάτα να αντιληφθούν γρήγορα πως μια καλή εμφάνιση επί του Ιωνικού και… μισή επί του ΟΦΗ δεν δίνει πρωτάθλημα τον Σεπτέμβριο, παρά μόνο γλυκά όνειρα…