Ο… προπονητής Χολέμπας ευχαρίστησε τον Ολυμπιακό και τον κόσμο του (vids, pic)

Ο Χοσέ Χολέμπας ανακοίνωσε ότι κρεμάει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, ευχαρίστησε τον Ολυμπιακό και έκανε γνωστό πως θα ακολουθήσει το δρόμο της προπονητικής.

Ο… προπονητής Χολέμπας ευχαρίστησε τον Ολυμπιακό και τον κόσμο του (vids, pic)

Το καλοκαίρι ήταν ένα από τα θέματα που απασχόλησε τον Ολυμπιακό, αφού ο Χοσέ Χολέμπας δεν ανανέωσε γι' ακόμα ένα χρόνο το συμβόλαιο του με την ομάδα του Πειραιά. Ο έμπειρος μπακ είχε συμφωνήσει να επιστρέψει στο λιμάνι για να βοηθήσει για έναν χρόνο και πράγματι το έκανε με αρκετή επιτυχία παίζοντας σε πολλά παιχνίδια με την ερυθρόλευκη φανέλα και κατακτώντας το πρωτάθλημα.

Ο Χολέμπας αποφάσισε να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια σε επαγγελματικό επίπεδο, αλλά θα μείνει στο χώρο του ποδοσφαίρου. Ο ίδιος αποκάλυψε την πρόθεση του με ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram.

«Έστω και πολύ αργοπορημένα θα ήθελα να πω ευχαριστώ σε όλους στον Ολυμπιακό και στον κόσμο για την σπουδαία υποστήριξη όλα αυτά τα χρόνια της καριέρας μου. Ξεκινάει μια νέα πρόκληση να παραμείνω υγιής και δεύτερον και να πάρω το προπονητικό μου δίπλωμα», έγραψε ο Χοσέ Χολέμπας.

Στα 37 του χρόνια βάζει τέλος σε μία σπουδαία καριέρα έχοντας κατακτήσει πέντε πρωταθλήματα Ελλάδας και δύο Κύπελλα. Ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Χολέμπας το καλοκαίρι του 2010 από τη Μόναχο 1860 και το καλοκαίρι του 2014 τον παραχώρησε στη Ρόμα στην οποία έμεινε έως το καλοκαίρι του 2015. Τότε πήρε μεταγραφή για τη Γουότφορντ με την οποία αγωνίστηκε έως το 2020 όταν επέστρεψε στον Ολυμπιακό για να παίξει για μία σεζόν.

Στη σπουδαία του ποδοσφαιρική καριέρα έκανε 114 συμμετοχές στην Premier League έχοντας έξι γκολ και 14 ασίστ. Στη Super League έκανε 109 συμμετοχές με 9 γκολ και 17 ασίστ, ενώ 24 συμμετοχές είχε στη Serie A με ένα γκολ και μία ασίστ. Επίσης ο Χολέμπας έκανε 38 συμμετοχές με την εθνική Ελλάδας έχοντας στο ενεργητικό του ένα γκολ.